×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
کارخانه سازی نباید جایگزین خودروسازی شود

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مشکلی که در صنعت خودروسازی داریم این هشت که زمانی که تحریم هستیم با شزکت‌های فرانسوی کار می‌کنیم، اما بعد از اعمال تحریم ها، با شرکت‌های دیگر و کشور چین کار می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد داخلی سازی موصوع مهمی نیست، گفت: باید در حوزه داخلی سازی اط فناوری و همکاری شزکت‌های دانش بنسان استفاده کرد چرا که با مونتاژ و رنگ کردن یکسری از قطعات ۳۰ درصد داخلی سازی محقق می‌شود.

ستاری تصریح کرد: زمانی باید از لفط دانش بنیان استفاده کرد که طراحی و ماشین سازی کار خودمان باشد چرا که زمانیکه تفکرات از جای دیگری نشات گرفته باشد، فرآیند کارخانه داری شکل می‌گیرد لذا باید بین کارخانه داری و خودروسازی تفاوتی داشته باشیم

«سورنا ستاری» امروز (چهارشنبه) در خاتمه مراسم عقد تفاهم نامه ایران خودرو با شرکت‌های دانش‌بنیان برای طراحی و تولید قطعات خودرو در جمع خبرنگاران افزود: نگاهی به سیر تحول خودروسازی کشور نشان می‌دهد این صنعت در حال بومی سازی طراحی‌هاست که همان دانش‌بنیانی این صنعت را تشکیل می‌دهد.

به گفته این مقام مسوول، امروز توان طراحی پلتفرم‌ها و ماشین‌آلات در این صنعت وجود دارد و خودروسازی می‌تواند محرک بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و بازار فوق العاده‌ای برایشان ایجاد کند.

وی ابراز امیدواری کرد حرکتی که در داخلی‌سازی قطعات و تجهیزات این صنعت با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز شده، با همان قوت در حوزه طراحی نیز پیگیری شود.

ستاری گفت: در آینده خبر‌های خوبی از صنعت خودرو خواهیم شنید که نمونه آن رونمایی از چهار خودروی جدید در روز جاری در حیاط دولت با حضور رئیس‌جمهوری بود.

به گزارش ایرنا، پیش از ظهر امروز رییس‌جمهوری در حاشیه جلسه هیات دولت، از چهار خودروی جدید و بهینه‌سازی شده داخلی که آماده عرضه به بازار هستند، بازدید کرد.

خودرو دنا پلاس توربو اتوماتیک، کراس اوور از مگا پلتفرم ایرانی و K ۱۳۲  از جمله محصولات رونمایی شده بود. بالای ۹۰ درصد قطعات این محصولات ساخت داخل است و در تولید آن‌ها به استاندارد‌های روز دنیا، داشتن مصرف پایین سوخت و کمترین میزان آلودگی برای محیط زیست توجه شده است.

دو محصول سدان و کراس‌اوور (نیم‌شاسی) تولیدی گروه سایپا با اتکا به مگاپلت‌فرم کاملا ایرانی SP ۱۰۰ قرار است در سال ۱۳۹۹ به تولید انبوه رسیده و به بازار عرضه شوند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تاکید کرد: باید طراحی‌ها توسط خودمان انجام شود، زیرا در این صورت است که می‌توانیم نیرو‌های تخصص را به‌کارگیری کرده و نگه داریم.

ستاری، درباره رفع موانع شرکت‌های دانش‌بنیان نیز گفت: بخشی از این موضوع به رویداد‌هایی برمی‌گردد که این روز‌ها از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی، ساپکو و … در حال برگزاری است، از طرفی شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک هنوز به آن سطح از بلوغ نرسیده‌اند که با شرکت‌های بزرگ کار کنند.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری قطعه‌سازان در شرکت‌های دانش‌بنیان و حتی خرید بخشی از سهام این شرکت‌ها،  اظهار کرد: این مهم به بزرگ شدن همین شرکت‌ها کمک خواهد کرد.

این مقام مسوول بیان کرد: بسیاری از بخش‌های پلتفرم‌های جدید ایران خودرو با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایجاد شده و این سرمایه گذاری در شرکت‌هایی که دانش بنیان هستند موجب بزرگتر شدن‌شان می‌شود.

وی اظهار کرد: یک اکوسیستم در حوزه صنعت خودروسازی در حال شکل‌گیری است که محور آن خودروسازان هستند و اگر شرکت‌های خودروساز برای حل مشکلات خود از شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنند، توسعه مدنظر کشور در این صنعت اتفاق خواهد افتاد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.