×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۵ اسفند , ۱۴۰۳
برندسازی مناطق آزاد، لازمه رشد اقتصادی و جذب سرمایه‌گذار

به گزارش تجارت گردان ، دکتر حسین گروسی، مدیرعامل منطقه آزاد ماکو، در نمایشگاه تجارت با اوراسیا بر لزوم برندسازی و معرفی ماکو به جهان تأکید کرد و گفت: ماکو باید در حوزه‌هایی مانند گردشگری، تولید و صادرات شناخته شود و نمایشگاه‌ها به این هدف کمک می‌کنند.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد می‌توانند مانند یک موتور محرک قدرتمند، اقتصاد را به حرکت درآورند افزود: ما باید دیپلماسی همسایگی خود با کشورهای اطراف را تقویت کرده و ارتباطات برد-برد را با کشورهای مختلف گسترش دهیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو تاکید کرد: مناطق آزاد می‌توانند به عنوان یکی از ارکان اصلی رشد اقتصادی کشور، نقش مهمی در تحقق اهداف اقتصادی ایفا کنند. 

گروسی، در ادامه به اهمیت نمایشگاه‌ها به عنوان بستری برای برندسازی و دستاوردهای اقتصادی اشاره کرد و گفت: نباید فکر کنید که با امضای یک تفاهم‌نامه یا برگزاری یک نمایشگاه، همه چیز بلافاصله اجرایی می‌شود. ممکن است برخی نتایج، زمان‌بر باشند.

او تأکید کرد: این نمایشگاه‌ها و رویدادها نه‌تنها فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های مناطق آزاد هستند، بلکه بستری برای ایجاد ارتباطات پایدار و تحقق اهداف اقتصادی در سطوح مختلف محسوب می‌شوند. 

نمایشگاه‌ها تنها بخشی از فرایند برندسازی هستند

گروسی به نقش چندوجهی نمایشگاه‌ها و سایر اقدامات در فرایند برندسازی مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: نمایشگاه‌ها، پوشش رسانه‌ای، و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در رویدادهای بین‌المللی مانند اجلاس وزرای امور خارجه اکو، فرصت‌هایی برای معرفی و برندسازی مناطق آزاد ایجاد می‌کنند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، به نقش زیرساخت‌ها و طرح‌های جامع در رشد و توسعه مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: عامل اصلی رشد مناطق آزاد، زیرساخت‌ها هستند. همان‌طور که اشاره شد، ریل، فرودگاه، جاده و سایر زیرساخت‌ها تاثیر مستقیمی بر رشد اقتصادی دارند. اما در مورد ماکو، یکی از دلایل رشد نکردن این منطقه، عدم وجود طرح جامع و محصول‌سازی مناسب بود.

وی در ادامه افزود: در قانون مناطق آزاد، بر دو موضوع مهم تأکید شده است: اول، طرح جامع مناطق آزاد که شامل برنامه‌های راهبردی و ساختاری است، و دوم، محصول‌سازی مناطق آزاد. متاسفانه ماکو در گذشته نه طرح جامع داشت و نه محصول‌سازی مناسبی انجام شده بود. اما خوشبختانه اکنون طرح جامع ماکو به پایان رسیده و توسط کارگروه تخصصی تصویب شده است. این طرح به زودی در شورای عالی مناطق آزاد مطرح و مصوب خواهد شد.

ماکو در مسیر پیشرفت

گروسی به اهداف تعیین‌شده در طرح جامع ماکو اشاره کرد و گفت: در این طرح جامع، اهداف مختلفی برای ماکو در نظر گرفته شده است. اولویت اول، توسعه حوزه لجستیک، تجارت و ترانزیت است. دومین حوزه، گردشگری است که به دلیل ظرفیت‌های طبیعی و تاریخی ماکو، از اهمیت بالایی برخوردار است. سومین حوزه، امنیت غذایی است که با توجه به موقعیت استراتژیک ماکو، می‌تواند نقش مهمی در تأمین نیازهای منطقه ایفا کند. چهارمین حوزه نیز تولید و پوشاک است که به عنوان یکی از بخش‌های اقتصادی پیشرو در منطقه آزاد ماکو دیده شده است.

وی در ادامه تاکید کرد: هر یک از این اهداف در طرح جامع به‌طور دقیق بررسی و برنامه‌ریزی شده‌اند. با تصویب و اجرای این طرح، ماکو می‌تواند به یکی از قطب‌های اقتصادی و تجاری مهم در منطقه تبدیل شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو همچنین افزود: ماکو با داشتن طرح جامع و برنامه‌ریزی دقیق، می‌تواند از ظرفیت‌های خود به بهترین شکل استفاده کند و به عنوان یک منطقه آزاد پیشرو در کشور مطرح شود. این طرح نه‌تنها به رشد اقتصادی ماکو کمک می‌کند، بلکه می‌تواند الگویی برای دیگر مناطق آزاد کشور باشد. 

محصور‌سازی و طرح جامع، پیش‌نیاز رشد مناطق آزاد

گروسی، همچنین به موضوع محصور‌سازی و اهمیت آن در توسعه مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: موضوع دوم که قانون بر آن تاکید دارد، محصور‌سازی مناطق آزاد است. بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی، منطقه آزاد بخشی از سرزمین یک کشور است که خارج از قلمرو گمرکی قرار می‌گیرد. در این مناطق، کالاها بدون مالیات و با عوارض بسیار کم یا صفر وارد می‌شوند و مزایای ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در نظر گرفته می‌شود. متاسفانه ماکو تاکنون از این مزایا محروم بوده است.

وی افزود: ما هفته گذشته محصول‌سازی را در ماکو افتتاح کردیم و امیدواریم تا پایان سال، طرح جامع ماکو نیز در شورای عالی مناطق آزاد تصویب شود. این اقدامات می‌توانند رشد مضاعفی را برای ماکو به ارمغان آورند و به این منطقه کمک کنند تا از مشوق‌ها و مزایای مناطق آزاد در حوزه‌هایی مانند تجارت و گردشگری استفاده کند.

او به اقدامات اخیر برای بهبود وضعیت ماکو اشاره کرد و گفت: اکنون با شرکت هواپیمایی ماهان قرارداد امضا کردیم که بر اساس آن، ده هزار میلیارد تومان در حوزه گردشگری ماکو سرمایه‌گذاری خواهد شد.این سرمایه‌گذاری شامل احداث هتل‌های کپسولی و زودبازده است. همچنین، در حال حاضر دو پرواز مستقیم ماهان به ماکو داریم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که از سال آینده، پروازهای روزانه به این منطقه برقرار شود. این اقدامات تاثیر مثبتی بر جذب گردشگر و سرمایه‌گذار خواهند داشت.

 توسعه زیرساخت‌ها و جذب سرمایه‌گذاری خارجی، کلید رشد اقتصادی

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، در ادامه به پیشرفت‌های اخیر در حوزه زیرساخت‌ها و جذب سرمایه‌گذاری خارجی اشاره کرد و گفت: لایتینگ باند فرودگاه منطقه آزاد ماکو به بهره‌برداری رسیده است و مطالعات مربوط به احداث راه‌آهن نیز به پایان رسیده است. اگر با همین جدیت که در همکاری با کشورهای عضو اکو و اوراسیا شاهد هستیم، پیش برویم، فکر می‌کنم بتوانیم ظرف دو تا سه سال آینده، راه‌آهن را به ماکو متصل کنیم.

وی همچنین به موفقیت‌های اخیر در جذب سرمایه‌گذاری خارجی اشاره کرد و گفت: ما توانسته‌ایم سرمایه‌گذاری خارجی قابل توجهی جذب کنیم. به عنوان مثال، یک شرکت ترکیه‌ای در حوزه تولید روغن، بیش از ۲۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است. در حوزه پوشاک نیز شاهد سرمایه‌گذاری مشترک با ترکیه و هند هستیم که حدود ۶۰ میلیون دلار افزایش سرمایه‌گذاری داشته‌اند. همچنین یکی از پروژه‌های بزرگ ما، ایجاد ژئوپارک مشترک با ترکیه است که به یکی از بزرگ‌ترین ژئوپارک‌های کشور تبدیل خواهد شد. این پروژه‌ها به جذب سرمایه‌گذاری خارجی کمک می‌کنند.

رشد چشمگیر صادرات و تراز تجاری مثبت در منطقه آزاد ماکو

گروسی افزود: هرچه بتوانیم مناطق تجاری مشترک، مراکز تجارت مرزی و ژئوپارک‌های مشترک ایجاد کنیم، میزان سرمایه‌گذاری افزایش خواهد یافت. اما نکته مهم این است که ماکو تنها منطقه آزادی است که تراز تجاری مثبت دارد. در ده ماهه گذشته، صادرات ما به خارج از کشور به یک میلیارد و دویست میلیون دلار رسیده است، در حالی که واردات ما حدود پانصد میلیون دلار بوده که عمدتاً شامل ماشین‌آلات و مواد اولیه مورد نیاز برای تولید است.

وی تأکید کرد: این دستاوردها نشان می‌دهد که ماکو با توسعه زیرساخت‌ها و جذب سرمایه‌گذاری خارجی، به یکی از قطب‌های اقتصادی مهم کشور تبدیل شده است. ما به‌طور جدی در حال پیگیری پروژه‌های بزرگ و ایجاد فرصت‌های جدید برای سرمایه‌گذاران هستیم تا رشد اقتصادی منطقه را شتاب بیشتری ببخشیم. 

 گردشگری ترکیبی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها با توسعه ماکو

گروسی، به مزایای گردشگری ترکیبی و نقش آن در کاهش خروج ارز از کشور اشاره کرد و گفت: تراز تجاری مثبت ماکو نشان می‌دهد که این منطقه نه‌تنها پتانسیل بالایی در صادرات و جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارد، بلکه می‌تواند به عنوان یک مقصد گردشگری جذاب نیز عمل کند. به جای اینکه گردشگران ایرانی به کشورهایی مانند ترکیه، دبی یا دیگر کشورهای همسایه سفر کنند و هزینه‌های زیادی را متحمل شوند، می‌توانند به ماکو بیایند و از امکانات این منطقه استفاده کنند.

وی در پایان تأکید کرد: ماکو با دارا بودن این پتانسیل‌ها، می‌تواند به عنوان یک مقصد گردشگری و اقتصادی مهم در شمال غرب کشور مطرح شود. توسعه زیرساخت‌ها، ایجاد امکانات خرید و گردشگری، و جذب سرمایه‌گذاری خارجی، همگی به رشد این منطقه کمک خواهند کرد و از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کنند. 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.