به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، این آیین با حضور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی، مدیرعامل و برخی از مدیران شرکت پتروشیمی نوری و نیز مدیران عامل دو شرکت ایرانی ناموران و دُرریز در محل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی برگزار شد.
در این مراسم رئیس هیات مدیره شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی، اظهار داشت: امضای این قرارداد جای خوشحالی دارد چرا که نشاندهنده ارتقای پروژهها به عنوان هدفی استراتژیک و با تکیه بر توان و دانش ایرانی است.
حبیب الله بیطرف با تاکید بر اهمیت رعایت استانداردهای حداکثری HSE در اجرای این پروژه، اظهار داشت: اجرای این پروژه در شرایط تاریخی ایران که تحت فشارهای ظالمانه و غیرقانونی آمریکا هستیم، کاری مهم است و این قرارداد نشان میدهد که سختترین کارها هم از عهده ایرانیها خارج نیست و با برنامهریزی میتوانند آن را انجام دهند.
وی تصریح کرد: ساخت داخل، سیاست وزارت نفت، دولت و مجلس و جزو اصول هلدینگ خلیج فارس است و تاکید ما بر این است که از توان داخلی استفاده حداکثری شود. میدانیم در این شرایط کار کردن سخت است اما ایمان داریم که حتی در این شرایط نیز شرکتهای ایرانی موفق خواهند بود.
در بخش دیگری از این مراسم مدیرعامل پتروشیمی نوری با اشاره به کلید خوردن این پروژه از سال ۹۶ گفت: از همان زمان مقدمات لازم برای چنین روزی اندیشیده شد و با یک شرکت اروپایی در شرایط بعد از برجام وارد مذاکره شدیم و توانستیم لایسنس و تکنولوژی مورد نیاز را در حد مهندسی اصولی اخذ بکنیم که با مناقصه برگزار شده، امروز کار اجرایی این پروژه رسما و توسط یک کنسرسیوم ایرانی آغاز میشود.
تقی صانعی گفت: خروجی این پروژه کاهش سولفور Heavy End -که ترکیبی شبیه به گازوئیل است-، از ۲۵۰۰ pmm به ۵۰ ppm و ۱۰ppm بر اساس درخواست مشتری است.
وی افزود: از دیگر دستاوردهای انجام موفق این پروژه در فازهای بعدی استفاده از Heavy End تولیدی با ۱۰ ppm در تولید LAB است که در تولید مواد شوینده به کار میرود و با این محصول سودآوری بیشتری نصیب شرکت خواهد شد.
صانعی ارزش قرارداد امضا شده را ۴۳ میلیون یورو به صورت ارزی و ۲۵۰۰ میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد: محصول تولید شده علاوه بر سودآوری بالایی که برای شرکت دارد، مصرف بیشتری هم دارد و با توجه به استانداردهایی که روز به روز سختتر میشود تولید این محصول کاملا منطبق بر استانداردهای روز دنیا خواهد بود و نکته مهم اینجاست که به کاهش آلایندگی و حفظ محیط زیست نیز کمک شایانی میکند.
مدیرعامل پتروشیمی نوری با اشاره به تولید سالانه چهار و نیم میلیون تن محصول در این مجتمع، اظهار داشت: اجرای این پروژه بدون اینکه موجب خللی در تولید شود و همچنین ایمنی آن در بالاترین استاندارد رعایت شود برای ما اهمیت بسیار بالایی دارد.
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی که شرکتش مشاور مدیریت طرح (MC) را بر عهده دارد، نیز با ابراز خوشحالی از انعقاد یک قرارداد کاملا ایرانی در سال جهش تولید، اظهار داشت: با در نظر گرفتن کارهای اجرایی بالای ۸۰ درصد این قرارداد در داخل انجام میشود و ۷۰ درصد اجناس هم از داخل تامین میشود.
صفرعلی بابایی، تصریح کرد: با این حال امید داریم که در فرآیند کار بتوانیم بخش عمدهای از۳۰ درصد خرید کالای غیرایرانی را هم در داخل تولید بکنیم و این شدنی است و کاری است که قبلا هم در پروژههایی نظیر بوعلی سینا تجربه انجام آن را داشتیم و تجهیزات و قطعاتی که با تکنولوژی بالا صد در صد خارجی قرار بود در یک کشور آسیای شرقی و توسط اروپاییها تولید شود را در داخل تولید کردیم و این کار را انشالله در پروژه پتروشیمی نوری هم انجام خواهیم داد.