به گزارش تجارت گردان به نقل از ایراسین، رئیس خانه معدن ایران و نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز حکمرانی در اقتصاد و بخش معدن کشور باید بتوانند پاسخگوی این مهم باشند که چرا سهم بخش معدن در GDP، در سالهای ۱۳۹۹، ۳/۱ درصد، ۱۴۰۰، ۲/۹ درصد و در سال ۱۴۰۱، ۲/۵ درصد بوده و روند نزولی داشته است.
محمدرضا بهرامن گفت: امروز ارزش سهم منابع معدنی ایران از کل منابع معدنی دنیا ۷ درصد است به طوری که هر دلار، سرمایه گذاری در بخش معدن ۸/۲ دلار ارز آوری را در این بخش به همراه خواهد داشت.
رئیس خانه معدن ایران اضافه کرد: امروز کشورمان با احتساب نفت و گاز پس از روسیه، آمریکا، عربستان و کانادا پنجمین کشور برخوردار از ثروت منابع است و بدون احتساب نفت و گاز و فقط با احتساب معادن، ایران دوازدهمین کشور معدنی جهان محسوب میشود، امروز ایران سهم یک درصدی از جمعیت جهان و سهم سه درصدی از ارزش تولیدات معدنی در جهان و سهم ۱۵ درصدی از ذخایر معدنی جهان را دارد.
بهرامن افزود: در حوزه آهن و فولاد با سهم ۷/۱ درصدی رتبه هفتم در ذخایر آهن جهان را دارد، اما به رغم این ذخایر قابل توجه سهم ما در زنجیره ارزش آهن و فولاد و محصولات فولادی تنها حدود یک درصد بوده و رتبه ۲۴ را در بین کشورهای جهان داریم، همچنین کشورمان به رغم سهم ۶/۱ درصدی از ذخایر مس جهان و دارا بودن رتبه پنجم در زنجیره ارزش افزوده مس، سهم کمتر از یک درصدی را داشته و در رتبه ۳۵ جهان قرار گرفته است.
رئیس خانه معدن ایران گفت: امروز کشورمان با داشتن سهم ۶/۱ درصدی از ذخایر مس جهان، تنها ۱/۵ درصد از سهم تولیدات مس در جهان را داراست، همچنین در مورد سهم ایران در زنجیره ارزش روی در جهان که ۲/۴ درصد و در زنجیره ارزش سرب در جهان ،۰/۶ درصد است و بر اساس آن رتبه ایران در جهان به ترتیب ۱۶و ۳۳ است.
وی گفت: امروز حوزه معدن و صنایع معدنی به دلیل پیوندهای قوی با سایر زنجیرههای اقتصادی، ظرفیت آوری و تقاضای رو به افزایش داخلی و خارجی یکی از حوزههای راهبردی اقتصاد در کشور است که متأسفانه در سالهای اخیر سهم این بخش با کاهش معنا داری مواجه شده است به طوری که دستیابی به رشد اقتصادی هدف گذاری شدهی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه نیازمند تمرکز بر پیشرانهای اقتصادی و حوزههای راهبردی در اقتصاد من جمله حوزه معدن و صنایع معدنی است.
بهرامن تصریح کرد: امروز دستیابی به رشد سالیانه ۱۳ درصدی در بخش معدن نیازمند تزریق ۶۰ میلیارد دلار سرمایه به این بخش است با این فرض ارزش موجودی سرمایه خالص بخش معدن در پایان برنامه باید به ۷۱ میلیارد دلار برسد یعنی لازم است سالانه به میزان ۱۲ میلیارد دلار بطور خالص به موجودی سرمایه بخش معدن کشور افزوده شود همچنین میانگین نسبت موجودی سرمایه خالص به ارزش افزوده بخش معدن به ۳/۷ برگردد در حالی که این رقم امروز ۱/۱، میباشد.
رئیس خانه معدن ایران اضافه کرد: میانگین دلاری ارزش افزوده بخش معدن در سال ۱۴۰۲ برابر ۱۰/۴ میلیارد دلار و ارزش موجودی بخش معدن امروز ۱۱ میلیارد دلار است.