×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۱ بهمن , ۱۴۰۳
بیست و هفتمین همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران (IMI-100) برگزار شد

به گزارش تجارت گردان ، بیست و هفتمین همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران (IMI-100) امروز (دوشنبه اول بهمن ماه ۱۴۰۳) در سالن همایش‌های سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور، سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت، فرشاد مقیمی رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و مدیران ارشد شرکت‌های بزرگ و برتر ایران و جمعی از فعالان اقتصادی کشور برگزار شد.

افزایش بهره‌وری و ارتقای رقابت‌پذیری بنگاه‌ها با IMI-100

دکتر اصغر مصاحب، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در این همایش با اشاره به تحولات اقتصادی کشور، بر ضرورت شفافیت در فضای کسب‌وکار و افزایش بهره‌وری بنگاه‌های اقتصادی تاکید کرد و گفت: امروز در شرایطی میزبان شما هستیم که فضای کسب‌وکار کشور تحت تأثیر تحریم‌های ظالمانه قرار گرفته است. با این حال، ما توانسته‌ایم با اقتدار به مسیر توسعه خود ادامه دهیم. 

وی با اشاره به رتبه‌بندی شرکت‌های برتر در سطح ملی و بین‌المللی، افزود: فرایند رتبه‌بندی شرکت‌ها که در سال‌های گذشته انجام شده، نقش مهمی در ایجاد شفافیت در فضای کسب‌وکار ایفا کرده است. این شفافیت به افزایش بهره‌وری بنگاه‌ها و ارتقای رقابت‌پذیری آن‌ها کمک شایانی خواهد کرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با بیان اینکه این رویداد فرصتی است تا گام‌های بلندتری در این مسیر برداریم، بر لزوم تحول دیجیتال و جذب استعدادهای برتر تاکید کرد.

دکتر مصاحب به چالش‌های پیش‌روی بنگاه‌های اقتصادی در جذب و نگهداشت استعدادهای برتر اشاره کرد و گفت: یکی از چالش‌های امروز بسیاری از شرکت‌ها، محدودیت در جذب و نگهداشت منابع انسانی است. شرکت‌هایی که به عنوان برتر شناخته می‌شوند، قطعاً پیامی به فضای کسب‌وکار ارسال می‌کنند که استعدادهای برتر را به سمت خود جذب خواهند کرد. این استعدادها ترجیح می‌دهند در مجموعه‌هایی فعالیت کنند که در سطح کشور شاخص و مطرح هستند..

به گفته وی، علاوه بر نتایجی که شرکت‌های برتر در عرصه رقابت، هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها به دست می‌آورند، درس‌ها و مدل‌هایی ارائه می‌دهند که سایر شرکت‌ها نیز می‌توانند از آنها الگوبرداری کنند. این الگوها می‌توانند راهگشای شرکت‌ها برای قرار گرفتن در تراز جهانی باشند..

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت تحول دیجیتال در سازمان‌ها اشاره کرد و گفت: بر اساس داده‌ها و گزارش‌های موجود، همه سازمان‌ها باید به دو نکته کلیدی توجه کنند: دیجیتالی شدن و حرکت به سمت تحول دیجیتال، و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی. بنگاه‌هایی که از این فناوری‌ها استفاده می‌کنند، بدون شک بهره‌وری و رقابت‌پذیری خود را در سطح گروه‌های خود افزایش خواهند داد.

دکتر مصاحب افزود: ما باید به سمت استفاده از فناوری‌های پیشرفته حرکت کنیم تا بتوانیم در سطح جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم.

وی در ادامه به موضوع مسئولیت‌پذیری اجتماعی و پایداری در فضای کسب‌وکار اشاره کرد و گفت: مسئولیت‌پذیری و پایداری مقوله‌ای است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. امروزه الگوهای کسب‌وکار به سمت اصلاحات اجتماعی و محیطی حرکت می‌کنند تا از این طریق بتوانند جریان‌های آگاه و سرمایه‌گذاران را جذب کنند. سرمایه‌گذاری در شرایط کنونی به سادگی انجام نمی‌شود و این یکی از چالش‌های پیش‌روی بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی کشور است.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با تاکید بر توسعه مدل‌های کاری انعطاف‌پذیر گفت: این مدل‌ها بدون تردید تأثیر مستقیمی بر سرمایه انسانی دارند و می‌توانند به شرکت‌ها کمک کنند تا در شرایط پیچیده اقتصادی بهتر عمل کنند.

دکتر مصاحب همچنین به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در آینده اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان، به ویژه آن‌هایی که در صدر فهرست شرکت‌های برتر قرار دارند، نقش انکارناپذیری در آینده اقتصاد کشور ایفا خواهند کرد. این شرکت‌ها علاوه بر بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، از خلاقیت و انعطاف‌پذیری بالایی نیز برخوردار هستند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود تا بتوانند در عرصه رقابت موفق‌تر عمل کنند.

وی، فعالیت‌های سازمان مدیریت صنعتی را به عنوان خاستگاه توسعه صنعت ایران معرفی کرد و گفت: سازمان مدیریت صنعتی، به عنوان نهادی که بیش از شش دهه پیش توسط زنده‌یاد دکتر رضا نیازمند تأسیس شد، همواره در راستای حل مشکلات بنگاه‌ها و شرکت‌های کشور فعالیت کرده است. بسیاری از شرکت‌ها از خدمات آموزشی و توانمندسازی این سازمان استفاده کرده‌اند و در برنامه‌های آن مشارکت داشته‌اند. ما همچنان در خدمت توسعه صنعت و اقتصاد کشور هستیم و آماده‌ایم تا با همکاری همه ذینفعان، گام‌های بلندتری در این مسیر برداریم.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی از ارائه خدمات جدید و نظام‌مند این سازمان در حوزه رتبه‌بندی شرکت‌ها خبر داد و گفت: سازمان مدیریت صنعتی، به عنوان مادر سازمان‌های توسعه‌گر، همواره در طرح‌های پژوهشی و مشاوره‌ای خود پیشرو بوده است. امروز در این رویداد مهم، خدمات جدیدی را به مجموعه‌ای نظام‌مند و مستدل ارائه می‌کنیم که بسیاری از رویدادهای سطح ملی را پوشش می‌دهد.

دکتر مصاحب افزود: این خدمات شامل ساده‌سازی منابع انسانی، حاکمیت شرکتی و بسیاری از رویدادهای مرتبط است که بسیاری از شرکت‌ها با آن درگیر هستند؛ اما آنچه امروز اتفاق می‌افتد، شفاف‌سازی وضعیت گروه‌های اقتصادی کشور است. ما رتبه‌بندی شرکت‌ها را بر اساس فرایندهای بین‌المللی و با استفاده از ۳۰ شاخص انجام داده‌ایم.

وی با بیان اینکه از امسال، نظام تحلیل و تدبیر در این حوزه تقویت شده است، گفت: این نظام به ما امکان می‌دهد تا شرکت‌ها را در سطح گروه‌ها، رشته‌ها و حتی در سطح ملی و بین‌المللی ارزیابی کنیم. هدف نهایی این است که در سال آینده، ماحصل این تلاش‌ها به صورت گزارش‌های جامع و تحلیلی تقدیم جامعه کسب‌وکار شود.

به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، این گزارش‌ها نه تنها به شرکت‌ها کمک می‌کند تا وضعیت خود را بهتر درک کنند، بلکه راهنمایی برای بهبود عملکرد و افزایش رقابت‌پذیری آن‌ها در سطح ملی و جهانی خواهد بود. ما در سازمان مدیریت صنعتی، متعهد به ارائه بهترین خدمات به صنعت و اقتصاد کشور هستیم و امیدواریم این تلاش‌ها گامی بلند در جهت توسعه پایدار باشد.  

دکتر مصاحب، بر اهمیت تدوین راهبردها و سیاست‌های تاثیرگذار برای ثبت دستاوردهای اقتصادی تاکید و خاطرنشان کرد: این همایش فرصتی است تا راهبردها و سیاست‌های کلیدی را برای بهبود وضعیت اقتصادی شرکت‌ها طراحی کنیم. این راهبردها بدون شک تأثیرگذار خواهند بود و به عنوان پایگاهی برای ثبت دستاوردهای اقتصادی عمل خواهند کرد.

سهم ۴۰ درصدی شرکت‌های برتر در تولید ناخالص داخلی

در ادامه این مراسم، سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه این رویداد نقش مهمی در شفاف‌سازی و ارتقای رقابت در حوزه صنعت و تجارت کشور داشته است، گفت: « IMI-100 یکی از رویدادهای مهم صنعتی و تجاری کشور است که در طول سال‌های گذشته توانسته تصویر روشنی از وضعیت شرکت‌ها ارائه دهد و به تصمیم‌گیری‌های آینده کمک کند.

دکتر اتابک افزود: این رویداد در ۲۷ سال گذشته به بلوغ خوبی رسیده و توانسته است در برنامه‌ریزی‌های کلان کشور نقش مؤثری ایفا کند. شاخص‌های مهم صنعت و تجارت در این رویداد بررسی می‌شود و تصویر درستی از وضعیت شرکت‌ها ارائه می‌دهد.

وی با اشاره به حضور بنگاه‌های دانش‌بنیان در این رویداد، اظهار داشت: امسال شاهد حضور پررنگ بنگاه‌های دانش‌بنیان در طبقه‌بندی شرکت‌ها بودیم که این موضوع نشان‌دهنده تلاش‌های انجام‌شده در این حوزه است. امیدوارم توجه به خصوصی‌سازی این بنگاه‌ها در اولویت قرار گیرد و حضور بخش خصوصی تقویت شود.

وزیر صنعت همچنین به نقش بانک‌ها در توسعه کشور اشاره کرد و گفت: بانک‌ها در گذشته نقش مهمی در اجرای پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای کشور داشتند و امروز نیز سهم قابل‌توجهی در سرمایه‌گذاری و مشارکت در بنگاه‌ها ایفا می‌کنند. انتظار داریم بانک‌ها همچنان در راستای توسعه صنعت و تجارت کشور گام بردارند.

دکتر اتابک با بیان اینکه صنعت و تجارت کشور با چالش‌هایی مانند ناترازی انرژی مواجه است، از شرکت‌های برتر خواست تا در ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و رفع این چالش‌ها همت کنند و گفت: با توجه به پتانسیل بالای کشور در زمینه انرژی خورشیدی، انتظار داریم شرکت‌های برتر در این حوزه سرمایه‌گذاری و به حل مشکل انرژی کمک کنند.

وی در ادامه به موضوع واگذاری سهام شرکت‌های بزرگ به دستگاه‌های غیرتخصصی اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر، واگذاری سهام برخی شرکت‌های بزرگ به دستگاه‌های غیرتخصصی باعث ایجاد مشکلاتی در مدیریت این شرکت‌ها شده است. از معاون اول رئیس‌جمهور درخواست می‌کنیم تا شرایطی فراهم شود که مدیریت این شرکت‌ها به دستگاه‌های تخصصی سپرده شود تا پروژه‌های ملی با کارایی بیشتری پیش برود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اهمیت همدلی و همکاری بین بخش‌های مختلف اقتصادی، خاطرنشان کرد: ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور توسط شرکت‌های برتر تأمین می‌شود و این نشان‌دهنده نقش کلیدی این شرکت‌ها در اقتصاد کشور است. امیدواریم با همکاری و همدلی بیشتر، گام‌های بلندتری در جهت توسعه صنعتی و تجاری کشور برداشته شود.

افزایش بهره‌وری و ارزش برند شرکت‌‌هایی که از فناوری‌های نوین استفاده می‌کنند

در ادامه دکتر فرشاد مقیمی، معاون وزیر صنعت و رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با اشاره به سابقه ۲۷ ساله برگزاری این همایش، آن را نشانه‌ای از اهمیت رتبه‌بندی و انتخاب واحدهای برتر در کشور دانست و گفت: شفافیت نه تنها اعتماد را در بین ذی‌نفعان ایجاد می‌کند، بلکه وفاداری آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد. این وفاداری می‌تواند تصمیم‌گیری را برای سرمایه‌گذاران تسهیل کند و حتی کارکنان را به مشارکت بیشتر ترغیب نماید.

وی به نقش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در حمایت از بنگاه‌های صنعتی و اقتصادی اشاره کرد و سه محور اصلی فعالیت این سازمان را نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی، توسعه فناوری و هوشمندسازی برشمرد. وی ادامه داد: با دستور وزیر صنعت، این ماموریت‌ها در اولویت فعالیت‌های سازمان قرار گرفته‌اند و برنامه‌های اجرایی آن به زودی اعلام خواهد شد.

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به اهمیت نوسازی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در بنگاه‌های اقتصادی پرداخت و گفت: نوسازی سخت‌افزاری شامل به‌روزرسانی ماشین‌آلات، تجهیزات و زیرساخت‌هاست، در حالی که نوسازی نرم‌افزاری به بهبود فرایندها، نظامات مدیریتی و روش‌های نوین تولید مربوط می‌شود. این اقدامات می‌توانند به کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری و بهبود رقابت‌پذیری بنگاه‌ها منجر شوند.

دکتر مقیمی به نقش فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در افزایش ارزش برند و وفاداری مشتریان اشاره کرد و گفت: بنگاه‌هایی که از فناوری‌های نوین استفاده می‌کنند، نه تنها بهره‌وری خود را افزایش می‌دهند، بلکه ارزش برند آن‌ها نیز در مقایسه با رقبا بیشتر خواهد بود. این موضوع به افزایش وفاداری ذی‌نفعان و موفقیت پایدار کسب‌وکارها کمک می‌کند.

وی، به اهمیت توسعه کاربردهای هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پرداخت و گفت: استفاده از ظرفیت‌های هوشمندسازی و هوش مصنوعی، آینده بنگاه‌ها را قابل پیش‌بینی‌تر می‌کند. این فناوری‌ها می‌توانند در حوزه‌هایی مانند تقاضا، عرضه، تأمین مواد اولیه و لجستیک، با استفاده از الگوریتم‌ها و تحلیل داده‌ها، زمینه را برای افزایش رقابت‌پذیری بنگاه‌ها فراهم کنند.

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با اشاره به سه محور کلیدی نوسازی صنایع، توسعه فناوری و هوشمندسازی، افزود: این محورها به عنوان اساس فعالیت‌های سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در نظر گرفته شده‌اند. ما از ظرفیت تمام بنگاه‌ها و شرکت‌های خدمات‌رسان، چه در بخش دولتی و چه غیردولتی، استفاده می‌کنیم تا بتوانیم این خدمات را برای آینده صنعت کشور به سرانجام برسانیم.

دکتر مقیمی با بیان اینکه ارزیابی ما از بنگاه‌ها باید بر اساس توجه آن‌ها به نوسازی صنایع و تجهیزات، نظامات مدیریتی و استفاده از فناوری‌های نوین باشد، خاطرنشان کرد: این ارزیابی می‌تواند مسیر حرکت بنگاه‌ها را مشخص و به آن‌ها کمک کند تا در آینده موفق‌تر عمل کنند.

شفافیت اقتصادی و مالی، کلید تصمیم‌گیری مناسب مدیران ارشد

دکتر بهنام فیض‌آبادی، مدیر مرکز رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران با اشاره به تجربه ۲۷ ساله این مرکز در رتبه‌بندی شرکت‌ها، اظهار داشت: هدف اصلی ما در این سال‌ها، ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی به مدیران ارشد بوده است تا بتوانند بر اساس شفافیت اقتصادی و مالی، تصمیم‌های مناسب‌تری اتخاذ کنند.

 وی افزود: در اولین سال‌های رتبه‌بندی، تنها شاخص مورد استفاده، درآمد شرکت‌ها بود. اما با گذشت زمان و با مطالعه مدل‌های جهانی، شاخص‌های دیگری نیز به مدل رتبه‌بندی ما اضافه شد تا بتوانیم تصویر کامل‌تری از عملکرد شرکت‌ها ارائه دهیم.

مدیر مرکز رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران گفت: در آن زمان، سوال اصلی ما این بود که میزان اثرگذاری شرکت‌ها در اقتصاد چقدر است. با بررسی‌های انجام‌شده، شرکت‌ها بر اساس شاخص درآمد رتبه‌بندی شدند و گزارش‌های دقیقی تهیه شد.

دکتر فیض‌آبادی با بیان اینکه هدف نهایی ما در مرکز رتبه‌بندی، نزدیک‌تر کردن اطلاعات به مدیران ارشد است تا بتوانند تصمیم‌های بهتری برای بنگاه‌های خود بگیرند، گفت: معتقدیم که شفافیت اقتصادی و مالی، کلید موفقیت در این زمینه است.

وی در ادامه به موضوعات مهمی همچون راهبردها و سیاست‌های اقتصادی، تخصص و نقاط قوت و ضعف شرکت‌ها پرداخت و گفت: این راهبردها و سیاست‌ها بدون شک تأثیرگذار خواهند بود و پایگاهی برای ثبت و بهبود وضعیت اقتصادی شرکت‌ها ایجاد می‌کنند.

مدیر مرکز رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران در پایان با بیان اینکه تخصص و قدرت تحلیل در این زمینه بسیار حیاتی است، گفت: بسیاری از شرکت‌ها به‌طور کامل در این رویدادها مشارکت می‌کنند و ما در سال آینده قصد داریم به بررسی و تقدیر از وضعیت شرکت‌های برتر بپردازیم. هدف این است که شرکت‌های مادر و اصلی، نقاط ضعف خود را شناسایی کنند و در جهت رفع و تقویت آن‌ها گام بردارند.

انتهای پیام/

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.