به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی؛ «محمود حجتی» در نامهای خطاب به معاونین وزیر، روسای سازمان جهاد کشاورزی استانها و روسا و مدیران عامل سازمانها، موسسات و شرکتهای وابسته با اشاره به تفاهمنامه وزارت جهاد کشاورزی با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برای ارتقاء بهره وری آب، افزود: به منظور افزایش تولید و تقویت امنیت غذایی کشور با توجه به ظرفیت محدود منابع آبی، لزوم اعمال مدیریت کارآمد و اقتصادی در مصرف بهینه آب و استفاده از حداکثر ظرفیتهای موجود برای افزایش تولیدات بخش کشاورزی ضروری است.
وی با اشاره به اینکه راه حل منطقی و تجربه جهانی، توجه خاص و بکارگیری کلیه روشها و اقداماتی است که موجب افزایش بهرهوری آب میشود، اظهارداشت: به منظور استفاده از ظرفیت بخش خصوصی کشور، تفاهمنامه همکاری مشترک با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی در تاریخ ۲۷ آذرماه سال ۱۳۹۷ به امضا رسیده است.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: مقتضی است با مشارکت فعال و بهره گیری از تجربیات نیروهای متخصص، مخصوصأ جلب و مشارکت ذینفعان در تحقق اهداف توافقنامه، اجرای برنامه در اولویت وظایف قرار گیرد.
وی، برقراری ارتباط منسجم و مستمر با دبیرخانه تفاهمنامه مشترک را ضروری دانست و خواستار تشکیل مرتب کارگروه ارتقاء بهرهوری آب، هماهنگ با دبیرخانه شد.
حجتی، گفت: لازم است نسبت به ارائه پیشنهادات و نظریات و موضوعات مورد نیاز و تسریع در پاسخ به موقع به دبیرخانه، تهیه و تنظیم نحوه مشارکت در قالب برنامه و نقشه راه و انعکاس آن به دبیرخانه و کوشش و اهتمام کافی برای واگذاری امور به ذینفعان بخش خصوصی، تشکلها، انجمنها و خبرگان علمی و اجرایی، توجه کافی شود.
براساس این گزارش، شروع فعالیتهای اجرایی برنامه از پاییز سال آینده بوده و با توجه به مشخص بودن جایگاه، وظایف و انتظارات هر حوزه در این حرکت فراگیر، زمان باقیمانده تا شروع اجرای برنامه دوره آمادگی محسوب میشود.
اهداف این تفاهم نامه که به امضای محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران رسیده است، ارتقای امنیت غذایی با افزایش سهم تولیدات داخلی در تامین و عرضه سرانه انرژی و پروتئین به ترتیب به میزان ۸۳ و ۸۵ درصد در افق ۱۴۰۵، رشد متوسط سالانه ارزش صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی به میزان ۳.۵ درصد، بهبود حاصلخیزی منابع خاک و پایداری تولید با تاکید بر افزایش مقدار ماده آلی خاک به میزان دو برابر در افق ۱۴۰۵ (نسبت به سال پایه) و افزایش بهره وری تولیدات گیاهی از ۱.۱ (در سال پایه) به ۲.۲ کیلوگرم بر متر مکعب (در افق ۱۴۰۵) بوده است.