به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، کاوه زرگران، دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: محصولات صنایع غذایی بستهبندیشده دارای پروانه از وزارت بهداشت در شرایط زمان حاضر امنترین و مطمئنترین منبع برای تأمین محصولات غذایی مورد نیاز مردم هستند و صنایع غذایی ایران ظرفیت کافی برای افزایش تولید و تأمین مواد غذایی مورد نیاز همه مردم کشور را دارد.
دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران با اشاره به خروج کمتر مردم از خانه در پی شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار داشت: این روزها مردم ترجیح میدهند خریدهای خود را بهصورت یکجا از فروشگاههای مواد غذایی انجام دهند بهطوری که این موضوع تقاضا برای مواد غذایی را بالا برده است و در مقاطعی باعث خالی شدن قفسههای فروشگاهی شده است، در حالی که این موضوع میتواند به کندی شبکه توزیع در عکسالعمل به تقاضای بالای مردم مرتبط باشد.
وی افزود: صنایع غذایی کشور تولیدات خود را طبق روال گذشته تأمین و تولید میکنند و با توجه به بالا بودن ذخایر استراتژیک کشور و فراوانی مواد خام و ظرفیتهای تولیدی بالای صنایع، افزایش تقاضای مردم بهراحتی قابل تأمین است و مردم هیچگونه نگرانی از بابت تأمین محصولات صنایع غذایی نداشته باشند.
کاوه زرگران تأکید کرد: وجود ظرفیتهای خالی تولید در صنایع غذایی و پر بودن انبارهای مواد اولیه سبب شده افزایش تقاضای محصولات این صنایع بهراحتی از جانب صنایع غذایی ایران قابل تأمین باشد و نیازی به ایجاد ظرفیت تولید جدید در این صنعت نیست و اختلالهای کوچک در عرضه برخی محصولات جای نگرانی ندارد و بهسرعت با تأمین از انبار کارخانجات رفع خواهد شد.
محصولات صادراتی در بازار داخلی توزیع میشود
دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران با اشاره به بسته شدن مرزهای برخی کشورهای همسایه با ایران و عدم امکان ترانزیت کالا گفت: بسته شدن برخی راههای صادراتی و عدم امکان تردد کامیونهای حامل محصولات غذایی صادراتی، باعث باقی ماندن بخشی دیگر از تولیدات در بازار داخلی شده و این محصولات نیز در صورت نیاز در بازار داخل عرضه خواهد شد و نگرانی بابت تأمین نیاز مردم نداریم.
زرگران یادآور شد: کلیه مواد غذایی در کارخانجات صنایع غذایی در کشور تحت شرایط تضمین کیفیت GMP تولید میشوند و ضوابط بسیار سخت بهداشتی بر فضا و پرسنل تولید اعمال میشود و نظارتهای دقیقی در این زمینه وجود دارد.
احتمال وجود ویروس در محصولات غذایی خیلی کم است
وی در ادامه تأکید کرد: در روند تولید محصولات صنایع غذایی فرآیندهایی وجود دارد که عملاً امکان وجود هرگونه ویروس و باکتری را به پایینترین سطح میرساند که عملیات پخت در دمای بالای ۲۰۰ درجه در محصولات آردی مانند انواع کیک و ماکارونی و عملیات پاستوریزاسیون در محصولات مایع چون محصولات لبنی و نوشیدنیهای کارخانهای از جمله این فرآیندها هستند.
دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران یادآور شد: بستهبندی فرآوردههای غذایی بهشیوههای مدرن و نوین بدون دخالت دست در کارخانجات انجام میشود که عملاً امکان ورود هرگونه ویروس به داخل محصول را از میان میبرد و محصولات صنایع غذایی در سلامت کامل هستند، به همین علت بهتر است مردم از محصولات فله کمتر استفاده کنند.
وی تأکید کرد: در شرایط کنونی کشور با توجه به مخاطرات بهداشتی موجود ایمنترین مواد خوراکی محصولات صنایع غذایی است که دارای پروانه ساخت هستند محصولاتی مانند شیر و لبنیات پاستوریزه، نوشیدنیهای پاستوریزه و کنسروجات از محصولاتی هستند که ایمنی غذایی بیشتری نسبت به مواد خوراکی فله دارند.
سطح خارجی بستهبندی مواد غذایی قبل از استفاده شسته شود
زرگران گفت: از آنجا که این محصولات بعد از بستهبندی شدن در کارخانهها، در شلف فروشگاههای عرضه مواد غذایی قرار میگیرند و برای بالا بردن ایمنی غذایی توصیه میشود مردم قبل از مصرف اقدامات مراقبتی را رعایت کنند و سطح خارجی محصولاتی مانند کنسروجات را ابتدا شستوشو دهند و بعد بازگشایی و استفاده نمایند.
https://tejaratgardan.ir/?p=41116