×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
اینترنتی نوبت بگیرد خون اهدا کنید

بشیر حاجی بیگی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا و همچنین سرما و اینکه مردم در این روزها کمتر از خانه خارج می شوند، با کاهش میزان اهدا کنندگان خون مواجه بودیم اما به دلیل استقبال خوب مردم این کاهش جبران شد و اکنون میزان ذخایر خون خوب است.
وی ادامه داد: اما از آنجایی که نیاز به خون و فرآورده های آن همیشگی و اهدای خون باید به تدریج انجام شود و از سویی هم برخی فرآورده‌های خون مانند پلاکت سه روز عمر مفید دارد و همچنین گلبول قرمز فشرده نیز ۳۵ روز عمر می کند و بعد از گذشت این زمان، آن ها از مسیر استفاده خارج می‌شوند، اهدا کننندگان خون که همیشه یاری کننده سازمان انتقال خون و نجات دهنده بیماران نیازمند به خون و فرآورده های آن هستند توجه داشته باشند که اهدای خون باید به صورت همیشگی و با مراجعه تدریجی باشد.
سخنگوی سازمان انتقال با اشاره به وضعیت اهدای خون در شرایط پاندمی کرونا گفت: مهمترین دغدغه مراکز انتقال خون در دوران پاندمی کرونا حفظ توازن میان تامین و تقاضای خون است، تعداد اهداکنندگان ممکن است در این شرایط کاهش پیدا کند که نرخ این کاهش در بعضی از کشورها ۳۰ درصد بود، اما این کاهش تا حدی در هفته‌های پس از شروع پاندمی به دلیل کاهش نیاز به انتقال خون و کنسل شدن عمل های جراحی غیر اورژانسی جبران شده است.
وی افزود: با توجه به مطالعات موجود و رفتار ویروس کرونا، احتمال انتقال این بیماری از طریق خون نزدیک به صفر است و همچنین در مواقع کاهش ذخایر خونی در دنیا ممکن است لازم باشد بیمارستان ها نیاز به خون بیماران را اولویت بندی کنند و تشکیل کمیته‌های بیمارستانی برای کاهش هدر رفت خون و محصولات خونی و مدیریت بهینه مصرف خون در دستور کار قرار گرفت.
حاجی بیگی تاکید کرد: در مراکز انتقال خون سراسر کشور به هیچ وجه کیفیت، فدای کمیت نمی شود و اهدا کنندگان و مردم مطمئن باشند با رعایت بالاترین سطح استاندارد های جهانی اقدام به اهدای خون کنند و بدانند مراکز اهدای خون از بالاترین  سطح رعایت بهداشت برخوردارند و همچنین مراکز انتقال خون، مراکز درمانی نیستند که بیماران به آنجا مراجعه کنند، بلکه به لحاظ رعایت همه استانداردها و حفظ سلامت خون، سالمترین افراد برخی اهدای خون مراجعه می کنند و هیچ جای نگرانی برای مبتلا شدن به بیماری در مراکز انتقال خون نیست.
وی تاکید کرد: در مراکز اهدای خون همه پروتکل های بهداشتی با حفظ فواصل اجتماعی و همچنین تکریم ارباب رجوع در این مراکز رعایت می شود و به منظور اینکه اهدا کنندگان کمتر معطل خواهند شد، و از طریق سامانه nobatdehi.ibto.ir می توانند وقت بگیرند وسپس به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.
حاجی بیگی با اشاره به فرارسیدن فصل زمستان و سرما گفت: همه مراکز انتقال خون سراسر کشور با توجه به درخواست های فراوان از اهدای خون در حال برنامه‌ریزی برای نوبت دهی اهدای خون به مردم و به صورت منظم و مرتب و با فواصل تعیین شده هستند. باید توجه کرد که به هیچ وجه در مراکز اهدای خون کیفیت، فدای کمیت نمی شود  و هچنین با توجه به درخواست برای اعزام تیم های سیار انتقال خون و استقرار این تیم های خونگیری در مراکزی که مردم از ما می‌خواهند، در حال نوبت دهی با فواصل مرتب هستیم تا بتوانیم جوابگوی این افراد نیز باشیم.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است و حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی اهدا کننده مستمر(با سابقه حداقل ۲بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.
وی  ادامه داد: از هر فرد سالم بالای ۵۰ کیلوگرم وزن و سن بالای ۱۸ سال تا سن ۶۰ سال ۱۰.۵ سی سی یا میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خون گرفته می شود و حجم کیسه های خون اهدایی ۴۵۰ سی سی یا میلی لیتر است و ۶۳ سی سی ماده ضد انعقادی درون کیسه ها خون موجود است.
حاجی بیگی در خصوص ضرورت اهدای خون تصریح کرد: خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده های خونی نیاز دارند، به طوری که از هر سه نفر مردم دنیا، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده های خونی پیدا می کند.
وی گفت: بارزترین مثال برای موقعیت هایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا می شود عبارتند از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی.
حاجی بیگی ادامه داد: همچنین خانم های باردار در حین زایمان، نوزادان و بخصوص نوزادان نارسی که به زردی دچار می شوند، نیازمند به خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های خون هستند.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: بسیاری از دیگر بیماران، مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهره مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای تمام عمر به شکل منظم خون یا فرآورده های خون دریافت کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.