آماری که از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی به طور اختصاصی در اختیار ایسنا قرار گرفته، نشان میدهد که سه مشکل کمبود نقدینگی، فقدان بازار و اختلاف شرکا به ترتیب بیشترین سهم را در توقف واحدهای تولیدی دارند.
بر اساس این آمار تا پایان شهریور ماه امسال ۱۰ هزار و ۳۸۰ واحد صنعتی به بهرهبرداری رسیده، غیرفعال شدند که علت توقف تولید ۷۷ درصد آنها، یعنی ۸۰۱۲ واحد، کمبود نقدینگی بوده است.
عامل بعدی که باعث تعطیلی ۱۶۷۲ واحد (۱۶ درصد کل واحدهای تعطیل شده) شده، نبود بازار است. اختلاف شرکا، تامین مواد اولیه و نقصان ماشینآلات نیز به ترتیب باعث تعطیلی ۳، ۳ و ۱ درصد کل واحدهای غیرفعال شده است.
طبق این آمار در نیمه اول سال جاری تولید ۱۱ واحد صنعتی متوقف شده و تعداد کل واحدهای به بهرهبرداری رسیده غیرفعال تا پایان سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ به ترتیب ۱۰ هزار و ۳۰۱ و ۱۰ هزار ۳۶۹ واحد بوده است. تعداد اشتغال از دست رفته این واحدها نیز تا پایان شهریور ماه امسال ۱۷۸ هزار و ۶۲۸ نفر و تا پایان سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ به ترتیب ۱۷۷ هزار و ۶۶۶ نفر و ۱۷۸ هزار و ۴۸۲ نفر بوده است. به عبارت دیگر میتوان گفت در نیمه اول سال جاری ۱۴۶ شغل واحدهای به بهرهبرداری رسیده غیرفعال از دست رفته است.
این در حالی است که تعداد کل واحدهای به بهرهبرداری رسیده فعال در شهرکهای صنعتی تا پایان شهریور ماه امسال ۳۴ هزار و ۵۲ واحد است که ۷۱۸ هزار و ۹۴۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.
همچنین در نیمه اول امسال ۵۲۹ واحد غیرفعال مجددا راهاندازی و ۹ هزار و ۹۷۹ نفر در این واحدها مشغول به کار شدند.
انتهای پیام
https://tejaratgardan.ir/?p=34697