×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
ایران، رتبه هفتم دنیا در تولید گوشت مرغ

 به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از صدا و سیما؛ علی صفر ماکنعلی در نشست خبری افزود: با احتساب ۸۳ میلیون جمعیت کشور و با تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گوشت مرغ سرانه هر نفر به ۳۲ کیلوگرم رسیده است.
وی گفت: همچنین در تولید تخم مرغ به عدد یک میلیون و ۴۰ هزار تن رسیده ایم و در حال حاضر رتبه ۹ دنیا را کسب کرده ایم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: با برنامه ریزی‌های انجام شده و رصد نقطه‌ای ۳۰ هزار نقطه در کشور از واحد‌های مرغداری، مرغ تخم گذار، مرغ مادر توانستیم جمعیت هدف را در تولید بالا ببریم و همه این‌ها در چارچوب رعایت نکات بهداشتی بوده و سالانه ۱ و ۲ دهم میلیارد دز واکسن برای این تولیدات استفاده شده است.
آقای ماکنعلی گفت: دو محور اصلی در سازمان دامپزشکی کشور در حال پیگیری است که محور اول کنترل بیماری و محور دوم سلامت مواد غذایی است که در هر دو دسته با کشور‌های منطقه در حال رایزنی هستیم و تعامل خوبی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی داریم.وی افزود: ۶۷ میلیون رأس دام سبک از نوع گوسفند و بز داریم که مدیریت بهداشت این دام‌ها کار بسیار بزرگی است و در ۵ محور کنترل می‌شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: امسال به دلیل بارش‌های خوب و سرسبز شدن مراتع ۲۵ درصد تولید دام سبک افزایش پیدا کرد و یکی از مهمترین واحد‌های هدف ما در تولید گوشت قرمز گاوداری‌های صنعتی است که سالی ۱۱ میلیون تن تولید دارند و ۸۵۰ هزار تن هم در حال حاضر می‌توانیم صادرات شیر و لبنیات داشته باشیم.
آقای ماکنعلی افزود: در کنترل و کاهش بیماری تب برفکی رکورد زدیم و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عملیاتی کردن و رصد به موقع دام و ارتباط بسیار خوب با کشور‌های همسایه امروز می‌توانیم بگوییم به عنوان مثال از ۱۳ میلیون جمعیت ساکن در استان تهران فقط ۴۰۰ نفر به بیماری تب مالت و یا تب برفکی مبتلا شده اند که این رقم در گذشته خیلی بیشتر از این‌ها بود.
وی گفت: در سال جهش تولید کمیته راهبردی تولید بهداشت را در تمام رده‌های شیلات، عشایر، امور دام، موسسه رازی و خود سازمان دامپزشکی کشور عملیاتی کرده ایم و مهمترین اقدامات خود را بر رصد بهداشت و تولید دام سالم در عشایر کردیم به طوری که ۲۳ هزار نفر از عشایر واجد شرایط را شناسایی و آموزش‌های لازم را به آن‌ها داده ایم تا در مواقع بحرانی و شیوع بیماری گزارش‌های لازم را به سازمان دامپزشکی بفرستیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: با آموزش‌های داده شده هزینه تولید عشایر را هم کاهش خواهیم داد.
آقای ماکنعلی گفت: با برنامه ریزی‌های انجام شده قرار بر این شد که نهاده‌های دامی وارداتی دیگر به صورت خام به واحد‌های تولیدی ارسال نشود و در ابتدا به کارخانه برود و در آنجا با مواد دیگر مخلوط و تولید کننده این نهاده‌ها را مستقیم از کارخانه بگیرد این امر باعث صرفه جویی یک میلیون تنی در نهاده‌ها خواهد شد.
وی افزود: همچنین با مدیریت خوراک دام و دادن برنامه مناسب به واحد‌های تولید گوشت مرغ توانستیم تولید مرغ را از ۳۷ روز به ۲۲ روز کاهش دهیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در حال حاضر ۱۱۴ آزمایشگاه دولتی و حدود ۵۰۰ آزمایشگاه خصوصی در کشور داریم که در بحث کشتارگاه‌ها و امور دام فعال هستند و تا به امروز داده‌های آن‌ها هر دو هفته یک بار تحلیل می‌شود و توانسته ایم بین ۳۰ تا ۸۱ درصد میزان بیماری را در داخل کشور کاهش دهیم. ماکنعلی در خصوص سوالی درباره این که واردات نهاده‌های دامی از نظر تراریخته بودن هم مورد رصد قرار می‌گیرند یا نه؟ افزود: تمام بار وارداتی کشور در سامانه‌های مختلف داخلی و بین المللی اطلاعاتش ثبت است و آزمایشگاه‌های مختلفی کیفیت بار را رصد می‌کنند و این که اگر کسی بخواهد بار تراریخته وارد کشور کند آنقدر ریسکش بالاست چرا که اگر تشخیص داده شود بار مشکل تراریخته بودن دارد آن محموله باید به کشور مبدأ برگردد و از آنجا که پالت‌های باری نهاده‌های دامی با توناژ بسیار بالا است برای وارد کننده صرف نمی‌کند که بار معیوب و خراب را وارد کند و بعد هم مجبور به برگرداندن بار شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.