×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
راه‌اندازی خانه‌های هلال در مساجد اولویت است

به گزارش ایرنا از جمعیت هلال احمر، کریم همتی روز سه شنبه در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان سازمان جوانان هلال‌احمر و ستاد عالی هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری کشور، با بیان اینکه فعالیت ها و کارهای خیرخواهانه در هلال احمر قدمتی ۱۰۰ ساله دارد، افزود: زحمات ارزشمندی در این راستا انجام شده که به عنوان واسطه میان مردم و خیرین و نیکوکاران قرار بگیریم تا خدمات علمی – فرهنگی و مالی مورد نیاز اقشار کم برخوردار را به دستشان برسانیم.
وی با بیان اینکه سابقه هلال احمر در کمک‌رسانی به نیازمندان درخشان است، گفت: در این دوره با وجود مدیران پاکدست و درستکار و حمایت های خوب دولت، فعالیت ها و ارائه خدمات در هلال احمر به خوبی پیش می رود.
رئیس جمعیت هلال احمر ضمن قدردانی از حمایت های دولت در شارژ انبارهای امدادی گفت: با وجود تحریم های ظالمانه آمریکا در حوزه امداد و نجات، دولت در هر جا سنگ تمام گذاشته و این به خاطر مردم ارزشمندی است که قرار است خدمات به آنها ارائه شود.
همتی با اشاره به گستردگی فعالیت های هلال احمر در داخل و خارج از کشور تصریح کرد: جوانان و اعضای داوطلب هلال احمر با شیوع کرونا پای کار بودند و با مشارکت بیش از ۱۰ هزار نفر از آنها  به ۲۱ میلیون نفر خدمات غربالگری ارائه شد. در زمان وقوع سیل در استان های جنوبی در جازموریان در سیل لرستان و زلزله کرمانشاه جوانان خدمات و کار های ارزشمندی در کمک رسانی به آسیب دیدگان انجام دادند.
رئیس جمعیت هلال احمر همچنین با تاکید بر اینکه باید به وظیفه و مسئولیت اجتماعی خود به نحو احسن عمل کنیم، افزود: آنچه که به ما در خدمت رسانی به مردم قوت می دهد همراهی بیش از ۶۵۰ هزار داوطلب و یک میلیون عضو جوان است که برای نگهداشت آنها نیاز به برنامه ریزی های فرهنگی و آموزشی داریم و همانطور که رئیس جمهور تاکید کردند در این راستا باید اردوگاه های فرهنگی جمعیت را با حفظ چارچوب هایی که اعتقاد داریم راه اندازی و تجهیز کنیم.
وی با اشاره به راه اندازی ۱۴۰۰ خانه هلال در کشور با حضور رئیس جمهور و افتتاح پنج هزار واحد دیگر تا پایان امسال افزود: احیای خانه های هلال قدم خوب و ارزشمندی بود که برداشته شد. برنامه‌ریزی راه اندازی و ایجاد خانه های هلال از سال ۹۴ کلید خورده و برای مدتی متوقف شده بود.
همتی با بیان اینکه همه فعالیت ها در خانه های هلال به صورت داوطلبانه انجام می شود مثل جذب و آموزش اعضا و سازماندهی آنها برای مقابله با بحران ادامه داد: این خانه ها مجهز به تجهیزات امدادی هستند و به عنوان یک هلال احمر کوچک قابلیت ارائه خدمات انسان دوستانه و امدادی را دارند تا تیم های امدادی هلال احمر وارد عمل شوند.
رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص همکاری هلال احمر با ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد گفت: برای ایجاد خانه های هلال، اگر مسجدی ظرفیت داشته باشد در اولویت است.

هر مسجد یک خانه هلال
رئیس سازمان جوانان هلال احمر نیز در این نشست با بیان اینکه سازمان جوانان، سابقه ۷۴ ساله دارد و به لحاظ تعداد اعضا و جوانان داوطلب رتبه نخست را در بین جمعیت های ملی دنیا دارد، افزود: یک میلیون نفر عضو سازمان جوانان هلال احمر هستند.
محمد گلفشان با اشاره به فعالیت ۱۳ مجتمع دانش آموزی هلال احمر افزود: دانش آموزانی که در مناطق محروم قادر به ادامه تحصیل نیستند در این مجتمع ها به صورت شبانه روزی نگهداری و ادامه تحصیل می دهند و تعدادی از این عزیزان در مقاطع پزشکی و دندانپزشکی مشغول به تحصیل هستند.
وی بابیان اینکه کارهای خیرخواهانه ای که در هلال احمر انجام می شود، پشتوانه عظیمی برای ایجاد اعتماد مردمی است، افزود: با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری، تمرکز ما بر فعالیت های حوزه جوانان در فعالیت های بشردوستانه بیشتر شده است.
گلفشان یادآوری کرد: جوانان هلال احمر در غربالگری ویروس کرونا در دهه اول محرم ۴۰ میلیون نفر را پوشش دادند که ستودنی بود.
وی گفت: با توجه به اینکه کانون مساجد و وزارت ارشاد، ظرفیت خوبی در بحث مساجد کشور با حدود ۲۵ هزار مسجد و کانون فرهنگی دارند، نیاز است که از توان مجموعه هلال احمر استفاده شود و با شعار «هر مسجد یک خانه هلال» امسال پنج هزار مسجد در سراسر کشور را به خانه هلال تبدیل کنیم. لازم است در حوادث از توان مساجد در جمع آوری کمک های مردمی و اسکان اضطراری و در موضوعات مختلف استفاده کنیم.
گلفشان افزود: ۱۳ هزار مسجد در روستاها است که می توان به آنها توجه بیشتری کرد با این تفاهم‌نامه می توانیم در آموزش های امداد و نجات قدم های محکم تری بر داریم.
فعالیت های متکثر و با نام و نشان بین المللی هلال احمر فرصتی برای نظام است
مشاور عالی وزیر ارشاد و رئیس ستاد عالی هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور  نیز در این نشست گفت: هلال احمر با فعالیت های متنوع و متکثر و با نام و نشان بین المللی فرصتی است که در نظام وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی افزود: با ایجاد خانه های هلال در مساجد جوانان می توانند آموزش ببینند و در فعالیت های اجتماعی با هلال احمر همکاری داشته باشند.
هلال احمر الگویی موفق در حوزه کمک به آسیب های اجتماعی
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی نیز در این نشست گفت: یکی از نهادهایی که با سابقه طولانی و به شکل نهادینه در حوزه جوانان کار کرده جمعیت هلال است. فعالیت جوانان در کانون های دانشجویی هلال احمر چشمگیر و قابل توجه است.
پروین داداندیش با بیان اینکه هلال احمر سال‌ها است برای کمک و مددکاری در حوزه بلایای طبیعی پیش قدم بوده افزود: در حوزه بلایا و آسیب های اجتماعی نیز  با استفاده از اعضای جوان و داوطلب نیز کمک کرده است.
وی با تاکید بر لزوم تبادل تجربه و الگوهای موفقی که  هلال احمر در مدیریت بحران و بلایای طبیعی داشته افزود: می توانیم این تجارب را در حوزه آسیب های اجتماعی هم وارد کنیم و به جامعه کمک کنیم.
داداندیش گفت: در همکاری با هلال احمر، مساجد محل خوبی برای آموزش جوانان در حوزه امداد و نجات و از طرفی در پیشگیری از آسیب ها هستند که رویکرد و اولویت در پیشگیری است.
وی افزود: برای هم افزایی میان دو سازمان با رویکرد پیشگیری از آسیب پذیری محله در بلایای طبیعی و آسیب های اجتماعی امیدواریم مساجد، به عنوان الگویی مناسب در کانون های فرهنگی و هنری تقویت شوند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.