×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایلنا، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم تقدیر از توانمندی‌های تولید صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی کشور گفت: سال سختی برای ما و مدیران اجرایی گذشت. شاید بعد از انقلاب این یکی از سخت‌ترین سالهایی بود که به مردم قولی دادیم که کمبود دارو در کشور نخواهیم داشت. افتخار می‌کنم در سال سختی که به سر بردیم نسبت به سال گذشته اوضاع بهتری داریم.

وی در ادامه افزود: ۲۵ درصد از واردات دارو را کم کردیم. پارسال ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو خرید دارو داشتیم که امسال این بودجه را با اتکا به تولید داخلی با ۳ میلیارد یورو بستیم. همچنین هزینه تولیدمان نسبت به سال گذشته کمتر شده است.

وزیر بهداشت گفت: امروز در بدترین نقاط کشور، داروهای اساسی وجود دارد و کمبود پزشک نداریم. ما در سازمان غذا و دارو یک تشکیلات منسجم ایجاد و تلاش کردیم تا تمام واردکنندگان و تولیدکنندگان به گره کور نخورند. دو سال قبل بروکراسی محکمی در سازمان غذا و دارو وجود داشت اما برای همه نبود. کسانی بودند که مدتها پشت درب سازمان منتظر می‌ماندند که این انحصار تلخ امروز بسیار کمرگ شده است. در هیچ دوره‌ای وزیر بهداشت به همه دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ نکرده بود که حق خرید مشابه تولیدات داخلی را از خارج از کشور ندارند و هیچ وزیری تجهیزات پزشکی را پیش‌خرید نکرده بود. ما ۱۲۰۰ دستگاه دیالیز را برای حمایت از تولید داخلی پیش‌خرید کردیم که این سیاست برای حمایت از تولیدات داخلی است.

نمکی گفت: بنده وزیر صمت نیستم بلکه وزیر بهداشت هستم و مسئولیت من سلامت مردم است و به هر قیمتی که شده است این مسئولیت را ایفا می‌کنم. اگر به هر دلیلی تولیدکنندگان، پروتکل‌ها و استانداردهای ما را رعایت نکنند، برای سلامت مردم اجازه واردات می‌دهیم. پیش‌تر یک شرکت که نام آن را نمی‌آورم، به هر دلیلی نتوانست واکسن‌های موردنیاز را به ما برساند، فوراً بنده اجازه واردات دادم. اما تمام تولیدکنندگانی که پروتکل‌های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را رعایت کنند، مورد مهر ما قرار خواهند گرفت.

وی گفت: مملکت نه ارث پدر من و نه ارث پدر هیچ‌کس دیگری است و وزارت بهداشت نیز ارث پدر کسی نیست. هرکس باید بتواند از امکانات استفاده کند. هر کسی که دانش و توان تولید را دارد باید به میدان بیاید و این انحصار باید شکسته شود. ما سامانه‌ای به عنوان تیتک داشتیم که اشکالاتی داشت. بسیاری از مسئولان به اطلاعات آن دسترسی نداشتند. امروز ما تمام مشکلات این سیستم را پیدا کرده‌ایم و امروز تمام آمارنامه ما مبتنی بر واقعیت است. ما بر آن عهد هستیم که از تولید ملی حمایت کنیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.