به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی مسکن فرهنگیان و در جمع خبرنگاران، با اشاره به طرح اقدام ملی مسکن و ثبت نام در آن که تاکنون در دو مرحله انجام گرفته است، اظهار داشت: طرح مسکن فرهنگیان یک گام مکمل در طرح اقدام ملی مسکن ویژه فرهنگیان کشور است. در این خصوص یک تفاهمنامه ۱۷۰ هزار واحدی برای فرهنگیان شاغل و بازنشسته با وزیر آموزش و پرورش امضا و مبادله شده بود.
وی افزود: این تفاهمنامه با مشارکت وزارت آموزش و پرورش در سطح کشور اجرایی می شود. به این معنی که وزارت آموزش و پرورش در هر بخشی اعم از آوردن زمین، پشتیبانی و تامین مالی و حضور تعاونیهای مسکن فرهنگیان که دارای رزومه قابل قبول هستند، می تواند در این طرح نقش داشته باشد.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه انتخاب تعاونیها با وزارت آموزش و پرورش و تایید آنها با وزارت راه و شهرسازی است، تصریح کرد: امروز گام نخست برای احداث این واحدهای مسکونی ویژه فرهنگیان برداشته و با حضور معاون اول رئیس جمهور عملیات اجرایی بیش از ۱۴ هزار واحد در ۱۱ استان آغاز شد.
وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش برای احداث ۷۲۰ واحد در یکی از استانها زمین تامین می کند و در مابقی استانها زمین از طریق وزارت راه و شهرسازی تامین شده است.
اسلامی تصریح کرد: در این زمینه اما نکته حائز اهمیت این است که فرهنگیان نیز مانند همه مردم کشور باید ضوابط و مقررات قانونی که برای تعیین وضعیت و شرایط و صلاحیت اعلام شده را رعایت و طی کنند. در غربالگری انجام شده حدود ۷۵ هزار نفر واجد شرایط تشخیص داده شده اند و لیست اولیه واجدان شرایط توسط وزارت آموزش و پرورش اعلام شده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در این مسیر ممکن است اعتراضاتی وجود داشته باشد که مجددا به کمک آموزش و پرورش رسیدگی خواهد شد. برآورد این است که در اردیبهشت و خرداد برای واجدین شرایط بابت حدود ۱۰۰ هزار واحد تعیین و تکلیف انجام شود تا پروژه ها را در سطح کشور آغاز کنیم.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با تبریک هفته معلم به همه معلمان و فرهنگیان کشور، اظهار داشت: اهتمام وزیر آموزش و پرورش و همکاران ما در وزارت راه و شهرسازی این بود که در هفته معلم خشت نخست این طرح گذاشته شود که خوشبختانه با حضور معاون اول و استانداران کار در سراسر کشور آغاز شد.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه موضوع مهم در بحث مسکن این است که بتوان در همه ابعاد از ظرفیت ها بهره برد، تصریح کرد: به جز این تفاهمنامه برای تامین مسکن جامعه کارگری نیز یک تفاهمنامه با وزارت رفاه به امضا رسیده است. همچنین برنامه هایی برای تامین مسکن بازنشستگان، نیروهای مسلح و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در جریان است که در این خصوص مذاکراتی با وزارت ارشاد داشته ایم.
وی افزود: در این زمینه با همه دستگاههایی که دارای ظرفیت کار با وزارت راه و شهرسازی هستند، تفاهمنامه امضا کرده ایم. به نظر می رسد با این تفاهمنامهها و زمینهای تعییین و انتخاب شده در کنار حمایت بانکها و مشارکت مردم بتوانیم نهضت خانهسازی را به معنای واقعی کلمه در سال جاری در همه نقاط کشور فعال کنیم.
محمد اسلامی ادامه داد: به این ترتیب از طریق فعال شدن بخش مسکن، صنایع، مشاغل و نیروهای انسانی وابسته در بخش ساختمان و تاسیسات فعال شده و فعالیتشان میتواند روزافزون شود. با این شرایط میتوانیم در دوران پساکرونا یک محرک واقعی را که اشتغال و تولید را به همراه دارد و به رفع دغدغه ای از نیازهای مبرم جامعه میانجامد، به اقتصاد معرفی کنیم.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی که این تعداد واحد در چند استان احداث می شود اظهار داشت: در این طرح احداث ۱۷۰ هزار واحد مورد تفاهم را دنبال میکنیم و برای آن هیچ سقفی نخواهیم داشت. هدفمان با این تفاهمنامه ایجاد یک جریان بود. به همین خاطر بود که اسم این طرح، اقدام ملی گذاشته شد تا بدانیم این طرح متعلق به همه است و برای یک مقطع و برهه زمانی خاصی نیست.
این عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: فراهم کردن زمینه خانه دار شدن مردم وظیفه ما بوده که با تاکید آقای رئیس جمهور این مساله را با اهتمام ویژهای دنبال میکنیم. آقای رئیس جمهور تاکید دارند که پروژه های نیمه تمام و تعهدات که عمدتا در قالب مسکن مهر هستند، تعیین و تکلیف شوند.
وی افزود: البته بسیاری از این تعهدات انجام شده و بخش قلیلی که باقی مانده به بحث مشکلات قضایی آنها در محاکم بر می گردد که در حال رسیدگی است. امیدواریم با تسریع در این روند، مردمی که در این پروژه ها گرفتار هستند به واحدهای مسکونی خود دسترسی پیدا کنند.