×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
فرصت قهر کردن با زیرساخت‌های جهان جدید را نداریم

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل ازایسنا، رویداد ملی زمینه‌سازی مشارکت بخش غیردولتی در پروژه‌های دولت الکترونیکی امروز ۱۴ بهمن درمرکز همایش های وزارت ارتباطات برگزار شد و امیر ناظمی – رییس سازمان فناوری اطلاعات – در این رویداد، ضمن انتقاد از آمادگی پایین دولت برای پاسخ‌گویی و جذب توانمندی‌های بخش غیردولتی، گفت: باید بپذیریم که نگاه و فرایندها در این حوزه قدیمی و ناکارآمد است و دولت نیازمند مشارکت و جذب دانش نوآورانه بخش خصوصی در پیشبرد پروژه‌های ملی است.

وی با تأکید بر ضرورت مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های دولتی، گفت: مشارکت صرفاً از جنس مادی نیست بلکه مشارکت نوآورانه، توزیع دانش و اشتراک تخصص از عوامل مهم در دسترسی به توانمندی‌های بخش خصوصی است.

ناظمی با اشاره به گزارش اتحادیه بین‌المللی مخابرات  (ITU) گفت: شاخص مشارکت بخش خصوصی با دولتی یکی از شاخص‌های مهم برای محاسبه میزان توسعه‌ یافتگی در نظر گرفته می‌شود چرا که دانش نوآورانه یک دانش توزیع یافته در بین بازگیران مختلف است و در تمرکز دولت‌ها نیست و اگر بخواهیم از این دانش بهره‌مند شویم نیازمند مشارکت با بخش غیردولتی هستیم.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات فرهنگ‌سازی، آموزش و رفع خلاء های قانونی را زمینه‌ساز مشارکت بخش خصوصی با دولت دانست و تاکید کرد: الزامات قانونی فراوانی برای مشارکت طراحی‌شده است اما نیازمند اشتراک تجربیات، آموزش و کسب  زبان مشترک برای پیوند بخش خصوصی با دولتی هستیم.

وی با اشاره به محورهای این رویداد گفت: طرح‌های فراخوان، طرح ایده‌های مورد تائید دستگاه متولی جهت مشارکت، اعلام توانمندی‌های بخش خصوصی و ارزیابی پروژه‌های موفق در سال‌های اخیر و برگزاری کارگاه آموزشی از محورهای این رویداد ملی است.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: ۲۰ طرح در مرحله غربالگری توسط دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات به‌عنوان طرح‌های دارای قابلیت مشارکت برگزیده و طرح نماد اعتماد الکترونیکی (مرکز توسعه تجارت الکترونیکی) و شبکه ابری یکپارچه توزیع‌شده موسوم به ابر ایران (سازمان فناوری اطلاعات ایران) به‌عنوان طرح موضوع تعیین شد.

وی افزود: سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و کمیسیون‌های ذیل آن نسبت به انعکاس توانمندی‌های بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری و مشارکت با دستگاه‌های اجرایی جهت پیاده‌سازی خدمات الکترونیکی اعلام نظر کرده است و بر این اساس پروژه‌های سامانه یکپارچه بهداشت موسوم به سیب ( وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) توسط شرکت دانش پارسیان و سامانه آنی رو (وزارت راه و شهرسازی) توسط شرکت سپندار و سامانه متمرکز یکپارچه عوارض خودرو شهرداری‌های کشور توسط شرکت فناوری اطلاعات همفکران و ثبت الکترونیکی پارکینگ حاشیه‌ای تهران توسط شرکت پاسارگاد آریان به‌عنوان پروژه‌های برگزیده انتخاب‌ شده‌اند.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود از طرح مرکز تبادل اطلاعات غیردولتی (سروا) و سامانه پایش اطلاعات کشور (پاک) سازمان فناوری اطلاعات کشور و طرح مرکز داده وزارت بهداشت و همچنین طرح میدان‌های هوشمند وزارت نفت، به‌عنوان طرح‌های دارای ایده اولیه و مورد تائید دستگاه‌های اجرایی متولی جهت مشارکت نام برد.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، ایجاد تجربه کاربری در سطح شهروندی را مدلی ارزشمند و ملاک برگزیدن طرح‌ها و پروژه‌ها دانست.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.