×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۱۵ آبان , ۱۴۰۳
ارتباط با باکو در مسیر سازنده قرار دارد/ واکنش به ادعای مذاکرات ایران و رژیم صهیونیستی

ناصر کنعانی در نشست خبری امروز خود ادامه داد: این که آنها  به رغم کوتاهی‌های خود در موضع مدعی بنشینند و علیه ایران اتهاماتی را مطرح کنند و یا تحریم هایی را علیه ایران اعمال کنند، اقدامی غیرقانونی و غیرقابل پذیرش است.

وی با بیان این که ما این اقدامات را غیرسازنده و حرکت در مسیر بی نتیجه می‌دانیم، گفت: آنها به جای اتهام‌زنی باید پاسخگوی مسئولیت خود در مورد برجام باشند و به تعهدات خود عمل کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ  به سوالی در مورد ادعاهای کویت مبنی بر این که ایران حقی در میدان گازی آرش ندارد، گفت : ما در چارچوب گفت‌وگوهای دو جانبه با مقامات کویت مسائل مربوط به این موضوع را در حال پیگیری داریم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با آنچه که انجام مذاکرات میان ایران و رژیم صهیونیستی برای تبادل اسرا عنوان شده است، گفت: ما برای اظهارات رسانه‌ای منابع رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مقامات این رژیم که با اهداف و انگیزه‌های سیاسی اقدام به ایجاد موج رسانه‌ای می‌کنند ارزشی قائل نیستیم .

وی گفت: ما این گونه اخبار  را در راستای سیاست توام با موج آفرینی رژیم صهیونیستی می‌دانیم و ارزشی برای آن قائل نیستیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد پیگیری‌های ایران در ارتباط با حق‌آبه کشورمان از هیرمند تصریح کرد: گفت‌وگوها در سطوح مختلف در این ارتباط با دولت سرپرستی موقت افغانستان برقرار  و پیگیری این موضوع با جدیت ادامه دارد.

کنعانی تاکید کرد: تامین حق آبه ایران از هیرمند یکی از اقدامات توام با حسن نیتی است که به ما نشان می‌دهد دولت سرپرستی موقت افغانستان روابط دو کشور را مبتنی بر منافع مشترک دو کشور دنبال می‌کند .

وی تاکید کرد: این انتظار به حق ایران است که میزان دقیق حقآبه خود را از هیرمند داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال ایسنا در مورد اظهارات اخیر «جیک سالیوان » مشاور امنیت ملی آمریکا مبنی بر اینکه مذاکرات غیر مستقیم با ایران برای آزادی شهروندان آمریکایی در جریان است و این که آخرین اخبار در مورد تبادل زندانیان بین دو کشور  چیست؟ گفت: همان طور که در جلسات قبل توضیح دادم ما از همه مسیرهای دیپلماتیک از جمله گفت‌وگوهای با واسطه و تبادل پیام با واسطه برای احقاق حقوق مردم ایران از جمله  در بحث رفع انسداد دارایی های بلوکه شده ایران ، آزادی زندانیان و مذاکرات رفع تحریم‌ها استفاده می‌کنیم .

وی گفت : تلاش‌های دیپلماتیک در مورد آنچه که اشاره کردم ، ادامه دارد .

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران و لیبی گفت: لیبی سطح روابط خود را با ایران گسترش داده است و در همین چارچوب سفیر لیبی در تهران به تازگی استوارنامه خود را به رییس جمهور ارائه کرد.

وی ادامه داد : در همین ایام ، هیات دیپلماتیک ایران عازم طرابلس شده است و با استقبال  مقامات وزارت خارجه لیبی در محل سفارت ایران در طرابلس  مستقر شد و دیدار و گفت‌وگوی دو جانبه‌ای با مقامات وزارت خارجه لیبی انجام داده است

کنعانی با اشاره به تلاش‌های ‌ایران و لیبی برای ارتقای سطح روابط‌شان گفت: عملا سفارت ایران در لیبی متناسب با سیاست‌گذاری انجام شده برای توسعه روابط با لیبی و دیگر کشورهای منطقه‌ای ، آغاز فعالیت کرده است و هیات‌های دیپلماتیک دو کشور در تهران و طرابلس مستقر هستند .

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر اخیر علی باقری به عراق نیز گفت: این  سفر در چارچوب روابط دو جانبه و برگزاری پنجمین نشست کمیته سیاسی ایران و عراق انجام شد .
وی گفت: آقای باقری در این سفر دیدارهای خوبی با مقامات ارشد عراق از جمله رییس‌جمهور و نخست‌وزیر عراق داشتند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در واکنش به نشست اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل و گزارش ادعایی هیات به اصطلاح حقیقت یاب در مورد تحولات سال گذشته ایران گفت: کمیته حقیقت یاب مصداق بارز سیاسی کردن موضوع مهم حقوق بشر و سوءاستفاده ابزاری از سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل است؛ لذا جمهوری اسلامی ایران از ابتدا با همین معیار با رد رویکرد غیر سازنده کشورهای غربی در سیاسی کردن موضوع حقوق بشر،  تشکیل هیاتی  موسوم به حقیقت یاب را نامشروع دانسته و اعلام کرده که ما چنین کمیته‌ای را به رسمیت نمی‌شناسیم.

وی ادامه داد: در همان چارچوب کمیته تشکیل شده، هیئت موسوم به حقیقت یاب نخستین گزارش شفاهی خود را در روز ۱۴ تیر ماه به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کرد؛ جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دیدگاه های اصولی، مواضع متقن و مبتنی بر اصول و معیارهای بین‌المللی که دارد به منظور استفاده از فرصت ها برای بیان دیدگاه های خود و مخالفت با یک رویکرد غیرسازنده و فرصت طلبانه سیاسی در مقوله حقوق بشر، هیاتی را به این نشست  اعزام کرد.  آقای غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر در راس هیاتی  متشکل از همکاران و مدیرانی از وزارت امور خارجه  به همراه اعضای نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل در ژنو در اجلاس حقوق بشر به صورت جدی شرکت کردند و در این زمینه توضیحات و نکات خود را به صورت جدی مطرح کردند و ادعاهای مندرج در گزارش شفاهی رئیس هیئت حقیقت یاب موسوم به کمیته بین المللی را که به شورای حقوق بشر ارائه شد، به صورت جدی رد کردند.

سخنگوی وزارت امور خارخه همچنین در پاسخ به سوالی با گرامیداشت یادبود قربانیان کشتار سربرنیستا در بوسنی در مورد روابط ایران و بوسنی و هرزگوین  گفت: گسترش روابط دو جانبه با کشور بوسنی در حوزه کشورهای بالکان برای ما اهمیت دارد و ما علاقه‌مند به تقویت مناسبات با این کشور هستیم.

وی همچنین خبر داد که از رییس جمهور ایران برای شرکت در نشست آتی سران بریکس در آفریقای جنوبی دعوت به عمل آمده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در  مورد رای اخیر دادگاه فدرال آمریکا علیه ایران به واسطه شکایت مطرح شده از سوی مسیح علی نژاد و حکم این دادگاه مبنی بر پرداخت غرامت به  وی از طریق اموال ایران در آمریکا گفت: اقدام شرورانه و راهزنانه از  سوی آمریکا را به هیچ وجه نمی‌پذیریم .
وی با بیان این که آمریکا با استفاده از قوانین داخلی خود اقدام به صدور احکام علیه کشورهای دیگر می‌کند ، گفت: این  گونه رفتارها دور از شأن دولت‌های عضو سازمان ملل و ناقض قوانین بین‌المللی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد  سفر  روز سه شنبه رئیس جمهور به سه کشور آفریقایی کنیا، اوگاندا و زیمبابوه آفریقا گفت :  در چارچوب  استمرار نگاه دولت به تقویت مناسبات و همکاری‌ها با کشورهای حوزه مهم و راهبردی قاره آفریقا و  در پاسخ به دعوت به عمل آمده از رئیس‌جمهور، این سفر انجام می‌شود.

وی با بیان این که  این سفر ، فرصت بسیار مهمی است که جهش جدیدی در روند همکاری‌های مشترک ، سازنده و مفید ایران با  این سه کشور آفریقایی ایجاد شود  ، گفت: آفریقا، قاره فرصت‌ها است. در سال‌های اخیر اقتصاد در حوزه قاره آفریقا در مدار رشد قرار گرفته است و این قاره  اکنون  مورد توجه بسیاری از کشورهای مهم دنیا است . برمبنای نگاه سیاسی مشترک با این کشورها و ارزش‌های فرهنگی بین ایران و این کشورها و  همچنین ظرفیت‌های مکمل و مشترک تجاری و اقتصادی، تهران ، توجه خودش را متمرکز کرده که بتواند در چارچوب تقویت همکاری‌های دوجانبه، روابط خود با کشورهای این قاره را به سطح بالاتری ارتقا دهد .

کنعانی در این ارتباط ادامه داد: ایران در زمینه‌های دانش بنیان می‌تواند کمک‌های جدی و موثر به کشورهای آفریقایی داشته باشد.

وی گفت: کشورهای حوزه آفریقا  دارای علاقه‌مندی جدی جهت توسعه روابط با ایران هستند و ظرفیت‌های اقتصادی، فنی و تکنولوژیکی ایران برای آنها حائز اهمیت است.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال دیگری در مورد وضعیت کنونی روابط ایران و آذربایجان در پی سفر اخیر  حسین امیرعبداللهیان به باکو و رایزنی‌اش با «الهام علی اف» رییس جمهور آذربایجان در حاشیه برگزاری نشست وزیران امور خارجه اجلاس غیر متعهدها در باکو گفت:  خوشبختانه اکنون در مسیر خیلی خوب و سازنده دوجانبه قرار گرفته‌ایم . دو طرف اتفاق نظر دارند که از  آن چیزی که در روند روابط دوجانبه اتفاق افتاد و موضوع ناگوار مرتبط با حمله انجام شده به سفارت این کشور در تهران ، در چارچوب گفت‌وگوهای دوجانبه عبور کرده و روابط را به مسیر درست خود برگردانند.

وی با بیان این که سفر آقای  امیرعبداللهیان به باکو برای  شرکت  در  نشست وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد بود، گفت: در این سفر گفت‌وگوهای سازنده و بسیار مثبتی با رییس‌جمهور آذربایجان انجام شد. اکنون فضای بسیار مثبتی را شاهد هستیم و نتیجه گفت‌وگوها با گام‌های عملی تکمیلی، می‌تواند زمینه ساز ازسرگیری فعالیت سفارت آذربایجان در ایران باشد.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به مسئولیت‌های خود در ارتباط با تامین امنیت اماکن دیپلماتیک هم واقف است و هم مسؤولانه عمل می‌کند و یک رخداد غیرمنتظره ملاکی برای قضاوت درباره تامین امنیت سفارتخانه‌ها نیست. سفارت آذربایجان از حداکثر امنیت برخوردار خواهد بود و امیدواریم در آینده نزدیک با انجام این دیدارها و مذاکرات انجام شده  شاهد آغاز فعالیت سفارت جمهوری آذربایجان در تهران باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوال خبرنگار یک رسانه آمریکایی مبنی بر این که با توجه به اقدام ایران برای گسترش روابطش با کشورهای مختلف آیا تهران قصد ندارد که در روابط خود با کشورهایی همچون آمریکا تغییر ایجاد کند و این روابط را بهبود دهد؟ گفت: دولت آمریکا در ارتباط با ایران هیچ‌گاه رفتار خود را مبتنی بر احترام متقابل به پیش نبرده است. دولت آمریکا در ارتباط با ملت ایران مرتکب نقض‌های فاحش شده است. در مباحث حقوق بشری ، دولت آمریکا نسبت به ملت ایران یک تاریخ قطور جنایتکارانه را در طول چهار دهه گذشته رقم زده است.

وی تاکید کرد : تا زمانی که دولت آمریکا در ارتباط با ایران در رفتارهای خود به صورت جدی تجدیدنظر نکند و روابط توأم با احترام متقابل را نپذیرد، در چنین فضایی صحبت از روابط دوجانبه بی معنی است.

کنعانی گفت: دولت آمریکا نه به احترام متقابل پایبند بوده و نه به حقوق ملت ایران.

سخنگوی وزارت خارجه  جمهوری اسلامی ایران در ادامه نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران همچنین درباره دیدار اخیر  حسین امیرعبداللهیان و سرپرست وزارت خارجه سودان در حاشیه برگزاری اجلاس وزیران امور خارجه غیر متعهدها در آذربایجان با بیان این که می‌توانیم خوشبین‌باشیم که در آینده شاهد تحولات مثبتی در روابط دو کشور باشیم، اظهار کرد: این دیدار نتیجه تحرکات دیپلماتیک دو طرف در ماه‌های گذشته بود. نتیجه این اقدامات دیپلماتیک را در نشست باکو دیدیم که به دیدار وزیران امور خارجه دو کشور منتهی شد. در این دیدار  گفت‌وگوهای بسیار مثبتی بین مقامات دو کشور  انجام شد.

وی با بیان این که سودان به عنوان  یک کشور مهم عربی و اسلامی برای ما حائز اهمیت است و دو کشور  در سال‌های گذشته روابط سازنده و خوبی با یکدیگر داشته‌اند،گفت: طرف سودانی تمایل خود را برای بازگرداندن روابط به مسیر طبیعی و ازسرگیری روابط رسمی اعلام کرد که مورد استقبال گرم و جدی طرف ایرانی قرار گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در پاسخ به سوال مطرح شده به ناآرامی های سه ماه گذشته در این کشور  آفریقایی اشاره کرد و افزود: نسبت به آنچه در داخل سودان می‌گذرد، نگران هستیم و تحولات داخلی این کشور را با نگرانی دنبال می‌کنیم و متاسف هستیم که مردم سودان شرایط امنیتی ، اقتصادی و روزمره سختی را در حال تجربه کردن هستند و امیدواریم بزودی شاهد بازگشت ثبات و آرامش در سودان باشیم.

وی  با تاکید بر این که از سرگیری روابط دو کشور ایران و سودان  به نفع منطقه و جهان اسلام است، گفت: امیدواریم در آینده نزدیک با از سرگیری روابط رسمی، شاهد تقویت روابط  دو جانبه و برداشتن گام‌های جدید در راستای ارتقای سطح همکاری‌ها در سطح مورد انتظار دو کشور باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در مورد پیگیری‌های بین المللی ایران در ارتباط با گروهک تروریستی منافقین و  دستگیری مریم رجوی سرکرده این گروهک تروریستی گفت:  گروهک تروریستی منافقین  نمونه بارز یک سازمان جنایتکار تروریستی است  و ما  از دولت  آلبانی  انتظار داریم که همانند یک فرقه تروریستی با این سازمان تروریستی  برخورد کند.

وی در بخشی دیگر از صحبت های خود در پاسخ به پرسش مطرح شده، اظهار کرد : رفتارهای رهبران این فرقه تروریستی با اعضای این سازمان مصداق بارز نقض حقوق بشر است و کاملا رفتار فرقه ای با اعضای خود دارد  و ما  از جامعه بین‌المللی انتظار داریم صدای خانواده اعضای گرفتار در این گروهک را بشنوند که حقوق انسانی فرزندانشان در حال پایمال شدن است.
کنعانی همچنین گفت : رییس این فرقه یک شخص جنایتکار است و  پرونده وی کاملا مشخص است. انتظار ایران از کشور و کشورهای پذیرنده این است که این فرد را مطابق قوانین بین‌الملل مورد تعقیب قضایی قرار داده و در اختیار ایران قرار دهند .

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت: تهران  با استفاده از ظرفیت‌های پلیس بین‌المللی، درخواست‌های استرداد را برای تعداد قابل توجهی از کشورها که میزبان و محل تردد اعضای این فرقه هستند، فرستاده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه  جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مورد برگزاری اجلاس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار در ایران در شهریورماه گفت: معضل گرد و غبار در سال‌های اخیر روی زندگی مردم کشور ما در مناطق مختلف تاثیر گذاشته و آسیب‌های جدی بر سلامت و حتی فعالیت روزمره مردم در بعضی از زمان‌های سال گذاشته است.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این که مسائل مربوط به محیط زیست محدود به یک مرز و جغرافیا نیست و با توجه به سیال بودن می‌تواند بلافاصله با با فاصله زمانی از کشوری به کشور دیگر منتقل شود و فعالیت‌های روزمره و سلامت مردم را تحت تاثیر قرار دهد، تصریح کرد:  دولت  سیزدهم توجه ویژه‌ای به موضوع مقابله با  گرد و غبار دارد و سازمان محیط زیست مسئولیت اصلی در این ارتباط بر عهده دارد .

کنعانی با  با بیان این که  حل مسائل زیست محیطی نیازمند همکاری‌های جدی در  سطح منطقه‌ای و بین‌المللی است، افزود: دستگاه دیپلماسی به این موضوع توجه دارد و تلاش کرده از ظرفیت‌های مختلف برای جلب و تجمیع ظرفیت‌های بین‌المللی برای مقابله با آثار این پدیده استفاده کند.

وی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران با جدیت موضوع  مقابله با گرد و غبار را در سطح سازمان ملل و آژانس‌های ذیربط مطرح و راهکارهای منطقه‌ای و بین‌المللی آن را جستجو و تلاش‌های جدی در این ارتباط  انجام داده است، گفت: قرار  است کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار توسط ایران و با همکاری سازمان ملل در شهریور ۱۴۰۲ با حضور کشورهای مختلف متاثر از پدیده گرد و غبار و آژانس‌های تخصصی سازمان ملل در ایران برگزار شود.

کنعانی تصریح کرد: قرار است آژانسی برای مقابله با طوفان گرد و غبار تعیین شود و ما در حال زمینه سازی با کمک سایر دستگاه‌ها برای برگزاری موفق این اجلاس هستیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.