×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳
ایران بزرگترین تولید کننده مواد اولیه دارویی در خاورمیانه می‌شود

تجارت گردان | ایران بزرگترین تولید کننده مواد اولیه دارویی در خاورمیانه می‌شود

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، سعید نمکی روز یکشنبه در مراسم افتتاح اولین شهرک تولید مواد اولیه دارویی خاورمیانه در اراک که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: با وجود تولید ارزان مواد پتروشیمی در ایران مانند بنزن که تولید اینترمدیتهای تولید دارو کاربرد دارند، ظرفیت بزرگی در تولید مواد اولیه دارویی در ایران وجود دارد در حالی که این مواد به ارزانی به کشورهایی مثل هند و چین صادر می شود و با ارزش افزوده ۲۰ تا ۵۰ برابری به ایران بر می گردد. این ظلم بزرگی است که با وجود ظرفیت تولید مواد اولیه دارویی رخ می دهد و یکی از آرزوهای دیرینه من این که مواد در ایران تولید شود و با ارزش افزوده ۱۰۰ برابری صادر شود.

وزیر بهداشت گفت: افتتاح اولین شهرک تولید مواد اولیه دارویی در سال جهش تولید در مسیر تحقق فرمایش مقام معظم رهبری است و در ادامه این مسیر امسال افتتاح های زیادی داریم.

وزیر بهداشت افزود: سال گذشته ۶ هزار تخت بیمارستانی جدید با استفاده از ظرفیت تولید داخل افتتاح شد در یک ماه گذشته هزار تخت آی سی یو برای درمان بیماران کرونا به بهره برداری رسید و امسال نیز هشت هزار تخت بیمارستانی  و ۴۴ بیمارستان جدید با تجهیزات ایرانی به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: این اقدام بزرگ در شرایط تحریم جنگ اقتصادی صورت می گیرد و یک افتخار تاریخی بزرگ برای ایران است که همزمان با تحریم و مدیریت کرونا از وارد کننده تجهیرات مورد نیاز برای مدیریت کرونا مثل مواد ضد عفونی, ماسک و ونتیلاتور به صادر کننده این تجهیزات تبدیل شود.
نمکی گفت: پیش بینی این بود که در سال ۹۸ حدود ۵۰ درصد ارزبری دارو افزایش یابد اما سال ۹۸ توانستیم بدون اینکه حتی یک بیمار برای تهیه نسخه دارو سرگردان شود و بدون فشار بانک مرکزی ۲۰ درصد از میزان ارزبری دارو کم کنیم و ۳۰ درصد تولید دارو را افزایش دهیم. این یک افتخار بزرگ تاریخی است که تکرار آن را با کاهش ۲۰ درصدی دیگر ارزبری دارو نسبت به سال ۹۸ در سال جاری هدف قرار داده ایم که افتخار بزرگ و تاریخی دیگری است.
وی افزود: سال ۹۸ سال سختی بود اما اولین گام در مسیر تقویت تولید داخل دارو برداشته شد و با حمایت از تولید داخل ۷۰۰ میلیون یورو صرفه جویی داشتیم و البته همزمان طرح های بزرگی مثل مدیریت سیلاب, طرح غربالگری فسار خون با شناسایی دو میلیون و ۷۰۰ هزار فشار خونی جدید و پوشش خدمات بهداشتی به ۳.۵ زائر اربعین، مدیریت آنفلوانزا در پاییز و مدیریت کرونا از زمستان ۹۸ اجرا شد.

منبع خبر : ایرنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.