×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
رییسی: رایگان شدن آب و برق و گاز خانواده‌های کم‌درآمد در برنامه دولت است

 سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری در نشست خبری که صبح سه‌شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۲ به مناسبت هفته دولت در سالن اجلاس سران برگزار شد، طی اظهاراتی گفت: دولت ۲ سال قبل کارش را در حالی آغاز کرد که شرایط و وضعیت کشور خاص بود و در آن شرایط با کرونا و کسری بودجه، تورم و کاهش کالاهای اساسی مواجه بود که برخی از صاحب نظران نسبت به مدیریت شرایط توسط دولت تردید داشتند. ما با اتکا به خدا و توانمندی‌های داخلی در کشور کار را آغاز کردیم؛ برخی از دشمنان ما برای پیشبرد شرایط ناباور بودند اما در کشور ظرفیت‌های فراوانی وجود دارد و ما معتقدیم با تغییر گفتمانی که در دولت رخ داد و بازگشت به مردم اتفاق افتاد و با رجوع به داخل می‌توان بسیاری از مسائل را در کشور حل کرد. دولت کار خود را با این نگاه آغاز کرد.

 همه شاخص‌ها نشان دهنده رشد، تلاش و پیشرفت است

وی با اشاره به «تلاش‌های انجام شده از سوی کادر درمان در پایان دادن به کرونا در کشور» عنوان کرد: کسری بودجه می‌توانست قریب به ۴۸۰ هزار میلیارد در کشور مشکل ایجاد کند، با ایجاد منابع در کشور جبران شد و وضعیت تورمی قریب به ۶۰ درصد به ۴۶ درصد فعلی تبدیل شد و همچنین وضعیت کالاهای اساسی به نحوی اطمینان بخش شد و شرایط کسب و تحصیل و تلاش متفاوت شد به نحوی که رشد اقتصادی. در ۱۴۰۰ بر خلاف قبل ۴ درصد و بیشتر از آن را نشان داد که این‌ها نشان دهنده ایجاد امید در کشور است.

وی هم‌چنین با اشاره به «کاهش تورم تولید از ۱۰۳ به ۳۰ درصد» ادامه داد: همه شاخص‌ها نشان دهنده رشد، تلاش و پیشرفت است. وضعیت اشتغال نیز که بسیاری نگران آن بودند به ۸.۲ درصد رسیده است. همه شاخص‌ها نشان می‌دهد که تلاش‌هایی که انجام شده، جواب داده و بعد از این هم جواب خواهد داد.
 

دشمنان در منزوی کردن ایران اسلامی موفق نشدند

رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست‌های دشمنان در قبال ایران گفت: دشمن تلاش کرد دو راهبرد منزوی کردن ایران در جهان و مایوس کردن مردم در درون را دنبال کند که در هر دو شکست خورد؛ در بعد منزوی کردن ایران اسلامی موفق نشدند؛ چراکه در ابتدا اعلام کردیم که موضوع برجام نه اولین مورد پیگیری ما است و نه آخرین آن خواهد بود و ما پرونده‌های زیادی در حوزه سیاست خارجی داریم که در دستور کار دولت است و همه آن‌ها را همزمان دنبال می‌کنیم؛ ارتباط با کشورهای همسایه و همچنین کشورهای اسلامی و کشورهای همسو را دنبال کردیم و سطح روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری را ارتقا دادیم و در حوزه ارتباط تجاری با کشورهای همسایه و همسو شرایط ما نسبت به دولت قبل با رشد ۱۴ درصدی مواجه هستیم.

وی تاکید کرد: در حوزه ارتباطات تجاری منطقه و همچنین اقدامات تجاری که برخی معتقد بودند که نمی‌شود آن‌چنان که باید، کاری انجام داد، در دولت رکورد آن شکسته و معلوم شد که ظرفیت‌های بسیاری در کشور وجود دارد؛ ارتباطات با آمریکای لاتین، آفریقا و بسیاری از کشورهای آسیایی و فعال شدن در اتحادیه اوراسیا و عضویت در پیمان شانگهای و اخیرا در بریکس همه نشان از آن است که  ایران اسلامی ظرفیت و جایگاه دارد و دشمن در سیاست و راهبرد منزوی کردن ایران اسلامی موفق نشد؛ وضعیت سیاسی، تجاری و اقتصادی ما نشانگر شکست دشمن در این راهبرد خود است.
 

مردم دشمن را ناکام گذاشتند

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «در حوزه ناامید و مایوس کردن مردم همین روند را دنبال کردند»، گفت: چند ماهی از دولت نگذشته بود که حمله سایبری سراسری به پمپ بنزین‌ها صورت گرفت. در سراسر کشور تلاش کردند با ایجاد مشکل مردم را عصبانی کنند اما مردم هوشیارانه و با بصیریت کار را دنبال کرده و دشمن را ناکام گذاشتند.

وی ادامه داد: دشمن فهمید مردم با دولت همراهی دارند و بنای دولت هم بر کار است و شعار دولت «ما می توانیم» است؛ اعتقاد دولت این است همچنان که ایران در حوزه های مختلف، دفاع مقدس و دفاع از حریم حرم و حوزه علم و فناوری و صنایع هسته ای و نظامی موفق شد، حتما در حوزه های دیگر هم موفق می‌شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: دشمن احساس کرد کشور در حال پیشرفت است؛ این همان تحلیل به جا و حکیمانه‌ای که رهبری در دانشکده افسری فرمودند؛ لذا دشمن به ایجاد اغتشاش در کشور روی آورد. تصور می‌کرد که می‌تواند کار را با اغتشاش دنبال کند. حتی غربی‌ها میز مذاکره را ترک کرده و دل یه اغتشاشات بستند. تصورشان این بود که در اغتشاشات می‌توانند به اهداف‌شان برسند اما مردم دشمن را ناکام گذاشتند. بعد از آن، آن‌ها بلافاصله پیام دادند که می‌خواهیم به میز مذاکره برگردیم و دوباره سخن را آغاز کنیم، آن‌ها برای دنبال کردن اهداف‌شان در اغتشاشات ناامید شدند.

وی ادامه داد: آن‌ها دنبال ناامید کردن مردم در بخش‌های مختلف بودند که مردم آن‌ها را ناامید گذاشتند و تلاش و امید در مردم روز به روز زیاد شد که شاخص‌های اقتصادی تولید و علم و فناوری و کارهای دانش‌بنیان در کشور این موضوع را نشان می‌داد که همه به دست جوانان و مردم انجام شده است. در سفرهای خارجی که قبلا از صنایع دستی و محصولات اصفهان و بخش های دیگر کشور می‌بردند اما ما ترجیح می‌دهیم محصولات دانش بنیان را ببرند تا توانمندی علمی جوانان را نشان دهیم. امروز را روزی برای ایران اسلامی می‌دانیم که از ایران پیشرفته و فناور یاد می‌شود.

رئیس جمهور بیان کرد: بسیاری تلاش می‌کنند عرصه را به نحوی اطلاع‌رسانی و جلوه دهند که ناامیدی و «شما نمی‌توانید» و «مگر می‌شود» را القا کنند اما کارهای بزرگی انجام شده است. نمونه آن پروژه و طرحی است دیروز بهره‌بردای آن آغاز شده است. این از جلوه‌هایی است که قراداد بسته و ایران را در شرایط تحریمی ترک کردند چون تصور می‌کردند کار روی زمین می‌ماند اما متخصصان ایرانی نشان دادند کار بر زمین نمی‌ماند. کار را به نتیجه رساندند و ما دیروز دیدیدم. از این قبیل کارها در کشور داریم.

در کنار راهیان نور راهیان پیشرفت فعال شود

رئیسی افزود: به دوستان دانشگاهی پیشنهاد کردم در کنار راهیان نور راهیان پیشرفت فعال شود که چه کارهای بزرگی انجام شده و چه کارهایی در دست اقدام است. دشمن در این حوزه هم نتوانست کارش را پیش ببرد. برای مشکلات اساسی که باعث نگرانی شده، برنامه‌ریزی داریم از جمله آن ناترازی در حوزه برق، آب، گاز، بانکی و بودجه ای است که در برنامه هفتم آمده است. این برنامه‌ریزی همراه حرکت و اقدام است.

وی گفت: ۲۲ هزار مگاوات ناترازی برق داشته و ۷ هزار مگاوات آن ناترازی جبران شده یعنی تولید برق با ایجاد نیروگاه داشتیم. برق صنعتی را از خانگی جدا می‌کنیم که برق صنعتی خودش می‌تواند تولید داشته و به برق خانگی اتصال نمی‌کنیم. مدیریتی برای برق شد که خاموشی در خانه‌ها نباشد و در تابستان مردم اذیت نشوند. این‌ها کارهای مدیریتی صورت گرفته است.

رئیس جمهور با اشاره به دور اول سفرش به اهواز گفت: در دور اول سفر برای رفع مشکل فاضلاب اهواز چهار جبهه کاری مشغول به کار در اهواز بود که این میزان در سفر دوم به ۱۵۴ جبهه کاری رسید و تمام شهر تبدیل به کارگاه شده است و دیگر و نگرانی ها رفع شده که در بسیاری از شهرها مثل سنندج و همدان اینگونه است.

وی ادامه داد:هدف گذاری شده است؛ ۱۰ هزار روستا که تنش آبی داشت مشکل تنش آبی ۳۵۰۰ روستا حل شده است و دیگر نگرانی مساله آب ندارند و برای روستاهای دیگر هم برنامه ریزی شده است.

رایگان شدن آب و برق و گاز خانواده‌های کم درآمد در برنامه دولت است

رئیس جمهور در ادامه نشست خبری خود با تاکید بر این‌که «در مسئله آب، برق و گاز و مسائل مختلف قشر محروم جامعه دغدغه داریم» گفت: دولت نسبت به  پرداخت یارانه‌ها و تامین مسکن قشر محروم و همچنین اختصاص زمین و دادن تسهیلات به این قشر دغدغه دارد.

وی هم‌چنین با بیان این‌که «بخشی از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی که پریروز تحویل داده شد در همین راستا بوده است» گفت: رایگان شدن آب و برق و گاز برای خانواده‌های کم درآمد نیز در برنامه دولت است همچنین بیمه سلامت ۶ میلیون نفر در کشور به صورت رایگان انجام شده است.

وی با بیان این‌که «اولین تاکید دولت این است که اقتصاد را مردمی کنیم» خاطرنشان کرد: معتقدیم با مشارکت مردم و نشاط اجتماعی خیلی از مسائل حل می‌شود.

رئیسی با اشاره به این‌که «بهار امسال ۲۵ میلیون نفر از مردم در رویدادهای مختلف فرهنگی و هنری با نشاط بالا شرکت کردند» تصریح گرد: عید امسال نیز ۵ میلیون سفر نوروزی داشتیم و همه این‌ها نشان می‌دهد که مردم علی‌رغم گله‌هایی که دارند اما با نشاط و مشارکت بالا برای باز کردن گره‌ها حضور دارند.

وی افزود« امیدواریم دولت بتواند با همراهی مردم و با نگاه به ظرفیت‌های داخلی مسیرش را ادامه دهد، چون همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند به قله نزدیکیم و هرگز در این مسیر ناامیدی در دل راه نخواهیم داد.

با انصاف نسبت به دیگران نقد کردن خیلی مهم است


به گزارش ایسنا، رئیس جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه جوان که درباره عملکرد دولت در حوزه اقتصادی و سانسور این عملکرد توسط برخی رسانه‌ها و منتقدان اصلاح‌طلب گفت: انصاف بسیار خوب است و با انصاف نسبت به دیگران نقد کردن خیلی مهم است و اشکال ندارد اما باید آن‌چه که انجام شده و دولت تحویل گرفته و تلاش‌هایی که می‌شود را دید، ممکن است دولت با یک دستگاه در حوزه‌هایی موفق نشود اما بنا داریم به مردم در این زمینه شفاف توضیح دهیم. معتقدم که باید به آنچه که برای دولت حاصل شده است نگاه کنیم و این‌ها را در سبد نظام ببینم.

ما آمده‌ایم که مشکل جامعه را به گردن بگیریم و حل کنیم

رئیسی با بیان این‌که «اختلاف دیدگاه در کشور طبیعی است و روش و منش من در برهه‌های مسئولیتی که داشته‌ام نیز همین بوده است»، عنوان کرد: نکته متفاوت در کشور طبیعی است اما نیابد نسبت به منافع ملی بی‌توجه باشیم. همه گروه‌های سیاسی که دل در گروی نظام و مردم دارند یک اشتراک نظر دارد و آن منافع مردم است. طبیعتاً ایرادی ندارد نقایص بازگو شود و تمام تلاش ما طی این ۲ سال این بوده که تمام نقایص و مشکلات و کاستی‌ها را با نگاهی که داریم می‌توانیم برطرف کنیم. در این مدت با مشکلاتی مواجه شدیم اما دولتی نیستیم که  مشکلات را به مردم منتقل کنیم؛ تحمل حرف‌ها برای ما خیلی سهل تر از آن است که به عنوان دولت مشکلات را به درون جامعه منتقل کنیم؛ ما آمده‌ایم که مشکل جامعه را به گردن بگیریم و حل کنیم نه اینکه اگر با مشکلی مواجه شدیم، جامعه را نگران و دغدغه‌مند کنیم.

وی تاکید کرد: به همه مدیران دولتی گفته‌ام که در مسائل مختلف به هیچ وجه حق نگران کردن مردم را ندارند؛ واقعیت را به مردم می‌گوییم اما بنای ما بر حل مشکل است. همچنین نباید از جلوی مسایل بجای حل آن‌ها عبور کنیم؛ مسأله ارز ۴۲۰۰تومانی موضوعی است که سال‌های درباره آن نوشته شد و بدون استثناء اقتصاددانی نیست که درباره آن ننوشته باشد اما دولت بنای عبور از آن را نداشت. معتقدیم که اگر چاله‌ای موجود شد، باشد آن را پر کرد، چالش را شناسایی و رفع کرد. و ما با این نگاه به میدان آمده‌ایم؛ نگاه ما حل مساله است و در حل مسأله از همه صاحبنظران و نخبگان کمک خواستیم و کمک می‌گیریم و به همه دوستان و دغدغه من آن به نظام  و مردم هستند می‌گوییم که حتما با انصاف بنگرند، با انصاف بنگرید و با انصاف نظر بدهید. معتقدیم که باید در نگاه اصحاب قلم نگاه منصفانه‌ای وجود داشته باشد  در عین این‌که ممکن است نقدی هم وجود داشته باشد.

صرف رفتن و آمدن به استان‌ها مطرح نیست بلکه اقدام و عمل مطرح است

رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری ایرنا درباره انتقادات نسبت به سفرهای استانی ریاست جمهوری اظهار کرد: برخی در اوایل به من درباره سفرهای استانی انتقاد می‌کردند که من به آن‌ها گفتم که ۶ روز تهران و کار ملی و یک روز کار استانی و نگاه به استان‌ها؛ حتما باور من این است که رفتن به استان‌ها، دیدن به مسایل و شنیدن حرف‌های عزیزان داستانی به دولت کمک می‌کند و تاکنون نیز تجربه نشان داده که همینطور بوده است.

رئیسی با اشاره به ضرب‌المثل «شنیدن کی بود مانند دیدن» ادامه داد: می‌شود در تهران نشست و گزارشی برای ما بیاورند اما به نظرم حضور در استان‌ها و دیدن نقایص کار به انسان حس بسیاری می‌دهد و به همکارانم نیز توصیه می‌کنم که با حضور در میدان حس را پیدا کنند؛ چراکه این اقدام به حل مشکل حس بیشتری می‌دهد؛ از این جهت بسیار از سفر به استان‌ها استفاده کردم و توصیه من به همه همکاران این است که وزرا عین این کار را انجام دهند و استانداران نیز به بخش‌های تحت مدیریت خود سفر کنند.

وی با تاکید بر لزوم پیگیری مصوبات سفرهای استانی اظهار کرد: در دولت سیزدهم پیگیری مصوبات سفر بر عهده مدیران دستگاه‌ها، استانداران و معاون اجرایی رئیس جمهوری است. از چند جانب این مصوبات پیگیری می‌شود و مردم شاهد باشند که صرف رفتن و آمدن به استانها مطرح نیست بلکه اقدام و عمل مطرح است.

راهپیمایی اربعین جلوه مقاومت اسلامی و اتحاد کشورها و ملت‌های مختلف است

به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور در ادامه سومین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه العراقیه عراق درباره مشارکت ایران با عراق در تامین امکانات برای زائران مراسم راه‌پیمایی اربعین حسینی با بیان این‌که «از دولت و ملت عراق صمیمانه تشکر می‌کنم»، اظهار کرد: دولت عراق تمام امکانات را برای برگزاری بهتر این رویداد مهم به کار گرفته است و مردم این کشور نیز پذیرای زائران حرم امام حسین(ع) هستند. دولت جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را برای تامین زیر ساخت‌ها جهت فراهم زیارتی ارزان، آسان و دلنشین برای زائران انجام داده است اما کار اصلی در دست مردم عزیز است؛ چراکه آن‌ها در این عرصه حضور پررنگ و با نشاطی دارند.

رئیسی با اشاره به مشارکت مردمی در راهپیمایی اربعین حسینی گفت: ایستگاه‌های صلواتی و موکب‌هایی بسیاری در ایران و عراق تشکیل شده است. من از همکارانم در دولت و ملت عزیزمان که حضورشان بسیار پررنگ و مثال زدنی است و هم از ملت و دولت عراق تشکر می‌کنم؛ امیدوارم همکاری دو ملت و دولت رویداد بزرگی را رقم بزند. این رویداد بزرگ و به یادماندنی جلوه مقاومت اسلامی و اتحاد کشورها و ملت‌های مختلف است. امیدوارم با تمهید مقدماتی که دولت عراق انجام داده و اقداماتی که همکاران من در مرز و مسیر انجام می‌دهند و همچنین حضور ملت، امت اسلامی اربعین بسیار باشکوهی را رقم بزنند.

ائتلاف‌هایی مثل شانگهای و بریکس حتماً در مقابل یک جانبه‌گرایی آمریکا تاثیرگذار است

در ادامه این نشست، خبرنگار راشا تودی با اشاره به اظهارات برخی صاحب نظران مبنی بر این‌که عضویت در سازمان شانگهای و بریکس کمکی به اقتصاد ایران برای نجات از تحریم‌ها نمی‌کند و تنها راه رفع این مشکلات روابط نزدیک با غرب است از رئیس جمهور پرسید که نظر شما درباره این اظهار نظرات چیست؟

رئیسی در پاسخ با تاکید بر این‌که «ما میز مذاکره برای رفع تحریم را ترک نکرده‌ایم» تصریح کرد: دیگران میز مذاکره را ترک کردند که خودشان پشیمان شدند و الان می‌گویند که آماده مذاکره هستند.

رئیس دولت سیزدهم با بیان این‌که :ما فقط پرونده رفع تحریم‌ها را دنبال نمی‌کردیم» توضیح داد: از دیگر پرونده‌هایی که دنبال می‌کردیم عضویت ایران در ائتلاف‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای بود.

وی با بیان این‌که «شانگهای یک ائتلاف منطقه‌ای است که در آسیا نقش آفرین است» اظهار کرد : اتباط با زیرساخت‌های شانگهای برای ما اهمیت دارد این‌که دیگران می‌گویند راه برون رفت از مشکلات ما لبخند آمریکا یا چند کشور اروپایی است در پاسخشان تاکید می‌کنم که ما منتظر لبخند آن‌ها نخواهیم شد.

رئیسی با اشاره به این‌که «ائتلاف‌هایی مثل شانگهای و بریکس حتماً در مقابل یک جانبه‌گرایی آمریکا تاثیرگذار است» ،خاطرنشان کرد: ایران نیز در کنار آن‌ها می‌تواند با ظرفیت‌های بالایی که دارد تاثیرگذار باشد و این تاثیر دو طرفه است پس ما اقدامات لازم را انجام می‌دهیم و منتظر نمی‌مانیم که آن‌ها برای ما تصمیم بگیرند.

دشمن می‌خواهد دو قطبی و التهاب را به جامعه القا کند

در ادامه این نشست، خبرنگار روزنامه شرق با اشاره به برخی نگاه‌های کارشناسی مبنی بر این‌که در دولت شما از مدیران جناحی از جمله امام صادقی‌ها و پایداری‌ها استفاده شده است و آن‌ها نتوانسته‌اند بحران را کنترل کنند و همچنین باعث دو قطبی سازی و ایجاد التهاب در جامعه شده‌اند، پرسید در زمان انتخابات دختر شما گفته بود که پدر من قرار نیست دیوار بکشد بلکه قرار است پل بسازد، امروز به زعم دخترتان پل ساخته‌اید یا دیوار؟

رئیس دولت سیزدهم در پاسخ به این اظهارات تاکید کرد: ما معتقد نیستیم که در جامعه التهاب وجود دارد بلکه اعتقاد داریم التهاب در دل دشمن وجود دارد و دشمن است که می‌خواهد دو قطبی و التهاب را به جامعه القا کند.

رئیسی با بیان این‌که «ما در جامعه نقاط اشتراک بسیار بالایی داریم» افزود: البته اختلاف نظرهایی هم وجود دارد که هیچ اشکالی ندارد و قابل حل است.

وی با تاکید دوباره بر این‌که «التهاب را در جریان مقابل می‌بینیم» افزود: دشمن است که التهاب دارد تا با این انقلاب در حال پیشرفت و مردم مصمم چه بکند.

رئیسی از همه کسانی که دغدغه کشور را دارند خواست که توجه داشته باشند که دشمن به دنبال القاء دوقطبی و التهاب در جامعه است و گفت: معتقدم عموم ملت ایران و جریانات درون نظام دغدغه انقلاب و نظام و مردم را دارند البته در جامعه اختلافات سلیقه‌ای هم وجود دارد که به آنها نیز احترام می‌گذارم.

وی با اشاره به نامه‌ای که ۶۱ اقتصاددان در گذشته برای او نوشته بودند و نسبت به ایجاد تورم سه رقمی هشدار داده بودند نیز گفت: همان زمان کسانی هم بودند که می‌گفتند اگر بر همین اصول و مبنا پیش برویم می‌توانیم تورم را در کشور کنترل کنیم؛ پس دو نگاه در جامعه وجود داشت که به معنی دو قطبی بودن نیست.

رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت مسائل اجتماعی نیز گفت در زمانی هم که شاهد اغتشاشاتی در کشور بودیم من به دانشگاه و خیابان می‌رفتم و مورد استقبال مردم قرار می‌گرفتم البته کسانی هم بودند که اعتراض یا انتقاد داشتند و این به هیچ وجه اشکال ندارد و نشانه التهاب و دو قطبی در جامعه نیست.

به وعده‌های داده شده وفادارم

رئیسی با اشاره به وعده‌های انتخاباتی مطرح شده گفت: من هم آن وعده‌ها را به یاد دارم هم سخن‌ها را به ذهن دارم و هم وفادار به آن‌ها هستم.

وی تاکید کرد: تا آخر هم بنابر همان مشی هستم که در انتخابات مطرح کردیم البته ممکن است تفسیرها از مشی ما متفاوت باشد ما هم جلوی تفسیرهای متفاوت را نمی‌گیریم.

وی با بیان این‌که «به آنچه در انتخابات گفته‌ایم پایبند بوده و خواهیم بود» افزود: هیچ کدام از آن وعده‌ها را از یاد نبرده و از یاد نخواهیم برد.

تاکید ما بر فضای دانشگاهی پرنشاط، علمی و قانون‌مدار است

در ادامه نشست خبری خبرنگار خبرگزاری فارس از رئیس جمهور پرسید با توجه به اغتشاشات سال گذشته و رفتارهای مجرمانه برخی اساتید و سوءاستفاده از محیط دانشگاه و پنهان شدن پشت ادعای آزادی بیان توقع می‌رفت که دولت برخوردی داشته باشد اما شما در امتداد بخشنامه عفو رهبری برخورد جدی نداشتید و تنها اخیرا یکی دو مورد را شاهد بودیم که مشخص نشد این کار به خاطر مسائل علمی و یا سیاسی است؛ برنامه دولت برای تضمین محیط علمی دانشگاه چیست؟

رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال گفت: حفظ محیط علم و دانش و ارتقای علم و دانش در گروی حفظ آرامش در دانشگاه‌هاست. این بستگی به کار استاد، دانشجو، مدیر و همه دست‌اندرکاران دانشگاه دارد. باید نشاط علمی در دانشگاه حفظ شود و دچار آسیب نشود. کرسی‌های آزاداندیشی و  نظریه‌پردازی باید در دانشگاه‌ها فعال شده و فضای گفت‌وگو و سخن گفتن و سخن شنیدن نیز فعال شده و همواره از این استقبال کردیم این دیدگاه مربوط به زمانی که بنده در دولت هستم نمی‌شود بلکه در هر مسئولیتم‌ در دانشگاه حضور داشته و با حوزه و دانشگاه ارتباط داشتم.

وی ادامه داد: در هر جلسه دانشگاه برای پرسش و پاسخ متقاضی می‌شدم که به سوالات پاسخ دهم. به تاسی از رهبر فرزانه انقلاب اسلامی این رویکرد را دارم که هر سال رهبری با سعه صدر به صحبت‌های دانشجو و اساتید گوش می‌دهند و مسائل را توضیح داده و تبیین می‌کنند. با تاسی به رهبری معتقدم که ما همه مسئولان باید این روش را پسندیده دانسته و آن را دنبال کنیم که بنده هم همین کار را انجام می‌دهم.

رئیسی بیان کرد: در قضایای اخیری که رخ داد برخی دچار غفلت شدند که باید آن‌ها را آگاه کرد تا دچار غفلت نشوند محیط دانشگاه نباید از محیط آرامش و علم افزایی و معرفت افزایی به محیط دیگری تبدیل شود. حال افرادی که به هر دلیل دچار خطا و اتهام شدند با الهام گرفتن از عفو عمومی رهبری رفتار کردیم البته عفو عمومی نسبت به کسانی بود که مرتکب جرم و اتهامی شده بودند؛ ما با الهام گرفتن از عفو رهبری نسبت به متهمان نسبت به کسانی که تخلفی در دانشگاه کرده و اتهاماتی مرتکب شدند قرار شد عفو نسبت به آنها شامل شود که همان زمان اعلام شد.

وی ادامه داد: در این بین اگر افراد نادری بخواهند قانون شکنی کنند و نظم دانشگاه را برهم زند، خود دانشگاه یعنی دانشجو و استاد نباید اجازه این کار را دهند، چون دانشگاه چارچوبی دارد باید همه به قانون پایبند باشند.

رئیس جمهور با تاکید بر این‌که «قانون‌مداری می‌تواند دانشگاه را به پیش ببرد»، اظهار کرد: باید مساله قانون مداری، قانون محوری و انضباط در دانشگاه مورد تاکید همه باشد که حافظ این انضباط، اساتید، دانشجویان و مدیران و دست‌اندرکاران دانشگاه هستند؛ در دو سه روز اخیر مواردی به بنده گزارش شده که افرادی تخلف کرده و در کمیته‌های انضباطی برخورد شده گفته‌ام که این موضوع را پیگیری کنند که وزیر علوم و بنده پیگیری خواهیم کرد تا مساله روشن شود. تاکید ما براین است که فضای دانشگاه فضای پرنشاط، علمی، قانون مداری و توجه به قانون باشد تا بتواند منتهی به ارتقاء علم و دانش باشد.

بنای دولت ایجاد ثبات در بازار و قیمت ها است

به گزارش ایسنا، در ادامه خبرنگار صداوسیما از رئیس جمهور پرسید که برنامه دولت برای توزیع عادلانه‌تر یارانه و رفع خط فقر مطلق و افزایش سطح دهک‌های درآمدی پایین در یکسال آینده چیست؟

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال گفت: بعد از اصلاح اقتصادی در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ یارانه‌هایی که به دهک‌های مختلف به غیر از یک دهک داده می‌شد، به مبلغ ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان رسید. اخیرا هم با کالابرگی که اعلام شده این مبلغ افزایش پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: قانون در سال ۱۴۰۱ موضوع کالابرگ را قید کرده بود منتهی زیرساخت‌های آن آماده نبود که ما به دوستانمان در مجلس شورای اسلامی گفتیم که این موضوع احتیاج به زیرساخت فنی داشته تا بتواند کالابرگ را عملیاتی و اجرایی کند این زیرساخت در دی‌ماه سال ۱۴۰۱ آماده شد؛ این موضوع از مواردی است که نسبت به واقعیات مورد توجه قرار گیرد.

رئیسی یادآور شد: از همان زمان که زیرساخت‌ها آماده شد به صورت آزمایشی در استان‌ها عملیاتی گردید امسال برای آن‌که قیمت‌ها با تغییر قیمت ارز تغییر نکرده و سفره مردم دچار تلاطم نشود کالابرگ در نظر گرفته شد. در حال حاضر به پنج دهک داده می‌شود و بعدا امکان توسعه است که قیمت کالاهای مصرفی با تلاطم قیمت ارز جابه‌جا نشود. پیش از این مبلغ یارانه ۴۵ هزار تومان بود که تبدیل به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان شد و اکنون با تغییری که داده می‌شود به ۵۲۰ هزار تومان می‌رسد.

رئیس جمهور اظهار کرد: یارانه‌ها کمکی برای اقشار بوده و فاصله طبقاتی را کمتر می‌کند اما تمام نگاه دولت ثبات قیمت‌ها بوده و این‌که کاهشی هم شود. اینها منوط به این است که اقدامات ما در حوزه تولید رشد داشته باشد و به دنبال آن اقتصاد رشد پیدا کند بنای دولت این است که روز به روز پول  ملی افزایش پیدا کند البته که دشمن نمی‌خواهد و عدد سازی می‌کند چون قصدش این است که وضعیت اقتصادی را به نحوی که می‌خواهد رقم بزند وقتی چند روز تعطیل است و داد و ستدی نمی‌شود شاهد جابه‌جایی عددها هستیم معلوم است که این عددها با داد و ستد مشخص نشده و عددسازی است.

وی ادامه داد: بنای دولت ایجاد ثبات در بازار و قیمت‌ها است که این جزو برنامه‌های جدی دولت به شمار می‌آید همچنین حفظ ارزش پول ملی در دستور کار دولت است برهمین اساس در ابتدای سال جاری وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی برنامه مشترکی در جهت تحقق شعار سال ارائه کردند که این برنامه رصد می‌شود تا در عمل و در زندگی مردم عملیاتی شود؛ لذا برنامه دولت توزیع عادلانه یارانه‌ها است تا یارانه‌ها تنها مشمول یک عده خاص نشود چون قبل از اصلاح اقتصادی این پول به عده‌ای خاص می‌رسید که اکنون بین آحاد جامعه تقسیم می‌شوند برخی فکر می‌کردند که دولت برای کسری بودجه خودش این کار را می‌کرده است حال این‌که همین رقم و مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی به عنوان توزیع عادلانه یارانه‌ها بین مردم تقسیم می‌شود و الان هم رقم آن افزایش پیدا کرده است.

وی مجددا گفت: در دستور دولت توزیع عادلانه یارانه‌ها است و از آن طرف کارهای اساسی را در حوزه اقتصادی دنبال می‌کنیم.  

حتما در تولید کاغذ می‌توانیم خودکفا شویم

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره رویکرد دولت در زمینه افزایش سرانه مطالعه و کاهش قیمت کتاب، گفت: دغدغه فرهنگی بسیار مهم است قیمت کتاب بیشتر به قیمت کاغذ برمی‌گردد. حتما در تولید کاغذ می‌توانیم خودکفا شویم. میزان تولید کاغذ در کشور باید افزایش می‌یافت که در این دو سال افزایش چشمگیر یافته و کتب درسی یا کاغذ داخل چاپ می‌شود. این روند را باید ادامه دهیم زیرا موفقیت بزرگی است. تولید چند برابر شده و یک گام دیگر برداریم به خودکفایی کامل در تولید ماغذ وی رسیم. خواسته رهبری در این زمینه کاملا قلبا تحقق است. با زودی در کاغذ تولید به خودکفایی می رسیم.

توصیه ما به دولت ژاپن این است که مستقل باشد

وی همچنین در پاسخ یه سوال خبرنگار ژاپنی درباره برنامه دولت برای آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران در ژاپن و سفر وی به توکیو ، اظهار کرد:  هر کشوی دست دوستی به سوی ما  دراز کند، دست او را به گرمی می‌فشاریم و اگر کشوری تعدی کند، دست او را قطع می‌کنیم. بنای ما همکاری و روابط اقتصادی و سیاسی با ژاپن است و ما دنبال توسعه این روابط هستیم. یکی از اقدامات دولت، آزادسازی پول های مسدودشده ایران در سایر کشورهاست. توصیه ما به دولت ژاپن این است که مستقل باشد وتحت تاثیر آمریکا نباشد و پول ایران را مسدود نکند. خوب است دولت ژاپن ظلم های آمریکا را به مردم خود تجربه کرده است.

وی افزود: ما ارتباطات خوبی با ژاپن خواهیم داشت. مبالغ مسدودشده هم در داد و ستد باید به ایران بازگردد تا ایران با آن‌ها دادوستد عادلانه داشته باشد. در وقت مقتضی به ژاپن سفر خواهم کرد و از مقامات این کشور هم دعوت کرده‌ایم.

 

ملت ایران با تهدیدها و تحریم‌ها متوقف نمی‌شوند موفق می‌شوند

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه کیهان درباره عصبانیت آمریکا، متحدان و برخی غرب گرایان داخلی از موفقیت‌های ملموس دولت سیزدهم و علت این موفقیت تاکید کرد: اولین علت موفقیت دولت توکل به خداست. دومین رمز موفقیت ما اعتماد به نفس و داشته‌های ملت بزرگ ایران است. سومین رمز موفقیت دولت امید به آینده است؛ دشمن می‌خواهد ما و مردم ما را نا امید کند و ما باید او را مایوس و وادار به عقب‌نشینی کنیم که ملت ما این کار را انجام داده‌اند.

رئیس‌جمهور گفت: در دیدارهایی که با مقامات خارجی دارم برخی از آن‌ها می‌پرسیدند چگونه ایران با وجود تحریم‌ها و تهدیدات متعدد این همه پیشرفت داشته است که من به آن‌ها می‌گویم هنر ملت ایران تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها است و این دشمن را عصبانی کرده است؛ ما بیشترین تهدید و تحریم را در صنایع نظامی و هسته‌ای داشته‌ایم که در صنعت نظامی حرف اول را می‌زنیم و در صنایع هسته‌ایحرف برتر و بالایی داریم. در خوزه علم و فناوری بیشترین تحریم‌ها را داشته‌ایم اما امروز کارهای بزرگی که به دست بچه‌ها و جوانان عزیز مادر حوزه‌های مختلف انجام شده، دیدنی است.

توجه به قانون و قانون مداری و توان موجود در مردم رموز موفقیت دولت سیزدهم است

رئیسی گفت: علت عصبانیت دشمنان این است که فکر می‌کنند با تهدیدها و تحریم‌های‌شان ملت ایران متوقف می‌شود غافل از این‌که ملت ما موفق می‌شوند. آن‌ها می‌خواستند ما رشد اقتصادی و تولید نداشته باشیم اما امروز هر دو را داریم؛ آن‌ها می‌خواستند که کشور ما دچار مشکلات فزاینده شود.

وی اظهار کرد: تورم در کشورهای دیگر هم وجود دارد و در کشورهای اطراف تورم ۲۹ درصد و در برخی کشورهای بطور خاص تورم ۷۰ درصدی وجود دارد؛ اینها هست و طبیعتاً با تلاش و پیگیری می‌تواند وضعیت متفاوت شود؛ حتما سعادت در کار و تلاش و امید به آینده و توجه به سیاست‌های اساسی نظام که توسط امام و رهبری تبیین و ابلاغ شده‌است و عملیاتی کردن آن‌ها است. در حوزه‌های مختلف سیاست‌های مصوب داریم که ابلاغ شده است؛ باید به سیاست‌های ابلاغی و  اسناد بالادستی توجه شود؛ چراکه توجه به این استاد و همچنین توجه به قانون و قانون مداری و توان موجود در مردم رموز موفقیت دولت سیزدهم است؛ ان‌شاءالله با همین نگاه ملت عزیزمان موفقیت‌های بسیاری را پیش رو دارند.


شناسایی گلوگاه‌های فساد در دستور کار دولت بوده است

رییسی در پاسخ به سوال دیگری گفت: شناسایی گلوگاه‌های فساد در دستور کار دولت بوده است. مواردی هم در دستگاه قضایی پیگیری کرده‌اند. بخش دریافت اخبار فساد در دولت وجو دارد. وزارت اطلاعات و بازرسی‌های درون سازمانی را فعال کرده‌ایم و از هر گزارش مردمی در مورد فساد استقبال می‌کنیم. دولت برای برخورد با فساد و رشوه قاطع است؛ چراکه این موارد برای کشور مضر است. بخش خبری مبارزه با فساد را در دولت فعال کرده‌ایم. رسانه‌ها هم می‌توانند بسیار کمک کنند. امیدوارم شاهد کاهش روز به روز فساد در کشور باشیم.

همه منطقه به حزب الله اعتماد دارد

رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگار لبنانی درباره موضع ایران در خصوص تحرکات مناطق مرزی سوریه و عراق از سوی آمریکا و داعش، اظهار کرد: شرایط لبنان و سوریه و منطقه و محور مقاومت کاملا با قبل متفاوت شده است. رهبری فرمودند فاصله جنگ شش روزه اعراب با رژیم صهیونیستی با جنگ ۳۳ روزه را ببینید. امروز در جنگ های ۳۳، ۲۲و ۸ روزه ابتکار عمل در دست مجاهدین فلسطینی و لبنانی است. مقاومت از همه زمان گذشته قوی‌تر است و رژیم صهیونیستی آسیب‌پذیرتر از گذشته است و این تحرکات هیچ خللی برای مقاومت ایجاد نمی‌کند. وجود حزب‌الله و سید حسن نصرالله وجود  با برکتی است که توانسته اعتماد شیعی، سنی و مسیحیان لبنان را جلب کند.  حزب الله فقط مساله شیعه و سنی نیست و همه منطقه به حزب الله اعتماد دارد. این تحرکات هم ره به جایی نمی برد و نشانه این است که قدرت این رژیم رو به افول است.

وی درباره اشاره خبرنگار لبنانی درباره توسعه پارس جنوبی گفت: خود آمریکایی ها گفتند که فشار حداکثری به ایران مفتضحانه شکست خورده است. ملت ایران مقاومت کرد و آن‌ها را وادار به عقب‌نشینی کرد.
 

بنای ما در این است که در شهرها و روستاها تنش آبی حداقلی داشته باشیم

رئیس‌جمهوری همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فرانسه درباره برنامه‌ها و اقدامات عملی دولت سیزدهم درباره بحران آب اظهار کرد: با کاهش نزولات آسمانی در کشور مواجه هستیم اما ملتی هستیم که تهدید و مشکل را به فرصت تبدیل کنیم؛ تنش‌های آبی مورد توجه دولت است و برنامه‌های در دست اقدام در حوزه‌های آبرسانی شرب، کشاورزی و صنایع وجود دارد؛ لذا بنای ما در این است که در شهرها و روستاها تنش آبی حداقلی داشته باشیم.

رئیسی با شاره به پیگیری مسائل مربوطه به حقابه ایران از رودخانه‌های مرزی تاکید کرد: با همسایگان ارتباطات خوبی داریم که قراردادهای قبلی وجود دارد که تاکید ما بر اجرای این قراردادها است. مشخصاً درباره آب مناطق اطراف سیستان و بلوچستان در کشور افغانستان مباحث و پیگیری‌هایی که آقای دکتر کاظمی قمی نماینده ویژه ما در افغانستان داشتند، این مذاکرات منجر به اعزام گروه کارشناسی ایرانی به این کشور شد. همچنین با دیگر کشورهای همجوار که روابط دوستی با آن‌ها داریم، دارای قراردادهایی هستیم که به دنبال اجرایی شدن کامل آن‌ها هستیم. برنامه‌ریزی کردیم که با وجود کاهش بارش باران و مشکلات در این زمینه، با رعایت صرفه‌جویی در بخش‌های مختلف کشور در حوزه شرب، کشاورزی و صنعت مشکل آبی نداشته باشیم.

قیمت ارز و دلار نباید تاثیری روی زندگی و سفره مردم داشته باشد

به گزارش ایسنا، در ادامه نشست خبری خبرنگار روزنامه همشهری از رئیس جمهور پرسید آیا شما در دو سال گذشته در چند اجلاس بین‌المللی شرکت کردید که قطعا آثار و برکات زیادی دارد منتهی سوال این است که کی مردم ایران می‌توانند این آثار را به صورت ملموس در سفره خود حس کنند.

رئیس جمهور بیان کرد: قبل از این‌که پاسخ سوال شما را بدهم لازم است توضیح دیگری در پاسخ به سوال خبرنگار ژاپنی درباره ارتباطات با ژاپن بدهم که اشاره‌ای به پول‌های بلوکه شده ما کردند. همانطور که قبلا اعلام کردیم پول‌های بلوکه شده و مسدود شده ظالمانه تنها در کره بود اگر در جایگاه‌های دیگری هم بوده در اختیار بانک مرکزی است پول بلوکه و مسدود شده جز آن‌چه در اختیار بانک مرکزی است نداریم جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر پول دارد اما بانک مرکزی بر آن اشراف دارد.

رئیسی درباره معیشت مردم اظهار کرد: معیشت مردم دغدغه همه ما است؛ اقدامات دولت همه در راستای تاثیرگذاری در معیشت مردم است. افزایش تولید، تجارت خارجی، صادرات نفتی و غیرنفتی همه در زندگی مردم موثر است. بهبود شاخص‌های اقتصادی در ارتباط با تولید و اقتصاد در تسهیل زندگی مردم تاثیرگذار است . وقتی اقداماتی نسبت به آزاد کردن پول‌های مسدود شده داریم این پول‌ها مثلا تبدیل به نهاده‌های دامی می‌شود و از آن طرف به دام و طیور می‌رسد.

وی گفت: اساس تحریم بر آن است که مردم دچار مشکل شود تمام اقدامات اقتصادی دولت براین است که زندگی مردم تسهیل شود. آن‌ها دنبال آن هستند که همه فرآیندها با مشکل مواجه شوند یعنی پول، نهاده‌های دامی و کالاهای اساسی دچار مشکل شوند که تمامی تلاش ما این است که چنین مشکلاتی در زندگی مردم اثر نگذارد. اگر هم جایی تاثیر می‌گذارد تلاش می‌کنیم سریعا تاثیر را کم کنیم؛ لذا افزایش تولید، رشد اقتصادی، رشد ذخائر بانک مرکزی و تمامی اقدامات اقتصادی دولت در جهت بهبود معیشت مردم است.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: دولت برای مواردی که مستقیم مربوط به کالاهای معیشتی مردم است برنامه دارد که از دلاریزه بودن خارج کند. این اشتباهی بوده که قبلا انجام شده که به نحوی سفره مردم به دلار مربوط باشد. این باید به نحوی شود که قیمت ارز و دلار تاثیری روی زندگی و سفره مردم نداشته باشد این هدف نیاز به کار و تلاش دارد که دولت آغاز کرده و ان‌شاالله به نتیجه می‌رسد که مردم بیش از پیش نسبت به معیشت‌شان احساس آرامش کنند.

تلاش دولت حضور حداکثری مردم در انتخابات است

در ادامه خبرنگار آرمان امروز از رئیس جمهور پرسید چند ماه دیگر تا برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم باقی مانده است و مقام معظم رهبری بارها به این موضوع اشاره داشتند. برنامه دولت برای افزایش مشارکت حداکثری در انتخابات پیش‌رو چیست؟

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال گفت که یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران این است که همه نهادها با رای مردم شکل می‌گیرد و تاکنون توانسته این افتخار را حفظ کند آن هم برخلاف کسانی که مدعی مردم‌داری هستند ما در عمل توجه به جمهوریت نظام در کنار اسلامیت نظام را نشان دادیم.

وی اظهار کرد: نقش و حضور مردم و توجه به رای مردم را نشان دادیم امام خمینی (ره) فرمود ملاک و میزان رای ملت است. رهبری هم در سخنان اخیرشان در ماه مبارک رمضان فرمودند که باید انتخابات مشارکتی، رقابتی و همراه با سلامت و امنیت باشد. این ملاک واقعی است که باید براساس آن انتخابات چنین خصوصیتی داشته باشد حال باید چه کار کرد که مشارکت مردم افزایش پیدا کند.

رئیسی با تاکید بر این‌که «مشارکت مردم بسیار اهمیت دارد»، اضافه کرد: مردم تعیین کننده هستند که با حضورشان در پای صندوق‌های رای، رای خود را اعلام می‌کنند و باید این حضور حداکثری باشد. هرچه عدد رای‌دهنده بیشتر باشد پشتیبانی محکمی برای تشکیل مجلس قوی است مجلس قوی موجب تشکیل دولت قوی شده و دولت قوی ایران قوی را شکل می‌دهد. لذا پشتیبانی همه اینها حضور مردم است که مورد تاکید رهبری است.

وی تاکید کرد: دولت تمامی تلاشش را برای مشارکت حداکثری مردم انجام می‌دهد و معتقد است که هرچه تعداد شرکت‌کنندگان در انتخابات حداکثری باشد پشتوانه‌های نهادهای برخواسته از رای محکم می‌شود . تلاش ما حضور حداکثری مردم در انتخابات است.

دولت در مذاکرات برای رفع تحریم‌ها حقوق اساسی ملت ایران را دنبال می‌کند و هیچ کوتاهی نخواهد کرد

در ادامه این نشست، خبرنگار خبر آنلاین از رئیس جمهور پرسید چرا تاکنون از طرف شما یا مقامات دولت پاسخ دقیقی به این‌که چرا برجام احیا نشد، داده نشده است؟

رئیسی در پاسخ به این سوال با تاکید بر این‌که «از ابتدای کار دولت اعلام کردیم موضوع برجام یکی از پرونده‌هایی است که دنبال می‌کنیم و تنها گزینه ما نیست»، خاطرنشان کرد: مسئله سیاست خارجی برای ما تک گزینه‌ای نیست.

وی با طرح این پرسش که آیا با آغاز کار دولت موضوع برجام به درستی در دستور کار قرار گرفته است؟ گفت: پاسخ این سوال مثبت است و ما از ابتدا به دنبال کارهایی که از قبل انجام شده بود حرکت‌های لازم را انجام دادیم یعنی کارشناسانی تعیین شدند و متنی را آماده کردند که بنابر اعلام اتحادیه اروپا نیز متنی دقیق و عقلانی بود.

وی با اشاره به این‌که «ما زمانی کار را به دست گرفتیم که قرارداد برجام منعقد شده بود» افزود: اگر آن زمان بودیم حتماً که نگاه دیگری داشتیم و معتقد بودیم که باید نکاتی مهم در این قرارداد رعایت می‌شد که الان وارد این بحث نمی‌شوم.

رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که «آمریکا و اروپا در مورد برجام پیمان شکستند و تعهد خود را عملی نکردند» تصریح کرد: آن کسی که به تعهدش پابرجا ماند جمهوری اسلامی بود و بیش از ۱۵ بار آژانس اعلام کرد که اقدامات هسته‌ای ایران انحراف ندارد، اما آن‌ها قبول نمی‌کردند چون به دنبال استفاده از مسئله هسته‌ای برای اهداف سیاسی و امیال خود بودند تا به کشور مستقلی مثل جمهوری اسلامی ایران فشار بیاورند.

رئیس دولت سیزدهم با اشاره به این‌که «ما برای اینکه بهانه به دست دشمن ندهیم میز مذاکره را ترک نکردیم»، تصریح کرد: آن‌ها چون دل به اغتشاشات بسته بودند و فکر کردند از این طریق می‌توانند به اهداف‌شان دست پیدا کنند میز مذاکره را ترک کردند اما حالا که به نتیجه نرسیدند دوباره اعلام کردند که می‌خواهند مذاکرات را ادامه دهند.

رئیسی تاکید کرد: دولت در مذاکرات برای رفع تحریم‌ها حقوق اساسی ملت ایران را دنبال می‌کند و هیچ کوتاهی نخواهد کرد تا ملت ایران بتواند از آنچه که به عنوان فواید این قرارداد مطرح می‌شود بهره بگیرد.
 

استفاده از اینترنت باید برای عموم جامعه به سهولت و در دسترس باشد

در ادامه این نشست خبرنگار برنا در مورد وضعیت اینترنت از رئیس‌جمهور سوال کرد و گفت در زمان ناآرامی‌ها محدودیت‌هایی برای برخی پیام رسان‌ها ایجاد شده بود و حالا که این موضوع برطرف شده است برنامه دولت برای این پیام رسان‌ها و به طور کلی وضعیت اینترنت و فضای مجازی چیست؟

رئیسی در پاسخ به این سوال با اشاره به این‌که «امروز اینترنت بخش مهمی از زندگی مردم را تشکیل داده است»، افزود: هیچ ساخته دست بشری اینقدر سریع تمام زوایای زندگی مردم را تحت تاثیر خود قرار نداده بود.

وی با تاکید بر این‌که «استفاده از اینترنت باید برای عموم جامعه به سهولت و در دسترس باشد»، تصریح کرد: در این زمینه کار فیبر نوری از سوری وزارت اطلاعات دنبال می‌شود و اقدامات خوبی برای ایجاد شبکه‌ها در سراسر کشور شکل گرفته است. در مورد شبکه ملی اطلاعات نیز قبل از این دولت تا ۲۴ درصد کار پیشرفت داشت داشته است و در زمان دولت فعلی به ۶۴ درصد رسیده است و تا آخر سال نیز ان شاالله به ۸۰ درصد برسد.

وی بار دیگر تاکید کرد که «دسترسی همه شهروندان به اینترنت باید با سهولت باشد» گفت:حتی افرادی که برای سرگرمی  و بچه‌هایی که برای بازی از اینترنت استفاده می‌کنند باید دسترسی‌شان بدون اخلال باشد.

رئیس جمهور در مورد دسترسی به پلتفرم‌های خارجی هم توضیح داد: فضای شبکه‌های اجتماعی و ارتباطی کاملاً آمادگی دارد که هر سکویی در کشور وجود داشته باشد و مافقط  اعلام کرده‌ایم که همه این پلتفرم‌ها همانطور که باید در آمریکا و اروپا و دیگر کشورها پاسخگو باشند، در ایران هم پاسخگو باشند.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد که فعالیت پلتفرم‌های خارجی در کشور اشکال ندارد فقط باید همراه باشد با پاسخ گویی باشد.

 اهانت به قرآن اهانت به آزادی و همه داشته‌های بشری است

رئیس‌جمهور در پایان در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری ایکنا درباره پشت‌پرده اهانت به قرآن و تکرار آن از سوی اتباع کشورهای اروپایی از حمله سوئد و واکنش احتمالی ایران به این موضوع با تاکید بر این‌که «مسأله اهانت به مقدسات قرآن کریم که مورد احترام نه تنها بیش از ۲ میلیارد نفر مسلمان بلکه مورد احترام به پیروان همه ادیان ابراهیمی است، اهانت به همه ادیان الهی و آزادی و همه داشته‌های بشریت است»، گفت: اهانت به قرآن و مقدسات، اختلاف افکنی بین مسلمانان، امپراتوری رسانه‌ای و خبری دشمن و تشکیل گروه‌های تکفیری که در جهان اسلام خون بریزند و خانه‌های مردم را نابود کنند و مرتکب حمایت‌های بسیار شوند همه حلقه‌های یک زنجیره است.

رئیسی گفت: نظام سلطه فکر کرده است که فقط اسلام است که در دنیا می‌تواند جلوی یکه‌تازی آن‌ها را بگیرد بر همین اساس نیز برای اهانت به اسلام و مقدسات، اختلاف افکنی و ایجاد تفرقه بین مسلمانان برنامه ریزی کرده‌اند؛ تاکنون موفق نشدند و بعد از این هم موفق نخواهند شد چراکه این حرکات موجب انسجام و وحدت بیش از پیش مسلمین و توجه به آیات نورانی و نجات بخش قرآن خواهد شد و این اقدام حتما باید از طرف آزادگان جهان و دولتمردان اروپایی محکوم شود چراکه اهانت به همه مقدسات علیه بشریت است؛ اهانت به قرآن کریم توطئه‌ای در کنار دیگر توطئه‌هایی است که علیه جهان اسلام برپا شده است که نقش برآب شده و بیشتر نقش بر آب خواهد شد.

رئیس جمهوری در پایان این نشست خبری  از اصحاب رسانه تشکر کرد و گفت: امیدوارم به بخشی از دغدغه‌ها و نکاتی که در ذهن خبرنگاران عزیز وجود دارد،  پاسخ داده باشم. همچنین آمادگی داریم تا در نشست های دیگر نیز از نظرات و دیدگاه‌های خبرنگاران استفاده کنم.

منبع خبر: ایسنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.