به گزارش تجارت گردان ، امیدحسین ابیانهنظری، مدیرعامل و نایبرئیس هیاتمدیره شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران در گفت و گو با تجارت گردان به اهمیت هوشمند سازی اشاره کرد و اظهار داشت : در زمینه اطفای حریق، پروژههای جدیدی آغاز شده است و فناوری هوش مصنوعی به این حوزه وارد شده است. طراحی اولیه این پروژهها انجام شده است و توافقنامه مربوط به آن نیز در هشتمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته امضا شد.
وی به اهمیت استفاده از فناوریهای نوین و توسعه زیرساختهای لجستیکی در کشور اشاره کرد و گفت: در این شرکت شناسایی پلاکهایی که وارد پارکهای لجستیکی میشوند با استفاده از هوش مصنوعی انجام میشود. این فناوری به ما کمک میکند بهرهوری انبارهای عمومی را افزایش دهیم و تأثیر مثبتی بر عملکرد اقتصادی کشور داشته باشیم.
اهمیت آموزش برای ارتقاء کیفیت خدمات رسانی
مدیرعامل انبارهای عمومی به اهمیت آموزش نیز تأکید کرد و اظهار داشت: در حوزه آموزش نیز برنامههای متعددی در حال اجراست و این حوزه به صورت مستمر در حال توسعه است. هدف ما این است که با ارائه آموزشهای مناسب، کیفیت خدماترسانی را ارتقا داده و استانداردهای بالاتری را در اختیار مشتریان قرار دهیم.
وی با اشاره به تأثیر این فعالیتها بر اقتصاد کشور گفت: امیدواریم با این اقدامات و توسعه زیرساختهای لجستیکی، بتوانیم نقش مؤثرتری در بهبود وضعیت اقتصادی کشور ایفا کنیم.
افزایش نیروی کار در دستور کار شرکت قرار گرفت
مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران در ادامه اظهار امیدواری کرد که توسعه این زیرساختها، نقش مهمی در شکوفایی اقتصادی کشور ایفا کند و زمینهساز پیشرفت در بخشهای مختلف شود.
ابیانهنظری به پروژه لطفآباد به عنوان نمونهای از موفقیتهای این شرکت اشاره کرد و توضیح داد: سال گذشته، مجموعهای به وسعت ۶۳ هکتار در لطفآباد را در اختیار گرفتیم و کار بر روی آن آغاز شد. هماکنون این پروژه در مرحله فاز صفر قرار دارد و فعالیتهای اجرایی در حال انجام است. با بهرهبرداری از این مجموعه، میزان تناژ بار در این منطقه تقریباً دو برابر شده است که این رشد باعث افزایش تعداد نیروی کار از ۲۵۰ نفر به ۵۰۰ نفر شده است. پیشبینی ما این است که این میزان اشتغال حداقل به بیش از ۲,۰۰۰ نفر نیز برسد.
وی افزود: این پروژه تأثیر قابل توجهی بر منطقه مرزی درگز خواهد داشت و مشابه این اقدامات میتواند در سایر نقاط کشور نیز اجرایی شود.
افزایش سرعت انتقال کالا از طریق بهینهسازی زیرساختهای ریلی
مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران، در ادامه با اشاره به طرحهای در دست اجرا، گفت:در زاهدان، منطقهای وجود دارد که محل تقاطع ریل عریض و ریل نرمال است. این موقعیت استراتژیک برای ترانشیپ کالا بین این دو نوع ریل بسیار اهمیت دارد. این پروژه که با استانداری هماهنگ شده و موافقتهای اولیه را کسب کرده، در زمینی به وسعت ۱۰۰ هکتار در حال آمادهسازی است.
ابیانهنظری، هدف اصلی این پروژه را افزایش سرعت انتقال کالا در کشور از طریق بهینهسازی زیرساختهای ریلی دانست و گفت: همچنین در بندر بوشهر و بندر نگین نیز طرح اقتصادی شرکت تایید شده و برنامهریزیها برای جذب سرمایهگذاری در حال انجام است. این منطقه پتانسیل بالایی برای توسعه لجستیکی دارد. همچنین، در منطقه کاسپین، یک انبار جدید تایید شده است و این پروژه در مراحل پیشرفتهتری قرار دارد. در سبزوار نیز منطقه ویژه اقتصادی این شهر که به عنوان منطقه پسکران تعریف شده، در حال برنامهریزی برای توسعه است.در سرخس، که پیشتر زیرساختهایی وجود داشت، طراحی و مشاوره برای اجرای طرحهای جدید در حال انجام است.
وی همچنین بر اهمیت توسعه مالکیتی در این پروژهها تاکید کرد و گفت: زمانی که مالکیت پروژهها به انبارهای عمومی و خدمات گمرکی تعلق میگیرد، امکان انجام سرمایهگذاری مستقیم فراهم میشود.این امر نهتنها ماندگاری پروژهها را تضمین میکند، بلکه ضریب اطمینان و پایداری فعالیتهای ما را افزایش میدهد.
اهمیت اقتصاد لجستیک
ابیانهنظری با بیان اینکه برای هر فعالیتی ملزوماتی نیاز است و یکی از ملزومات لجستیک در کشور، پارکهای لجستیکی هستند، ادامه داد: این شرکت در ۸۰ شعبه خود بهدنبال ایجاد پارکهای لجستیکی است و در حال حاضر ۳۰ درصد این مناطق دارای پارک لجستیک هستند.
نایبرئیس هیاتمدیره شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران به اهمیت اقتصاد لجستیک در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: در ایران، سهم لجستیک در تولید ناخالص داخلی (GDP) حدود ۸ درصد است، در حالی که این رقم در کشورهایی مانند امارات به ۲۱ درصد میرسد. با توجه به موقعیت استراتژیک ایران، ما میتوانیم این سهم را به حداقل ۲۵ درصد برسانیم، اما تحقق این هدف مستلزم توسعه زیرساختهای لجستیکی است.
وی با تأکید بر پتانسیل انبارهای عمومی در این زمینه افزود: مجموعه انبارهای عمومی و خدمات گمرکی یکی از بینظیرترین مراکز لجستیکی کشور است که میتواند به توسعه اقتصاد لجستیک و بهبود زندگی مردم کمک کند. افزایش سهم لجستیک در اقتصاد کشور نیازمند برنامهریزی جامع و تقویت مراکز لجستیکی مانند انبارهای عمومی است.
استانداردسازی زیرساختها
وی در پایان همچنین به تلاشهای این شرکت برای استانداردسازی زیرساختها و خدمات اشاره کرد و گفت: برای استانداردسازی مجموعه، طراحیهای جدیدی انجام دادهایم که پیشبینی میکنیم بتوانیم میزان بهرهوری انبارهای مسقف خود را بین ۳۳ تا ۵۵ درصد افزایش دهیم. این اقدامات با همکاری بخشهای مهندسی و طراحی صورت گرفته است و دائماً در حال بهبود استانداردهای خدمات هستیم.