به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، «سید احمد مقدسی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طبق آمارهای موجود میانگین سرانه مصرف شیر و لبنیات در جهان برای هر نفر ۱۶۵ کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه اکنون برخی کشورهای پیشرفته همچون هلند سالانه ۵۲۰ کیلوگرم سرانه مصرف دارند اظهارداشت: درحالیکه طبق گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد فائو استاندارد جهانی سرانه مصرف شیر و لبنیات را برای هر فرد باید ۳۰۰ کیلوگرم در سال باشد.
رییس هیات مدیره انجمن گاودداران تصریح کرد: دولت در برنامه پنج ساله ششم توسعه تلاش دارد تا میانگین مصرف سرانه شیر و لبنیات در ایران را حداقل به میانگین جهانی ۱۶۵ کیلوگرم در سال برساند.
شیر دارای ۹ ماده غذایی ضروری بدن
رییس هیات مدیره انجمن گاودداران تصریح کرد: شیر به عنوان یک ماده غذایی کامل تامین کننده پروتئین ، انواع ویتامین، کلسیم و فسفر مورد نیاز بدن است.
به گفته وی، شیر دارای ۱۶ درصد پروتئین ، ۱۵ درصد ویتامین a ، حدود ۳۵ درصد ویتامین b۲ ، حدود ۱۰ درصد ویتامین b۳ ، نزدیک ۲۰ درصد ویتامین b۵ ، حدود ۵۰ درصد ویتامین b۱۲ ، حدود ۲۵ درصد ویتامین d، نزدیک ۲۵ درصد کلسیم ، ۲۰ درصد فسفر است که نیاز بدن را تامین می کند.
مقدسی جذب کلسیم از طریق مصرف شیر وماست را بالادانست و گفت: برای تولید هر کیلوگرم پنیر نیز حداقل پنج کیلوگرم شیر مصرف شده که جذب کلسیم پنیر و شیر به مراتب بالاتر از خود شیر است.
وی تنوع محصولات لبنی را برای ذائقه های مختلف دانست و افزود: اکنون سالانه ۱۱ میلیون تن شیر در کشور تولید می شود که ۱۰ درصد آن در قالب فراورده های لبنی به ۲۹ کشور دنیا از جمله اتحادیه اروپا و امریکا صادر می شود.
به گفته وی، سرانه تولید شیر برای هر ایرانی سالانه ۱۳۰ کیلوگرم است.
رییس هیات مدیره انجمن گاوداران صنعت لبنیات ایران را یکی از پیشرفته ترین صنایع در دنیا برشمرد و اظهارداشت: اکنون ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان لبنیات در منطقه است در حالیکه ۴۰ سال گذشته یکی از بزرگترین واردکنندگان بودیم.
مقدسی افزود: برای اصلاح فرهنگ مصرف شیر و لبنیات دولت باید چارهای بیندیشد زیرا با افزایش مصرف و رساندن آن به میانگین مصرف جهانی میتوان بخش عمده هزینههای بهداشت و درمان و بیمه را کاهش داد.
وی بر این باور است که روزانه مصرف یک لیوان شیر در افزایش سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار است.