×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳
ایران رتبه نخست ناوگان صیادی در غرب اقیانوس هند

 به گزارش تجارت گردان به نقل از ایرنا، «نبی‌الله خون‌میرزایی» درباره صید فراساحلی افزود: کل صید کشور در سال ۹۲ نزدیک به ۵۱۴ هزارتن بود که در سال ۹۹ این میزان به حدود ۷۰۰ هزار تن رسید که بخش عمده آن، صید فراساحلی است که به‌طور عمده از اقیانوس هند انجام می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در سال‌های گذشته اقدامات بی‌سابقه‌ای در حوزه شیلات کشور از جمله سرمایه‌گذاری در این بخش انجام شده، به‌طوری که میانگین سرمایه‌گذاری در بخش شیلات کشور ۲ برابر شده است.

خون‌میرزایی خاطرنشان‌کرد: اکنون در حوزه صید و صیادی بیش از ۱۴۰ هزار نفر با بیش از ۱۱ هزار فروند شناورهای صیادی مشغول به کار وجود دارد.

وی گفت: با وجود شرایط دشوار وظیفه تامین امنیت غذایی که بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، به نظر می رسد سایر ارگان‌ها و سازمان‌های مرتبط نیز باید در بخش توسعه صید فراساحلی و آبزی‌پروری و افزایش سرمایه‌گذاری در این بخش با سازمان شیلات ایران همکاری کنند.

رییس سازمان شیلات ایران با اشاره به افزایش سرانه مصرف آبزیان به ۱۳.۵ کیلوگرم در سال ۹۹، ادامه‌داد: در سال‌های اخیر با اقدامات انجام شده، روند مصرف سرانه آبزیان افزایشی شده است که امیدواریم که بیش از اینها افزایش پیدا کند زیرا آبزیان غذاهای فراسودمند هستند و  نقش مهمی در پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها دارند.

وی افزود: مهمترین رکن افزایش مصرف آبزیان در کشور در درجه نخست افزایش تولید است، زیرا تقاضا برای مصرف آبزیان در سال‌های اخیر رو به افزایش رفته است، به دلیل اینکه مردم شناخت بیشتری نسبت به ارزش غذایی آبزیان پیدا کرده اند.

خون میرزایی اظهار داشت: رویکرد جدی سازمان شیلات ایران با وجود افزایش قیمت هزینه‌های تمام شده تولید در کشور در سال‌های اخیر این بود که متناسب با سبد غذایی خانوارهای مختلف که درآمدهای متفاوت دارند آبزیان ارائه کند، به‌طوری که با افزایش تولید ماهیان ارزان قیمت همچون توسعه پرورش تیلاپیا اقشار کم درآمد نیز از این آبزیان بهره‌مند شوند.

وی اضافه‌کرد: اکنون توسعه پرورش تیلاپیا در برخی استان‌ها در شبکه آبزی‌پروری در دستور کار است.

بر اساس این گزارش، مجموع تولیدات شیلاتی کشور از ۸۸۵ هزار تن در سال ۹۲، به بیش از یک میلیون و ۲۲۲ هزار تن در سال ۹۹ رسیده، به‌طوری که تولید میگو کشور چهار برابر و ماهیان خاویاری ۱۲ برابر رشد تولید داشته است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.