×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
تولید واکسن آبزیان در دستور کار موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور قرار گرفت

به گزارش تجارت گردان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمود بهمنی با اشاره به این که پروژه تحقیقاتی تولید اتوواکسن و واکسن های بومی آبزیان در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی در قالب بذر واکسن تحقق خواهد یافت، گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت دام OIE بیش از ۲۰ درصد تلفات آبزیان ناشی از بروز بیماری های عفونی (باکتریایی و ویروسی) است.

وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت اقتصادی تلفات آبزیان ناشی از بیماری های عفونی، این موسسه در سه گام اساسی تولید بذر واکسن بیماری های عفونی ماهی قزل آلا، کیت تشخیص سریع  بیماری در میگو و بذر واکسن بیماری های عفونی در ماهی سی‌باس در قفس های پرورشی را پی گیری می کند.

بهمنی ادامه داد: اگر تولید آبزیان در حد متوسط سالانه ۵۰۰ هزار تن در نظر گرفته شود، گردش مالی حاصل از این بازار بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان است و از این رو استفاده از واکسن در صنعت آبزیان بسیار اهمیت داشته و از خسارت های احتمالی ناشی از بروز بیماری های عفونی، جلوگیری خواهد کرد. 

وی افزود: در کنار بکارگیری واکسن ها با بهره مندی از مکانیزاسیون، ضمن کاهش نیاز آبی، می توان به افزایش تولید در واحد سطح  آبزیان پرورشی کمک کرد.

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: یکی از مهمترین تکنولوژی های بکارگرفته شده در تحقیقات آبزی پروری، استفاده از انواع هواده ها و ژنراتورهای تولید اکسیژن بوده که ضمن بهبود کیفیت آب، به افزایش معنی دار تولید آبزیان در واحد سطح (از طریق افزایش تراکم ذخیره سازی) کمک کرده است. 

وی در ادامه پروژه پرورش ماهی در قفس را یکی از پروژه های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی عنوان و تصریح کرد: با شروع فعالیت پرورش ماهی در قفس های دریایی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در خصوص معرفی گونه های بومی از جمله صبیتی، شانک و ماهی آزاد دریای خزر اقدامات موثری را انجام داده و با تولید غذای اختصاصی برای این ماهیان، نقش تحقیقاتی خود را در افزایش تولید در واحد سطح آبزیان اقتصادی در صنعت رو به رشد قفس های دریایی ایفا کرده است.

وی دستیابی به فرمول تخصصی غذای ماهیانی همچون ماهی آزاد دریای خزر، ماهی تیلاپیا و همچنین بهینه سازی غذای ماهی کپور با بهره گیری از گیاهان دارویی به عنوان مکمل غذایی و بکار گیری جلبک های دریایی به عنوان بخشی از غذای آبزیان پرورشی را از دستاوردهای این موسسه نام برد و اذعان داشت: این فرمول تخصصی غذای ماهیان و بهره گیری از جلبک ها ضمن افزایش تولید در واحد سطح به بهبود کیفیت لاشه آبزیان از جمله گوشت میگو کمک شایانی می کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.