×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از خبرگزاری تسنیم، در واکنش به خبر ارجاع یا صادرات محموله ۱۴۰ هزار تنی ذرت آلوده وارداتی در بندر امام خمینی خوزستان گفت: دو محموله در سالهای ۹۲ و ۹۵ به این بندر وارد شده که با ورود سازمان استاندارد هیچ یک از این محموله‌ها امکان ترخیص پیدا نکرده است.

رییس سازمان استاندارد با بیان اینکه، محموله وارداتی اولیه در سال ۹۲ وارد این بندر شده بود که اجازه ترخیص به آن داده نشد، گفت: به دلیل وجود سم آفلاتوکسین سازمان استاندارد اجازه ترخیص این محموله‌ را در آن زمان صادر نکرده است.

وی با بیان اینکه، ۵.۵ میلیون تن در سال واردات ذرت به کشور صورت می‌گیرد، گفت: وجود یک محموله ۱۲۰ هزار تنی ذرت آلوده در مقیاس ۵ میلیون تن عدد بزرگی به حساب نمی‌آید که نگرانی ایجاد کند.

۲۰ هزار تن در سال ۹۲ و ۱۲۰ هزار تن در سال ۹۵ به کشور وارد شده که این محموله همچنان در انبارهای گمرک بندر امام خمینی دپو شده است.

پیروز بخت با تاکید بر اینکه بحث صادرات یا ارجاع این محموله‌‌ به سازمان استاندارد ارتباطی ندارد گفت: به عنوان مثال فرض کنید میزان نوعی سم در برنج وارداتی به ایران به طور مثال ۱۰ است اما ممکن است این میزان در اروپا ۵۰ باشد چراکه میزان مصرف آنها کمتر از ایران است، به هر حال این مقیاسها در کشورها متفاوت است.

به گفته پیروبخت، این محموله‌ها هنوز به داخل کشور ایران وارد نشده است که بحث صادرات آن وجود داشته باشد اما به هر حال کشور واردکننده سوم بایستی در خصوص میزان سم قابل قبول خود اظهار نظر کند و سازمان استاندارد ایران در این خصوص مانعی ایجاد نمی‌کند.

وی افزود، این محموله به کشوری ارسال خواهد شد که به لحاظ استاندارهای وارداتی سم موجود در این محموله برای آنها قابل پذیرش باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.