رمضانعلی سنگدوینی، با اشاره به نقش بازار سرمایه در تحقق شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» و وظیفه دولتمردان نسبت به جمعیت ۵۰ میلیونی سهامداران به پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، گفت: طی سالهای گذشته برخی تصمیمات، تاثیر منفی بر بازار سرمایه گذاشت و باعث شد اکثریت سهامداران نسبت به این بازار بیاعتماد شوند.
راهاندازی ابزارهای مالی جدید
وی با اشاره به این که از سال ۹۹ تا کنون اقدامات قابل توجهی به منظور بازگشت اعتماد دوباره مردم به بورس از سوی سیاستگذاران و مدیران بورسی انجام شده، افزود: به طور مسلم، راهاندازی ابزارهای مالی جدید، توسعه خدمات الکترونیک و بحث مربوط به سهام عدالت از جمله این اقدامات بود که توانست تا حدودی اعتماد از دست رفته مردم را به بازار برگرداند اما در شرایط فعلی باید حمایت بیشتری از بازار سهام صورت گیرد.
نگاه عمیق و متفاوت به بازار
عضو کمیسیون انرژی مجلس یازدهم در ادامه اظهار داشت: بورس پیشانی و ویترین اقتصادی است بنابراین هر چه بتوان به این بازار نگاه عمیقتر و متفاوتتری داشت به طور قطع به تحقق اهداف و شعار سال نزدیکتر خواهیم شد.
این نماینده مجلس با اعلام این که جذب سرمایه از مسیر بازار سرمایه نیازمند تدوین برنامه راهبردی و مدیریت شده است، گفت: سهامداران باید با آگاهی و بدور از هیجان و پشتوانه علمی وارد بازار شوند.
صندوقها، روشی ایدهآل برای سرمایهگذاری غیرمستقیم
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس در ادامه بیان کرد: به طور حتم ایجاد و راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری به منظور بهرهمندی سهامداران از روش سرمایهگذاری به صورت غیرمستقیم کاربردی و ایده آل بوده و حمایت مجلس از توسعه صندوقها همیشه وجود دارد.
سنگدوینی با بیان این که شناخت مردم از صندوقهای سرمایهگذاری به مشارکت آنها در جهش تولید کمک بسزایی خواهد کرد، تصریح کرد: دولت و مجلس با همکاری و تعامل بیشتر میتوانند اقدامات قابل توجهی را به منظور شناخت بیشتر جایگاه بازار سرمایه عملیاتی کنند.
بسترسازی برای تکمیل زیرساختهای بورس
عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر حمایت از بازار سرمایه افزود: ورود سرمایهگذاران و مردم به بازار باعث تقویت بورس میشود. همچنین دولت، کارگزاران و مسئولان نظام نیز باید زیرساختهای لازم را به منظور جذب سرمایهگذاریهای بیشتر فراهم کنند.