به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، سید کامل تقوی نژاد روز شنبه در نشست خبری که در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: هزینه های درمانی با ۶۲.۷ درصد بیشترین سهم وزارت بهداشت در کارکردهای سلامت را دارد و هزینه های دارویی و تجهیزات پزشکی ۱۸ درصد، بیماران سرپایی ۱۰ درصد، خدمات بهداشت عمومی و پیشگیری پنج درصد است.
وی اظهار داشت: با توجه به سیاست های وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص اولویت بر پیشگیری لازم است در این زمینه دستورالعمل ها و سیاست هایی تدوین شود.
تقوی نژاد با اشاره به تشکیل کمیته بازبینی هزینه های حوزه سلامت ادامه داد: به منظور بازتعریف یارانه ها در حوزه سلامت، این کمیته برنامه هایی را برای توجه به اقشار آسیب پذیر از جمله طراحی بسته های مشارکت عمومی و ارزیابی هزینه درآمد بیمارستان های مختلف تدارک دیده است.
وی تصریح کرد: اعتبارات حوزه سلامت، دانشگاههای علوم پزشکی و دستگاههای وابسته در سال ۹۹، ۹.۶ درصد افزایش یافته و بطور کلی۴۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است و مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد خواهد بود که سهم مردم از این مالیات یک درصد است که امیدواریم هزینه های این مالیات به حوزه سلامت پرداخت شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده پنج هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیات در سالجاری بوده که تاکنون ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دریافت کردیم و در سال ۹۹ حدود ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
وی افزود: اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای، ۲ هزار و ۵۷ میلیارد تومان است که در لایحه بودجه ۹۹، ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که امیدواریم در بحث ارزش افزوده با افزایش سهم وزارت بهداشت، بخش عمده ای از نیازهای ما مانند استخدام نیروهای جدید تامین شود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اختصاص هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروتکل های جدید واکسن افزود: اعتبار در نظر گرفته شده برای دارو، واکسن و شیرخشک کافی نیست.
تقوی نژاد ادامه داد: بودجه مورد نیاز سازمان بیمه سلامت بیش از ۱۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است که در لایحه بودجه سال ۹۹، ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای طرح تحول سلامت در لایحه بودجه سال اینده است و ۱۱ بسته خدمتی در این طرح شامل حمایت از پزشکان مقیم در بیمارستانهای وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی، حمایت از ترویج زایمان طبیعی، کمک به درمان ناباروری تعریف شده و در سال ۹۹ اجرایی می شود.
وی تصریح کرد: استخدام ۱۰ هزار نیرو، ۲ هزار عضو هیات علمی، استقرار و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت که ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن پیش بینی شده از دیگر برنامه های ما در سال ۹۹ است و هزار میلیارد تومان نیز برای حوادث طبیعی اختصاص یافته و در سیلی که ابتدای امسال با آن مواجه شدیم بیش از ۴۰ میلیارد تومان خسارت برای وزارت بهداشت پیش بینی شد که هنوز تخصیص نیافته است.
تقوی نژاد ادامه داد: از هدفمندی یارانه ها نیز ۱۵۰ میلیارد تومان به امور رفاهی دانشجویان برای نخستین بار اختصاص یافت و دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع و ۲۰۰ میلیارد تومان نیز برای برنامه ای که تحت عنوان برای هر خانواده یک پایگاه سلامت نیاز است، پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: برای پوشش هزینه های درمانی اتباع خارجی نیز هزار میلیارد تومان، استقرار طب سنتی هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تعرفه های پرستاری و اعتباراتی نیز برای یارانه دارویی، شیرخک و واکسن نیاز است که باید اختصاص یابد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در سال جاری ۱۸ پروژه بیمارستانی با ظرفیت دو هزار و ۳۴۲ تخت بهره برداری شده، توضیح داد: ۱۱ کلینیک ویژه، هشت بلوک زایمانی و ۳۲ مرکز غربالگری سرطان، ۲۰ پروژه اورژانس و ۴۹۱ پروزه بهداشتی مورد بهره برداری قرار گرفته و ۶۰ پروژه بیمارستانی با ظرفیت ۶ هزار و ۹۶۹ تخت، ۷۵ کلینیک ویژه نیز تا پایان امسال راه اندازی می شود.
به گفته تقوی نژاد، ۱۶ بلوک زایمان، ۱۱ پروزه مرکز بیماریهای خاص، ۵۹ اورژانس و دو هزار و ۳۹۸ پروژه دیگر نیز در سال آینده به بهره برداری می رسد و امسال ۴۰۰ دستگاه اورژانس و سه فروند آمبولانس دریایی در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان توزیع و به کار گرفته شد.
وی افزود: با وجود این اقدامات هنوز سه هزار و ۷۹۹ پروژه دیگر با اعتبار ۴۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز استو همچنین با برونسپاری فعالیت و کاهش تصدی گری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هزار میلیارد تومان صرفه جویی کردیم.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: ۳۲ هزار و ۳۰۰ نفر اعم از پزشک، دندانپزشک و سایر رشته های علوم پزشکی به کار گرفته شدند.
وی گفت: اکنون ۱۲۱ هزار تخت بیمارستانی دانشگاهی داریم که باید به ۱۷۰ هزار تخت برسد و ظرف ۲ سال آینده حدود ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی اضافه می شود.
تقوی نژاد با بیان اینکه اعتبارات حوزه دارو در دانشگاها در یک حساب ویژه نگهداری می شود، افزود: تلاش بر این است که از مطالبات سازمانهای بیمه گر ۲۴ درصد به سهم دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یابد که کمبود و مشکلاتی در این زمینه نداشته باشیم.
تشکیل کانون ارزیابی مدیران در وزارت بهداشت
معاون وزیر بهداشت همچنین به تشکیل کانون ارزیابی مدیران در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: این کانون بزودی تشکیل می شود و مدیران بر اساس شایسته سالاری، مهارت فنی، بین فردی و دانش انتخاب می شوند البته در این زمینه اقداماتی در حال انجام است و مربیانی در این رابطه آموزش می بینند و مدیران را انتخاب خواهند کرد.
وی به بحث سامانه مکانیزه نگه داشت بیمارستانی اشاره کرد و گفت: همه بیمارستانهای دانشگاهی ما به سامانه مکانیزه نگه داشت بیمارستانی مجهز هستند و مشکل بیمارستان اهواز مربوط به قطعی برق شهری بوده و مشکل این سامانه نبوده است.
https://tejaratgardan.ir/?p=32358