×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
کاهش ۳۵ درصدی قیمت گوشت با حذف واسطه‌ها

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، منصور پوریان در گفت‌وگو با میزان در خصوص اختلاف قیمت دام از دامداری تا خرده فروشی اظهار کرد: در حال حاضر رنج قیمتی دام زنده سبک در دامداری‌ها در محدوده ۴۰ هزار تومان و بخش دام سنگین۳۰ تا ۳۱ هزار تومان است.

رییس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: افرادی با عنوان چوبدار یا دلال با مراجعه به دامداری‌ها به صورت تجمیعی اقدام به خرید دام کرده و بعد از کشتار دام و تبدیل به لاشه آن را وارد بازار می‌کند، اما قیمت در کشتارگاه ۲ برابر قیمتی است که از دامدار خریداری شده است.

وی افزود: لاشه‌ها برای فروش در بازار از طریق قصابی‌ها عرضه می‌شود و یا با تبدیل به بسته‌های مختلف ران، گردن، سردست و دیگر اعضا با افزایش قیمت فروخته می‌شود به طوریکه اختلاف ۵۰ درصدی قیمت از تولید تا عرضه گوشت برای مصرف کننده را به وجود می‌آورد.

افزایش ۲ برابری قیمت از دامداری تا کشتارگاه منطقی نیست

پوریان در توضیح اینکه آیا قیمت‌های اعلامی برای لاشه‌ها در کشتارگاه‌ها منطقی است یا خیر گفت: افزایش ۲ برابری قیمت از دامداری تا کشتارگاه به هیچ وجه منطقی نیست چرا که به واسطه فروش سایر اعضای دام قیمت تمام شده لاشه در کشتارگاه بسیار پایین‌تر از رقم‌های اعلامی است.

به گفته رییس شورای تامین کنندگان دام کشور کشتارگاه، عوامل بسته بندی گوشت و قصابی‌ها ۳ ورودی اصلی بازار هستند و در این سه نقطه قیمت گوشت دچار افزایش و جهش قیمت می‌شود.

وی افزود: زمانی که لاشه پس از بسته بندی به فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه می‌شود با افزایش دوباره قیمت روبرو می‌شود که این امر به هیج وجه منطقی نیست و به ضرر مصرف کننده تمام می‌شود.

پوریان درخصوص راه حل مشکل اختلاف قیمت از دامداری تا خرده فروشی گفت: باید سازوکاری ارائه شود تا دامدار بتواند به راحتی و بدون دغدغه دام خود را کشتار کند و بدون واسطه آن را در بازار عرضه کند و با حذف عناصر و عوامل اصلی بازار گوشت طبیعتا قیمت‌ها از ۲۵ تا ۳۵ درصد برای مصرف کننده کاهش می‌یابد.

رییس شورای تامین کنندگان دام کشور یکی دیگر از راهکار‌های کاهش قیمت را خرید تضمینی دام اعلام کرد و گفت: در بخش دام سنگین طرح خرید تضمینی دام از سوی دولت درحال اجراست که به واسطه آن دامدار یا تولیدکننده دام را به کشتارگاه انتقال می‌دهد و با تبدیل و فرآوری آن را با قیمت مناسب عرضه می‌کند که باید حمایت شود.

وی افزود: باید از ورود کشتارگاه و عواملی که بسته بندی گوشت را انجام می‌دهد نیز در بخش خرید تضمیمنی جلوگیری شود تا فضایی برای دامدار ایجاد شود که بتواند بدون واسطه و مستقیم دام خود را عرضه کند.

پوریان تاکید کرد: با حل چنین مشکلاتی بحث‌های قیمتی و دغدغه در بخش گوشت حل می‌شود و دامدار و تولیدکننده می‌تواند دام خود را در فصل و زمان مناسب کشتار و گوشت آن را با قیمتی مناسب و بدون واسطه در بازار عرضه کند.

برچسب ها : , ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.