به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایسنا، کاظم خاوازی در نشست خبری به سامانه ملی پیام رسان بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: بخش زیادی از کارهای سامانه ملی پیام رسان بخش کشاورزی انجام شده است و قرار است به زودی در اختیار کشاورزان قرار بگیرد و اطلاعات مختص به این بخش را در اختیار آنها قرار دهد.
وی ادامه داد: پیشبینی می کردیم تا پایان سال ۹۸ این سامانه راهاندازی شود اما به دلیل محدودیت مالی این اتفاق نیفتاد، ولی اگر محدودیت منابع مالی رفع شود، در سه ماهه اول سال ۹۹ ورژن اول این سامانه راهاندازی خواهد شد که اطلاعاتی نظیر سطح زیر کشت و محصولات کاشته شده را به کشاورزان خواهد داد.
رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: ۹۵ درصد از واکسن های دامی، ۲۵ درصد از واکسن های طیور و بیش از ۸۵ درصد واکسنهای انسانی توسط سازمان تحقیقات تولید میشود که نسبت به سالهای قبل با رشد ۴۰ درصدی تولید واکسن و پادزهر مواجه شدیم. همچنین از سال ۹۲تا ۹۷، ۱۶۰ میلیون دز واکسن انسانی تولید کردیم.
وی بیان کرد: نزدیک به ۷ هزار و ۵۰۰ تن هسته اولیه بذر در اختیار واحدهای تولیدی قرار میدهیم که کشاورزان از بذر سالم اولیه برخوردار شوند.
او اظهار کرد: در فاصله سال ۹۲ تا ۹۷ معادل ۱۱ هزار فرمول کودی مورد بررسی قرار گرفت که ۲۰۰۰ فرمول هم تایید نشد. همچنین در سال ۹۲ تا ۹۷ نیز ۲ میلیون و ۷۳۶بذر گواهی شده در اختیار کشاورزان قرار داده شد و در این بازه زمانی ۸۷ میلیون اصله نهال گواهی شده در اختیار افراد متقاضی قرار گرفت.
رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: با همکاری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، باغ مادری ترویج و تشویق شد و در سال ۹۸ معادل هشت باغ مادری تحت نظارت سازمان تحقیقات در حال احداث است که در مجموع ۱۳ باغ مادری در کشور راهاندازی میشود.
خاوازی با بیان اینکه رویکرد ما استفاده از دانش و تجربه جوانان در بخش کشاورزی در قالب کارخانجات نوآوری است، گفت: اولین کارخانه نوآوری بخش کشاورزی در کشور در کرج رونمایی شد و قرار است دومین کارخانه نیز در تهران تا پایان سال رونمایی شود. همچنین در حال طراحی طرحی هستیم تا فارغ التحصیلان بیکار بخش کشاورزی بتوانند بدون نیاز به شرایط استخدامی از آزمایشگاه تحت اختیار سازمان تحقیقات برای حل مشکلات این بخش استفاده کنند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا یافتههای تحقیقات با سرعت کمی به کشاورزان منتقل میشود؟ گفت: علوم و دانش که تولید می شود به سرعت در اختیار کشاورزان قرار میگیرد اما جنس برخی یافته ها متفاوت است. از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بهره بردار، ۹۳ درصد دیپلم به پایین هستند و اینکه قبول کنند نوع زراعت کشاورزی شان را تغییر دهند، فرآیند سخت و طولانی است.
او اضافه کرد: به بحث کنجاله سویا و دانه ذرت ورود کردیم و فرمولی در اختیار داریم که می توانیم یک و نیم میلیون تومان از دانه ذرت را با فرمولاسیونی از گندم جابجا کنیم.
خاوازی به طرح جامع تولید علوفه اشاره کرد و گفت: طرح جامع تولید علوفه را به معاونت جهاد کشاورزی فرستادیم. اگر در معاونت زراعت تصویب شود سازمان برنامه و بودجه باید برای تامین بودجه آن اقدام کند. همچمنین در زمینه چغندر علوفه ای توفیقات خوبی داشتیم و در اکثر مناطقی که این محصول کاشته شده است، کیفیت و مقدار آن خوب بوده است. مشکلی که در بحث چغندر علوفه ای داریم این است که چگونه آن از خاک بیرون بکشیم. برای این موضوع ماشین آلاتی نیز طراحی شده است.
به گفته وی، ۳۴۱ فرمول آفت کش در سال ۹۷ مورد بررسی قرار گرفت که ۱۰۶ مورد آن معرفی شد و قرار است برای بهرهبرداری در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم تفاهمنامه همکاری میان سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و نهضت سواد آموزی امضا شد. هدف از این تفاهمنامه ارتقاء شاخص سوادآموزی از طریق توسعه دانش بهره برداران بی سواد و کمسواد بخش کشاورزی در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال است.
https://tejaratgardan.ir/?p=37749