×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳

تجارت گردان | موسوی: رویکرد کنونی آژانس مورد قبول ما نیست/ عربستان از توهماتش فاصله بگیرد

 به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایسنا، سید عباس موسوی صبح روز دوشنبه در نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد گزارش اخیر  گوترش، دبیر کل سازمان ملل در موضوع آرامکو و ادعاهایی که در این گزارش علیه کشورمان مطرح کرده است با انتقاد از این گزارش گفت: ما این گزارش و ادعاهای مطرح شده در آن را بی پایه و اساس می‌دانیم و فکر می‌کنیم که این گزارش بر مبنای فشارهایی که آمریکا و رژیم عربستان وارد کردند تهیه و تدوین شده است. هیچ سند و مدرکی ادعاهای مطرح شده را ثابت نمی‌کند و آنها بر اساس یک سری اطلاعات خاص و فشارهای وارده این گزارش را تهیه کرده‌اند.

وی ادامه داد: این باعث تاسف است که دبیر کل سازمان ملل متحد از طریق برخی کشورهای خاص تحت فشار قرار می‌گیرد و گزارش‌هایی را تایید و اعلام می‌کنند که پایه و مبنای درستی ندارند.

این دیپلمات کشورمان همچنین گزارش اخیر آژانس و ادعاهای مطرح شده در آن را نیز مورد انتقاد قرار داد و گفت: بر مبنای ادعای جاسوسی رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو آنها  موضوعی که بسته شده است را باز می‌کنند و این جای تاسف دارد که آژانس به جای اتکا به مدارک متقن و نگاه به همکاری‌های سطح بالای ایران با آژانس به ادعاهای رژیمی می‌پردازد که خصومتش با مردم، نظام ایران و خطری که برای عرصه بین الملل دارد بر همگان مشخص است.

موسوی ادامه داد: ما به آژانس توصیه می‌کنیم که در این زمینه قدری آینده نگری داشته باشد و مبنای سوالات خود را مسائل دقیق تر و قانونی تر قرار دهد   نه ادعاهای یک رژیم که مدعی است از طریق جاسوسی به آنها دست پیدا کرده است.

وی ادامه داد: ایران تاکنون همکاری‌های سطح بالای با آژانس داشته است. آژانس بین المللی انرژی اتمی باید  این همکاری ها را قدر بداند و تحت تاثیر برخی از رژیم‌ها و کشورها و حاشیه سازی‌های بی مورد آنها نباشد.

موسوی ادامه داد: امیدواریم این نشست منتج به نتیجه‌ای شود که برای حفظ صلح و امنیت بین المللی مفید و سازنده باشد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که اگر در جلسه اخیر شورای حکام قطعنامه‌ای علیه ایران مطرح  و یا تصویب شود ایران چه اقدامی انجام می‌دهد گفت: امیدواریم کار به آن جا نکشد مبنای این نشست ادعاهای واهی رژیم صهیونیستی  است. این رژیم مدعی است که از طریق جاسوسی به اسنادی دست پیدا کرده که مربوط به سال‌های قبل است. ما رویکرد آژانس در این زمینه را سازنده نمی‌دانیم گزارش آژانس باید متقن باشد و در مورد مسائل تخصصی باید بی طرفی خود را حفظ کند. رویکرد کنونی آژانس مورد قبول ما نیست.

سخنگوی وزارت خارجه خاطر نشان کرد:  همکاری های ایران با آژانس بعد از کاهش تعهدات برجامی ادامه پیدا کرد و ایران با اطلاع آژانس این اقدامات خود را انجام داد و اگر آنها بخواهند این رویه را در پیش بگیرند قدری  تعامل با این نهاد بین المللی دچار مشکل می‌شود.

موسوی تاکید کرد: امیدواریم که آژانس زیر فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی تصمیم نامربوط و غیر سازنده‌ای نگیرد و طبیعی است که  تصمیم غیر سازنده‌ای گرفته شود امکان دارد که ایران واکنش در خوری نشان دهد و احتمالا آنها حدس خواهند زد که این تصمیم و واکنش چه خواهد بود.

وی همچنین گفت: احتمالاً نشست سران کشورهای ایران روسیه و ترکیه در ارتباط با موضوع آستانه به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شود.

وی افزود: احتمالا در جریان سفر آقای ظریف به دو کشور ترکیه و روسیه در این مورد صحبت می‌شود و تاریخی برای برگزاری آن در آینده  نزدیک مشخص می‌شود .

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در مورد موضوع قاضی منصوری  و دستگیری او در رومانی  گفت:  بر اساس اطلاعاتی که  داریم  ایشان به سفارت ایران  در رو مانی مراجعه کرده و گفته است که چه  کار کنم و درخواست راهنمایی کرده است ، سفارت ایران  نیز به ایشان برای بازگشت به میهن راهنمایی‌هایی ارائه داده است .

 وی با بیان اینکه  ایشان بر اساس حکم مراجع قضایی کشور  از طریق اینترپل ایران تحت تعقیب بوده اند،  ادامه داد :  ظاهراً ایشان در آنجا حالشان خوب نبوده است  و به بیمارستان مراجعه می‌کنند و در آنجا تحت حفظ قرار می گیرند و  بازداشت می شوند .

موسوی ادامه داد : وزارت خارجه در مورد اجرای  احکام و دستورات  مراجع قضایی راسا ورود پیدا نمی‌کند بلکه سعی  می کند اجرای آنها را تسهیل کند و اینکه به صورت قانونی این اقدامات انجام شود .

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در مورد برخی اظهارات مقامات سعودی علیه ایران و اخبار منتشر شده مبنی بر این که ریاض به دولت دوحه اعلام کرده که یکی از شروط برقراری روابط مجدد بین دو کشور این است که قطر سطح روابط خود را با تهران کاهش دهد گفت: ما در مجموع رویکرد عربستان را سازنده نمی‌بینیم  و مطرح کردن این گونه  مسائل و شروط با قواعد و هنجارهای بین المللی سازگار نیست هر کشوری مستقل است که در مورد نوع روابط و سطح روابط خود با دیگر کشورها خودش تصمیم بگیرد و آن را تنظیم کند.

موسوی ادامه داد: امیدواریم عربستان به مسیر صحیح بازگردد و سوءتفاهم احتمالی خود را با ایران رفع کند و با کشورهای منطقه و خلیج فارس از در دوستی درآید.

این دیپلمات کشورمان با تاکید بر این که ما خواهان اختلاف بین کشورهای همسایه و اسلامی نیستیم و دوست نداریم که خودمان نیز با این کشورها دچار اختلاف شویم افزود: همانطور که پیش از این نیز بارها اعلام کرده‌ایم ما آمادگی داریم که روابط خود را بهبود دهیم و همچنین اگر کاری از دستمان برای نزدیکی دیدگاه‌های کشورهای منطقه به یکدیگر برمی‌آید آن را انجام دهیم و در این زمینه کمک کنیم.

وی ادامه داد: به همسایه جنوبی خود توصیه می‌کنیم که قدری از توهماتش فاصله بگیرد و مسائل فرامنطقه‌ای و خارجی را کمتر در مسائل دو جانبه و منطقه‌ای دخالت دهد و اگر این کشور رویکرد صحیحی را در پیش بگیرد این موضوع ثمراتی را برای خود این کشور و ملت‌های منطقه  به همراه خواهد داشت.

وی همچنین در  پاسخ به سوالی مبنی بر این که آمریکایی‌ها اعلام کردند که قصد دارند نیروهای نظامی خود را از افغانستان خارج کنند و آیا ایران از خروج زود هنگام نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان نگران نمی‌شود گفت: ما به هیچ وجه از خروج نیروهای نظامی آمریکا  از افغانستان و عراق نگران نمی‌شویم و تاکید بر این داریم که حضور آنها باعث ناآرامی در منطقه و  ایجاد جنگ شده است و آنها باید هرچه زودتر منطقه را ترک کنند و به خواسته‌های ملت‌های منطقه در این زمینه تن دهند.

وی با بیان این که در این مدت که نیروهای نظامی آمریکایی در افغانستان و عراق حضور داشتند ما شاهد حملات مختلف در این دو کشور و کشته شدن غیر نظامیان بودیم گفت: حضور نیروهای نظامی بیگانه باعث تنش در منطقه ما است و اگر نیروهای آمریکایی هر چه زودتر از منطقه خارج شوند کشورهای منطقه می‌توانند با گفت و گو و رایزنی با یکدیگر به توافقی برای اتخاذ راهکاری جهت تحقق صلح وآرامش در منطقه دست پیدا کنند. بنابراین ما نه تنها نگران این خروج نیستیم بلکه ادامه حضور آنها را باعث ناامنی می‌دانیم و امیدواریم هر چه زودتر این خروج انجام شود.

این دیپلمات کشورمان همچنین در مورد نشست انجام مذاکرات راهبردی بین آمریکا وعراق و موضوع خروج نیروهای آمریکایی از این کشور گفت: انجام این مذاکرات راهبردی یک مسئله داخلی عراق است و ایران دخالتی در آن ندارد.

وی گفت: در مورد خروج نیروهای نظامی آمریکا از این کشور نیز ما معتقدیم که باید نظر مجلس و مردم عراق هر چه زودتر دراین زمینه اجرایی شود و آمریکایی‌ها براساس خواسته دولت و ملت عراق این کشور را ترک کنند.

موسوی گفت: چندی پیش مشاهده کردم که یکی از مقامات آمریکایی در اظهارات مضحکی گفته بود که ما بنا به درخواست دولت و ملت عراق در این کشور حضور پیدا کرده ایم. ما به آنها می‌گوییم که دولت و ملت عراق با صدای رسا و تصویب قانون و همچنین انجام تظاهرات گسترده مخالفت‌شان را با حضور شما در این کشور اعلام کردند و شما باید خاک این کشور را ترک کنید.

وی افزود: نظر جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با این موضوع شفاف است و به خواسته دولت و ملت عراق در مورد خروج نیروهای نظامی بیگانه از خاک این کشور احترام و بر اجرایی شدن آن تاکید می‌کنیم.

این خبر تکمیل می شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.