×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
تهرانی‌ها در زمان پیک ۱.۳ برابر دریاچه چیتگر آب مصرف کردند/ کوچکترین اثری از کرونا در آب و پساب تهران نداشتیم

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایلنا، محمدرضا بختیاری در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به حذف قبوض آب اظهار داشت: مقوله آب با برق متفاوت است. مواردی در موضوع قبض آب مطرح است که در کوتاه‌مدت امکان حذف آنها را نداریم. البته تا پایان سال گذشته ۳۰ درصد قبوض آب حذف شد و برنامه این است که نسبت به حذف مابقی اقدام و به صورت سامانه‌ای عمل کنیم.

تا ۳ سال دیگر قبوض آب حذف می‌شود

وی تصریح کرد: البته حذف قبض آب در تمامی مناطق امکانپذیر نیست زیرا قبوض آب مشترک است، مثلا در یک مجموعه آپارتمانی با یک قبض، هزینه آب پرداخت می‌شود اما در کل این وعده را می‌دهیم که ظرف دو تا سه سال آینده قبض آب حذف شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطرنشان کرد: در مجتمع‌های مسکونی از ابتدا برای هر واحد یک کنتور تعبیه نشده بود بنابراین یک کنتور چند واحد را پوشش می‌دهد. از این پس در مذاکراتی که با نظام مهندسی داشتیم، قرار بر این است که برای هر واحد کنتور جداگانه داشته باشیم که البته در برخی مناطق کمبود فضا و فشار آب این اجازه را نمی‌دهد.

عدم امکان قرائت از راه دور کنتورها در تهران به دلایل امنیتی

بختیاری درباره قرائت از راه دور کنتورها نیز گفت: در برخی از روستاهای استان کنتور به صورت هوشمند قرائت می‌شود، اما در شهر تهران به دلایل پدافند غیرعامل و جنبه‌های امنیتی تاکنون این امکان میسر نبوده است. فعلا در منطقه ۲ کنتورها از راه دور خوانده می‌شود مباحثی مطرح شده تا بتوانیم برای سایر مناطق نیز بدون مراجعه حضوری، کنتورها را قرائت کنیم. البته در روستاهای دور و با مسافت زیاد به صورت غیرحضوری کنتورها قرائت می‌شود که ۱۰ تا ۱۲ درصد را شامل می‌شود.

وی درباره اجرای شبکه فاضلاب در استان اظهار داشت: تا پایان سال ۹۹ به ۳۸ پوشش شبکه به ۳۸ درصد خواهد رسید.

رشد لگاریتمی جمعیت اجازه زیرساخت مناسب آب را به تهران نمی‌دهد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در پاسخ به سوال ایلنا درباره وضعیت زیرساخت‌ها در استان و به لحاظ تامین و توزیع آب، گفت: استان تهران از جمله استان‌های پرجمعیت است که در چند سال اخیر نیز بیش از انتظار جمعیت افزایش پیدا کرده به طوری که تهران‌هایی در اطراف استان تهران شکل گرفته است. شهرستان بهارستان یک شهر کوچک با ۵۰ هزار نفر جمعیت بود که اکنون جمعیت این شهر به ۷۰۰ هزار نفر رسیده تاجایی که بعد از غزه پرتراکم‌ترین شهر دنیا است. در غرب تهران ۲٫۵ میلیون نفر جمعیت مستقر شده. رباط‌کریم و شهریار از برخی مراکز استان‌ها نیز بزرگتر هستند و این در حالی است که با رشد جمعیت، زیرساخت‌ها جلو نرفته است.

بختیاری افزود: شبکه آب تهران در سال ۱۳۳۰ طراحی شده و البته یکی از دلایل پایداری آب نیز به همین دلیل است اما به همان شکل باقی مانده و استان از غرب و جنوب‌غرب از نظر جمعیت به صورت لگاریتمی رشد کرده اما به لحاظ آب و برق و گاز، مخابرات و بهداشت مشکل دارند و این عقب‌ماندگی نیز به همین دلیل است.

وی با بیان اینکه با اجرایی شدن تصفیه‌خانه شماره ۶ بسیاری از مشکلات آب در غرب و شرق حل خواهد شد، درباره تامین منابع آبفای تهران تصریح کرد: این مجموعه یک دستگاه غیردولتی است که عمده اعتبارات آن از منابع داخلی تامین می‌شود. اکنون اعتبارات دولتی کاهش یافته و ما به سمتی می‌رویم که از منابع و درآمدهای خودمان استفاده کنیم و دلیل آن نیز کاهش فروش نفت و لزوم اتکا به منابع داخلی است.

۹۰ درصد اعتبارات از منابع داخلی تامین می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران یادآور شد: در حال حاضر ما ۹۰ درصد از منابع داخلی استفاده می‌کنیم و طرح‌ها را به روش BOT، BOO و ماده ۵۶ تامین اعتبار می‌کنیم. بنابراین هیچ پروژه تعطیل و نیمه‌تعطیلی نداریم.

بختیاری ادامه داد: از ۵۰ هزار میلیارد تومانی که امسال در پویش #هر هفته الف-ب ایران در نظر گرفته شده، ۶۰۰۰ میلیارد تومان به آبفای تهران تعلق گرفته که تقریبا تماما از منابع داخلی تامین خواهد شد.

وی درباره برخورد با مشترکین پرمصرف اظهار داشت: از ابتدای اسفند ۹۸ ما با مصرف پیش‌بینی نشده‌ای در کشور مواجه شدیم و تا تیر و مرداد و اواسط شهریور مصرف بالا بود.

تهران به اندازه آب شرب شهر اصفهان افزایش مصرف آب داشت

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه به دلیل شیوع کرونا، از اسفند سال گذشته بیشترین چالش را در تامین آب داشته‌ایم، افزود: از ابتدای اسفند ماه میزان مصرف آب ۲۵ درصد افزایش یافت یعنی ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار متر مکعب در زمان پیک مصرف، آب بیشتری توزیع شد که این میزان معادل مصرف آب شرب شهر اصفهان است که ما را وارد یک تنش جدی کرد اما با این حال در شهر تهران حتی یک ساعت هم قطعی آب نداشتیم. در غرب و جنوب تهران قطعی مقطعی داشتیم که آن هم به دلیل قطعی برق بوده است.

تهرانی‌ها امسال ۱٫۳ برابر چیتگر آب مصرف کردند

بختیاری با بیان اینکه نزدیک ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار متر مکعب در زمان پیک، آب مصرف شد، گفت: مردم تهران امسال در زمان پیک برخلاف سال‌های گذشته که به اندازه دریاچه چیتگر آب مصرف می‌کردند امسال ۱٫۳ برابر این دریاچه آب مصرف کردند اما در عین حال هیچگونه کاهش فشار نداشتیم و سعی کردیم کوچکترین تنشی به مردم وارد نشود و احساس امنیت وجود داشته باشد.

وی درباره قطعی آب مشترکین پرمصرف تصریح کرد: قانون این اجازه را به ما نمی‌دهد اما ما فشار آب را کاهش دادیم.

طرح آب رایگان

وی درباره طرح آب رایگان گفت: این موضوع اکنون در حال بررسی قرار دارد اما از آنجایی که ۶۰ درصد مشترکان در تهران زیر الگو مصرف می‌کنند اجرای این طرح با مسئله برق کمی متفاوت است لذا باید تمام جوانب آن بررسی شود.

۵ درصد بسیارپرمصرفند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه ۶۰ درصد مردم تهران کاملا الگوی مصرف را رعایت می‌کنند و زیر خط نرمال هستند، گفت: ۲۰ درصد در حد نرمال، ۱۵ درصد مشترکین پرمصرف و ۵ درصد بسیار پرمصرف هستند که طبق قانون ۱۶ درصد بیشتر از کسانی که به صورت نرمال مصرف می‌کنند باید هزینه بپردازند.

بختیاری با بیان اینکه افزایش ۲۵ درصدی مصرف که از زمان آغاز کرونا داشتیم طی سه ماه اخیر کاهش یافته و به ۶ درصد رسیده‌ایم، خاطرنشان کرد: این کاهش مصرف منجر به این شد تا بتوانیم تابستان را به خوبی سپری کنیم. علاوه بر آموزش، مردم نیز همکاری لازم را با ما داشتند.

وی سرانه مصرف شهروندان تهرانی را ۲۵۰ لیتر عنوان کرد که این میزان در اسفند ماه به ۳۰۰ لیتر هم رسید.

توان آب شهری به کمک روستاها آمده است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی را اقدامی بزرگ و جسورانه برشمرد و افزود: تاکنون کسی جرأت اقدام به ادغام آبفای شهری و روستایی نمی‌کرد و آبفای روستایی مجبور به استفاده از منابع دولتی بود. مثلا زمانی که یک پمپ در روستا دچار مشکل می‌شد مردم ۲۴ ساعت آب نداشتند زیرا منابع و اعتبارات محدود بود. بعد از ادغام، کیفیت خدمت‌رسانی به روستاها بیش از ۲۰۰ درصد افزایش یافته است مثلا در روستای مرتضی‌گرد در حاشیه جنوب تهران که قبلا با تانکر آبرسانی می‌شد و کلرزنی به سختی انجام می‌شد اکنون از آب باکیفیت برخوردار شده‌اند. در جنوب‌شرق تهران طی مدت چهار ماهه به اندازه سه سال اعتبار تخصیص یافته یعنی توان شهری به کمک روستاها آمده است.

تا سه سال آینده آبرسانی با تانکر نخواهیم داشت

بختیاری با اعلام اینکه تا سه سال آینده آبرسانی با تانکر نخواهیم داشت، یادآور شد: در حال حاضر تعدادی از روستاهای استان تهران تحویل آب و فاضلاب شده و برخی نیز توسط شورایاری اداره می‌شود و همچنان جهت تحت پوشش قرار گرفتن آب و فاضلاب مقاومت‌هایی صورت می‌گیرد. این تعداد روستاها همچنان به لحاظ تامین آب سالم بعضاً دچار مشکل هستند.

وضعیت نفوذ ویروس کرونا به آب و پساب در تهران

وی درباره وجود ویروس کرونا در آب و فاضلاب تهران توضیح داد: شهر تهران جزو معدود پایتخت‌های دنیا بود که کوچکترین اثری از کرونا نه تنها در آب شرب بلکه در پساب خروجی نیز نداشته است، حتی یک مورد ویروس در پساب خروجی نداشتیم، در تمامی شبکه ۸دهم میلی‌گرم در لیتر کلرزنی صورت گرفته که بالاترین استاندارد آب شرب است.

۴۰ درصد شبکه فرسوده است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران درباره فرسودگی شبکه نیز گفت: ۴۰ درصد شبکه توزیع آب تهران بیش از ۵۵ سال قدمت دارند سال گذشته ما در مناطق شش‌گانه دوبرابر سال ۹۷ تعویض و اصلاح خطوط لوله را داشتیم، امسال نیز دوبرابر سال گذشته این کار صورت خواهد گرفت و البته با ایده‌آل همچنان فاصله داریم.

بختیاری در ادامه درباره هزینه تمام شده تولید و توزیع آب نیز گفت: هر متر مکعب آب ۲۵۰۰ تومان هزینه در بر دارد اما ما ۷۰۰ تومان از مردم دریافت می‌کنیم و همین باعث شده که اکنون ۴۰ درصد شبکه فرسوده بماند.

۴ هزار میلیارد تومان زیان انباشته

وی زیان انباشته در آبفای تهران را بیش از ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به کیفیت بالای آب در تهران با وجود هزینه کمی که در قبال هر متر مکعب دریافت می‌شود، گفت:  از آب سد لار ۱۰۰۰ تومان بابت هر لیتر آب بسته‌بندی شده دریافت می‌شود و این در حالی است که هزینه یک متر مکعب آب ۳ میلیون تومان است یعنی ما این میزان آب را یک‌سه‌هزارم قیمت تمام شده در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

بختیاری درباره استفاده از پساب در شهر تهران اظهار داشت: در تهران یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب شرب مصرف  و ۶۰ تا ۷۰ درصد پساب تولید می‌شود. پیش‌بینی این است که در افق ۱۴۱۰، ۸۰۰ میلیون متر مکعب پساب داشته باشیم. اکنون ۲۴۰ میلیون متر مکعب پساب تولید شده تصفیه و به سمت دشت ورامین می‌رود و به این ترتیب آبی که از سد لتیان و ماملو جهت کشاورزی مصرف می‌شد به مصرف شرب می‌رسد یعنی معادل حق‌آبه جنوب شرق تهران را پساب در اختیار کشاورزان قرار می‌دهیم.

وی ادامه داد: بزرگترین پروژه شهری به ارزش ۲۴۰۰ میلیارد تومان در تصفیه‌خانه فیروزبهرام هزینه شده که بنا بر این است که ۱۹۰ میلیون متر مکعب به میزان پساب تصفیه شده اضافه شود که این طرح تا پایان سال افتتاح خواهد شد و به این ترتیب ظرفیت پساب تصفیه شده به ۴۳۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید و ۱۱۷ حلقه چاه مسدود خواهد شد.

وضعیت پساب تهران

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین به امضاء تفاهمنامه جهت استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز اشاره کرد و افزود: براساس تفاهمنامه با شهرداری ۱۵۰ میلیون متر مکعب از پساب جهت آبیاری استفاده خواهد شد، غیر از چمن پارک‌ها که به لحاظ بهداشتی ۷۰ تا ۸۰ میلیون متر مکعب از آب چاه‌ها استفاده خواهند کرد، مابقی از پساب آبیاری خواهند شد یعنی ۸۰۰ میلیون متر مکعب جایگزین آب کشاورزی، فضای سبز و صنایع غیرغذایی خواهد شد.

بختیاری گفت: در استان‌های دیگر ۹۰ درصد آب تولیدی صرف کشاورزی و ۶ تا ۷ درصد به مصرف شرب می‌رسد اما در تهران ۳۸ درصد مصرف آب شرب داریم که به دلیل جمعیت بالای استان است.

وی با بیان اینکه تمام تلاش ما این است که آب گوارا در اختیار مردم قرار گیرد، یادآور شد: سعی ما این است که عدالت آبی برقرار شود بنابراین تا شش سال آینده می‌توانیم ادعا کنیم که تمامی شهر تهران از آب با کیفیت یکسان برخوردار خواهند شد اما از مردم هم تقاضا داریم همکاری کرده و مصرف خود را مدیریت کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.