×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۲۸ شهریور , ۱۴۰۳
سرمایه‌گذاری سنگین «ومعادن» در پانزده پروژه توسعه‌محور و پیشران

محمدحسین قائمی راد درباره پروژه‌های مهم پیش روی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات اظهار کرد: هشت پروژه پیشران تحت راهبری شرکت «ومعادن» قرار دارد که دو مورد متعلق به فولاد کردستان است. صباامید غرب خاورمیانه یک پروژه در دست احداث دارد که محصول نهایی فاز اول آن یک میلیون تن گندله است. پروژه افزایش ظرفیت ۳۶۶ مگاواتی نیروگاه سمنان پروژه دیگری‌ست که سنکرون شده و در حال افتتاح است. پروژه آرتاویل نیز در اردبیل فعال است. در شهرستان اقلید استان فارس هم یک واحد احیا در حال احداث است و یک پروژه ۲ میلیون تنی کنسانتره نیز مربوط به صبانور است. همچنین احداث کارخانه تولید کنسانتره مس جانجا نیز از دیگر پروژه‌های بسیار مهم ماست که مدیریت مجموعه نگاه ویژه‌ای به آن دارد.
او در خصوص پروژه آهن اسفنجی آرتاویل، افزود: تجهیزات پروژه وارد گمرک شده که گام موثری در پیشبرد آن محسوب می‌شود. در پروژه گندله‌سازی صباامید غرب خاورمیانه نیز پارت ‌اول‌ تجهیزات آن ترخیص شده و پارت دوم در حال حمل از چین است.

قائمی راد ادامه داد: با پیگیری‌ها و نظارت هلدینگ، در سال ۱۴۰۲ برخی از پروژه‌های پیشران «ومعادن» به بهره‌برداری خواهدرسید؛ اما تمام تجهیزات پروژه‌های‌مان را که ساخت داخل ندارد، باید وارد کنیم. در این خصوص محدودیت‌هایی در تامین ارز وجود دارد؛ چرا که در خود بانک مرکزی تخصیص ارز محدود شده است. در حال مذاکره برای حل این مسئله هستیم تا تامین ارز مورد نیازمان انجام شود. مسئله دیگر مربوط به مجوزهایی است که نیاز به دریافت آن داریم. در نیروگاه گازی سمنان هنوز نتوانستیم مجوز زیست محیطی آن را بگیریم. به دلیل قرارگیری این پروژه در گروه پیشرانان، خود دولت برای اخذ این مجوزها اقدامات کمکی را در دستور کار دارد.

او اضافه کرد: از دیگر مسائل، موضوع حمل و نقل ریلی است. تامین زیرساخت‌ها وظیفه دولت است اما با توجه به مسائلی که در کشور وجود دارد، ناچاریم که این بخش را هم خودمان جلو ببریم. همچنین، موضوعی در بودجه امسال تصویب شد که مربوط به حق انتفاعی بود که ۵ درصد میانگین وزنی شمش فولاد خوزستان باید به دولت پرداخت شود؛ طبیعتاً این موضوع باعث می‌شود که حاشیه سود شرکت‌ها پایین بیاید. فعالان زنجیره فولاد در تلاش هستند تا تغییراتی در آن ایجاد شود. در حال حاضر زنجیره فولاد که شامل استخراج سنگ آهن،‌ تولید کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و شمش فولاد می‌شود، متوازن نیست؛ اگر قرار است تولید ۵۵ میلیون تن فولاد محقق شود، باید در نظر داشته باشیم که هم‌اکنون ۱۶۵ میلیون تن کسری سنگ آهن داریم.

قائمی راد به اقدامات نتیجه‌بخش هلدینگ «ومعادن» در خصوص حفاری‌های اکتشافی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این موضوع از طریق شرکت‌های صبانور، پایا و یاقوت توسعه معادن و فلزات با جدیت پیگیری می‌شود که نتایج مثبت و امیدوارکننده‌ای داشته و سبب شده به تامین موفقیت‌آمیز خوراک سنگ آهن مورد نیاز خوش‎‎بین باشیم.
او تصریح کرد: مجموع سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته در پروژه‌های گروه «ومعادن» به ارزش ۳۵۰ هزار میلیارد تومان است که از این میزان، سهم شرکت توسعه معادن و فلزات حدود ۱۱۱ هزار میلیارد تومان است. در تلاشیم که تامین مالی در تمامی پروژه‌ها، چه آن‌هایی که در خانواده‌ی پیشرانان هستند و چه غیر آن، به بهترین شکل ممکن انجام شود.

معاون برنامه ریزی، بودجه و نظارت بر امور شرکت‌های «ومعادن» بیان کرد: پروژه الکترود گرافیتی کازرون تحت عنوان شرکت صنعت گستر سورنا کازرون در حال انجام است که بیشترین سهام آن متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات است؛ این پروژه در حال حاضر کلنگ زنی شده و عملیات اجرایی آن در حال برنامه‌ریزی و انجام است. حدود بیست روز گذشته، عملیات اجرایی پروژه تولید نوار نقاله استیل کورد هم در الشتر لرستان آغاز شد. یکی دیگر از پروژه‌ها که سال گذشته افتتاح شد فروسیلیکو منگنز شیروان است که مناقصه برای انتخاب پیمانکار آن در دستور کار قرار گرفته است.

محمدحسین قائمی راد ادامه داد: تایر هامون در سیستان‌وبلوچستان از دیگر پروژه‌های ماست که با همراهی سایر سهامداران در حال پیشروی است. پروژه دیگری که اخیراً وارد آن شده‌ایم و در مرحله تشکیل شرکت و انتخاب مدیرعامل و هیئت مدیره است، نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی کرمانشاه است. این پروژه‌ها، به استثناء طرح نیروگاه کرمانشاه که در حال ارزیابی و بررسی است، در کنار پروژه‌های پیشران، حدود ۱۵ پروژه می‌شود که سهم شرکت «ومعادن» در میزان سرمایه‌گذاری در آن‌ها، ۱۱۱ هزار میلیارد تومان است.

او در بخش دیگری از صحبت هایش درباره بهترین روش‌های تامین مالی برای پروژه‌های شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، گفت: در ابتدا باید بررسی کرد که منابع درآمدی شرکتی مانند «ومعادن» چیست؟ یکی از مهم‌ترین این منابع DPS است؛ یعنی سود توزیع شده شرکت‌های زیرمجموعه که باید وارد مجموعه ما شود. همچنین یکی دیگر از منابع درآمدی مهم ما خرید و فروش سهام است که به عنوان درآمد عملیاتی این شرکت محسوب می‌شود.

قائمی راد عنوان کرد: یک شرکت توانمند سعی می‌کند از طریق مدیریت پرتفوی خود کسب درآمد کند. همه شرکت‌های زیرمجموعه ما پروژه دارند. حتی اگر سود تقسیم شود به صورت حسابداری می‌توانیم درآمد آن‌ها را شناسایی کنیم ولی این جزو افزایش سرمایه محسوب می‌شود. باید درصد مالکیت‌ پرتفوی‌مان خیلی کاهش پیدا نکند تا با توجه به شرایط بازار بتوانیم برای پروژه‌ها تامین مالی کنیم. یک بخش از مشکلات ما تامین ارز است. شرکتی مثل چادرملو که پروژه دارد، صادرات انجام می‌دهد و ارز حاصل از آن را صرف پروژه‌های خود می‌کند اما شرکت سرمایه‌گذاری «ومعادن» این قابلیت را ندارد؛ این شرکت باید ثبت سفارش انجام دهد و از بانک مرکزی تخصیص بگیرد که آنجا نیز محدودیت منابع و تخصیص دارد؛ ما در تلاش هستیم که این مسئله و محدودیت تخصیص حل شود. طبیعتا اگر میزان تخصیصی که مورد نیاز است، انجام نشود، در اجرای پروژه‌ها و واردات بخشی از ملزومات به مشکل خواهیم خورد. از نظر قانونی امکان خرید ارز از بازار برای شرکت ما وجود ندارد و تنها راه، حل مسئله محدودیت تخصیص ارز است.

قائمی راد در پایان تصریح کرد: قوانین و مقررات همیشه باید بر اساس شرایط تصویب و اجرا شود. سال قبل بخشنامه‌ای تصویب شد که به یک‌باره از صادرات گندله جلوگیری شد. این مصوبات خلق‌الساعه است. همچنین ۵ درصد حق انتفاع که تعیین شد، سود شرکت‌ها را بسیار پایین می‌آورد. برای قوانین باید شرایط کل کشور دیده شود. از فولادی‌ها و معدنی‌ها نظر بخواهند و بگویند تاثیر این مصوبات و قوانین روی فعالیت شما چیست. در خصوص برق و گاز، شرایط پیش آمده برای ما عدم انتفاع قابل توجهی را ایجاد کرد که حتی به ناچار ژنراتور خریدیم. البته برخی اقدامات برای تامین انرژی صنایع صورت گرفته که می‌تواند کمک کننده باشد. شعار امسال هم «مهار تورم و رشد تولید» است. آنچه که تورم را مهار می‌کند، رشد تولید است. وقتی تولید ما بالا باشد، سود ایجاد می‌کند و اگر بازار صادراتی مناسب ایجاد کنیم، عرضه بیشتر می‌شود و تقاضا را کنترل می‌کند و در نتیجه تورم مهار می‌شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.