×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

 محمد حسین کاویانی گفت: برداشت پنبه استان گلستان از اوایل شهریور آغاز شد و تاکنون بیش از ۶۰ درصد پنبه این استان برداشت شده است. همچنین در سایر استان ها هم برداشت در حال انجام است.

به گفته او، سال گذشته قیمت جهانی پنبه در پی جنگ روسیه و اوکراین به ۳ دلار و ۸۱ سنت رسید که این قیمت در ۱۰ سال گذشته بی سابقه بود و همین امر منجر به افزایش قیمت پنبه محلوج در ایران هم شد به طوریکه قیمت هر کیلو پنبه داخلی به ۱۱۵ هزار تومان و پنبه خارجی ۱۲۰ هزار تومان رسید.

کاویانی می گوید: با توجه به کاهش ۴۰ تا ۴۵ درصدی قیمت جهانی پنبه، واردات نخ افزایش یافت به طوریکه در سه ماه ابتدای سال ۲ برابر سال گذشته نخ وارد کردند.

مدیرعامل صندوق پنبه گفت: با کاهش قیمت جهانی پنبه از اواخر اردیبهشت صنعت نساجی ناچار به دپو محصول در انبارها به امید افزایش قیمت هستند که همین امر موجب شده تا در صنایع نساجی هزار تن و هزار و ۵۰۰ تن نخ در انبار باشد که تولیدکنندگان به منظور سرمایه در گردش مجبور به عرضه محصول با زیان هستند.

به گفته او، علی رغم افزایش هزینه های تولید همچون تورم، بذر، کود، سم و … هر کیلو وش با نرخ ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری می شود که در نهایت مشکلات بازرگانی موجب شده تا کشت پنبه در سال آینده به نصف رقم فعلی برسد. به همین‌خاطر ارگان دولتی برای تنظیم‌بازار مقداری از پنبه کشاورزان را باید با نرخ مصوب خریداری کند چرا که صنعت نساجی توان خرید کل محصول کشاورز ندارد و از طرفی کشاورز به سبب اختصاص زمین طول مدت ۷ تا ۸ ماه به کشت، نیاز به نقدینگی دارد.

بنابر اعلام مدیرعامل صندوق پنبه، سالانه ۱۸۰ هزار تن پنبه مورد نیاز است که امسال حداقل ۹۰ هزار تن تولید پنبه خواهیم داشت و ۹۰ هزار تن دیگر باید از طریق واردات تامین‌شود.

طبق آمار از ابتدای سال ۱۵۰ هزار تن پنبه ثبت سفارش شد که تا پایان‌مهر ۳۲ هزار تن وارد شد و خیلی از واردکنندگان از ثبت سفارش انصراف دادند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.