به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایلنا، امیدعلی پارسا در جلسه علنی امروز (یکشنبه، ۱۸ خرداد) مجلس شورای اسلامی در تشریح گزارش عملکرد سازمان امور مالیاتی کشور گفت: سال گذشته با وجود تمامی تحریمها و مشکلات، تحقق درآمدهای مالیاتی کشور بیش از صد درصد بود یعنی صد و یک درصد تحقق و ۲۹ درصد نسبت به گذشته رشد داشتیم هر چند فاصله زیادی با نقطه مطلوب داریم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: نتیجه این عملکرد ثبت مالیات و افزایش اعتبارات هزینهای بود که البته افزایش سهم بسیار مشکل است و سهم مالیات از منابع بودجهای عمومی هم افزایش پیدا کرد که تمرکز بر اخذ مالیات از ثروت بود.
وی با بیان اینکه سال گذشته، سال پر رونقی برای سازمان امور مالیاتی بود، ادامه داد: ما سراغ تمرکز بر طبقات با عدم ایجاد تنش و حداقل فشار بر آحاد اقتصاد پیش رفتیم و آنچه که در سازمان دنبال میکنیم، وصول با حصول است که بحث اصلی آن هوشمندسازی است یعنی یک راه بیشتر نداریم و باید همه دیتاهای تولید شده در همه دستگاههای کشور به صورت برخط در اختیار سازمان مالیاتی قرار گیرد و سیستم تمامی معاملات در همه نقاط کشور به سازمان وصل باشد تا سازمان با علم بر اعداد و ارقام ثبتی و قطعی، مالیات را بر اساس قد و اندازه افراد تعیین کند، البته قوانینی که سال گذشته در مجلس تصویب شد، بحث را تقویت کرد.
پارسا ادامه داد: نظام موجود همه چیزش الکترونیکی است اما منطق حاکم بر آن هنوز سنتی است زیرا نظام مالیاتی هوشمند نشده و همه دیتاهای کشور در سازمان وجود ندارد، بنابراین کارایی و اثربخشی سیستم مالیاتی و افزایش عدالت در دادرسیها مورد بحث است. سال گذشته به طور متوسط ۳۴ درصد قطعیتها نسبت به گذشته رشد داشت و ۲۴ درصد ورودی به هیأتهای دادرسی مراکز تخلف مالیاتی کاهش یافت و این به معنای کارایی و اثربخشی و تعامل مناسب با مجموعه اصناف است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور یادآور شد: مقابله مؤثر با فرار و فساد مالیاتی باید مورد توجه قرار گیرد، فرار مالیاتی بسیار بالا است و آن را به اندازه کافی شناسایی کردهایم و هماهنگیهای لازم با دستگاهها صورت گرفته است و در سال جاری به نحو احسن این موضوع را ساماندهی میکنیم.
وی با بیان اینکه فساد اقتصادی جنبه درون سازمانی دارد، گغت: این موضوع به صورت کم و بیش در سیستم اداری وجود دارد البته فشارهای بینهایت، توقع، انتظارات از جمله مباحثی است که اداره سازمان را از درون مشکل کرده است، دستگاههای اداری، دستگاههای هزینه و خرج هستند؛ سازمان امور مالیاتی در استانها تنها هستند و مالیات حقوق حقه عامه و مردم است، امیدواریم بتوان قوانین جدیدی را نهایی کنیم تا اهداف بلندمدت را تحقق بخشیم.