×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
سالانه ۸۶ هزار وسیله کمک توانبخشی به معلولان ارائه می‌شود

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد نفریه روز شنبه افزود: به طور مثال دستگاه نوت‌تیکر که نوعی لپ تاپ نابینایان است ۶ تا ۷ میلیون تومان قیمت داشت اما اکنون قیمت آن به ۴۰ میلیون تومان رسیده و تهیه آن برای معلولان و نابینایان سخت است.
وی خاطرنشان کرد: بهزیستی امسال هدف‌گذاری کرده که ۱۰۰ دستگاه نوت‌تیکر خریداری کند و آنها را در اماکن عمومی مانند کتابخانه ها و انجمن های مربوطه قرار دهد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: در واردات تجهیزات کمک توانبخشی برای معلولان مشکل داریم و بجز سمعک به تجهیزات کمک توانبخشی ارز دولتی اختصاص داده نمی شود.
رعایت نشدن اصول مناسب سازی برای معلولان
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور به مناسب سازی برای معلولان اشاره کرد و گفت: مناسب‌سازی نباید محدود به رمپ ها و راه ها باشد بلکه به طور مثال اگر ناشنوا یا نابینایان به چهار راه رسیدند باید چراغ های راهنمایی برای آنها مناسب سازی شده باشد.
نفریه تاکید کرد: مناسب سازی در سطح شهر فقط وظیفه شهرداری نیست و همه دستگاه ها باید امکانات مناسب سازی را فراهم کنند و حتی وب آنها باید برای معلولان قابل دسترسی باشد.
وی خاطرنشان کرد: ساختمان های جدید بالای ۱۲ واحد حتماً باید دو واحد از آنها برای معلولان مناسب‌سازی شده باشد اما متاسفانه در برخی ساختمان ها بالابر برای معلولان نصب می شود و هنگامی که پایان کار را گرفتند این بالابرها برداشته می‌شوند در حالی که مناسب‌سازی یک وظیفه عمومی است.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: در قانون حمایت از افراد دارای معلولیت کمیته برای مناسب سازی پیش‌بینی شده که سه ماه قبل جلسه آن در شهرداری تهران برگزار شد.
نفریه افزود: ریاست کمیته مناسب سازی با وزارت کشور و دبیری آن با بهزیستی است؛ از ابتدای سال ۶ جلسه برگزار شده است.
وی در ادامه به جشنواره شهید رجایی اشاره کرد و گفت: در این جشنواره اهداف مناسب سازی در نظر گرفته شده و بر اساس آن به ادارات دولتی امتیاز داده می شود و از سال گذشته تاکنون مناسب سازی مراکز دولتی ۹ درصد افزایش داشته است.
معاون توانبخشی بهزیستی درباره نرم افزار شاد نیز گفت: ماه گذشته با آموزش و پرورش جلسه ای در این زمینه داشتیم و دستور داده شد که این نرم افزار برای معلولان مناسب سازی شود.
نفریه افزود: مناسب‌سازی نرم افزار شاد در دست اقدام است و به زودی برای معلولان کاملاً قابل استفاده خواهد شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.