×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
دولت عامل گرانی نرخ ارز است/ وعده توخالی کاهش تورم از سال آینده/ اراده‌ای برای مالیات‌ستانی از تریلیاردرها وجود ندارد

حسین راغفر در گفت‌وگو با ایلنا درباره التهابات بازار ارز و دلایل افزایش نرخ دلار اظهار داشت: به طور قطع دولت عامل گرانی نرخ ارز است و دولت هر صبح به بانک‌ها و صرافی‌ها اعلام می‌کند که امروز نرخ دلار و نرخ ارز چقدر باشد و چقدر بفروشند.

وی با بیان اینکه دولت به دلیل کسری بودجه نسبت به افزایش نرخ ارز اقدام کرده‌ است، ادامه داد: به نظر می‌رسد دولت توان اداره امور را ندارد و اعضای آن ناکارآمد هستند از سوی دیگر منافع عده‌ای سودجو و غارتگر در این میان بوده و منافع آنها در این وضعیت و گرانی ارز است.

این کارشناس اقتصادی درباره افزایش نرخ ارز در حالی که دولت مدعی است برنامه‌های ضد تورمی را به اجرا می‌رساند، گفت: رییس دولت سیزدهم خط قرمز دولت را دو موضوع مطرح و اعلام کرده، یکی از آنها موضوع تورم و مهار افزایش نرخ تورم و دیگری کاهش ارزش پول ملی است و تیم اقتصادی این دولت عنوان کردند که این دو موضوع خط قرمز دولت بوده اما می‌بینیم که نرخ دلار در ۶ الی ۷ ماه گذشته ۱۱ هزار تومان افزایش یافته است. به معنای دیگر تنها در این مدت بیش از ۴۰ درصد بر قیمت دلار اضافه شد وخودِ دولت هم عامل گرانی افزایش نرخ دلار بوده چراکه با کسری بودجه مواجه است.

راغفر افزود: پیامد این وضعیت شورش طبقه فقرا یا همان شورش گرسنگان است و به نظر می‌رسد که اتفاقا عده‌ای به دنبال این هستند که این اتفاق رخ دهد و این مسیر طی شود.

وی درباره ادعای وزارت اقتصاد مبنی بر اینکه از نیمه اول سال آینده آثار کاهش تورم مشاهده می‌شود، تاکید کرد: این ادعا همان وعده‌های توخالی هستند که با ادامه این روند قطعا به اجرا نمی‌‌رسد.

وی با بیان اینکه راهکار پوشش کسری بودجه افزایش نرخ دلار و ارز نیست، اظهار داشت: دولت باید بودجه را اصلاح کند و بر پایه مالیات باشد و آن هم نه اخذ مالیات از مردم و کسبه بلکه مالیات باید از تریلیاردرهایی که در این کشور ساخته شدند و از ثروت و دارایی‌های آنها گرفته شود. بانک مرکزی آمار و اطلاعات تمام آنها را دارد و می‌توانند مالیات ستانی از آنها را انجام دهند اما اراده‌ای برای انجام این کار وجود ندارد و اساسا این اجازه به دولت داده نمی‌شود.

این کارشناس اقتصادی گفت: مشکل دیگر بانک‌های هستند که به غده‌های سرطانی تبدیل شدند. این غده‌های سرطانی در اقتصاد کشور را باید تعطیل کنند و این مجموعه‌هایی که دردسر اقتصاد کشور شده‌اند باید یا تعطیل یا در هم ادغام شوند. اما موضوع این است که این بانک‌ها و مجموعه‌ها متعلق به بنیادها و ستادها هستند.

راغفر درباره تغییر در ترکیب تیم اقتصادی دولت ادامه داد: سیاست‌ها باید تغییر کنند اگر آدم‌ها و مدیران تغییر کنند اما سیاست‌ها همان سیاست‌های گذشته باشد که روند تغییر نخواهد کرد. قرار بر این بود این مدیران در اقتصاد تحول ایجاد کنند، آن تحول کجاست؟ در کدام بخش اقتصاد رخ داده است؟ آیا این تحول همین تخریب هر چه بیشتر اقتصاد بوده‌است؟

وی افزود: باید سیاست‌ها و جهت‌گیری‌ها تغییر کند. باید در نظام فاسد بانکی جراحی عمیقی داشته باشند و غده‌های سرطانی را به دور بیندازند و نظام مالیاتی اصلاح شود و از افرادی که در سه دهه گذشته ثروت‌های کلانی به دست آوردند، مالیات اخذ کنند. از سوی دیگر دولت هم باید مخارج خود را کاهش دهد، در این شرایط کسری بودجه دیگر امکان ولخرجی وجود ندارد. باید از خروج سرمایه از کشور جلوگیری شود و تمرکز دولت بر روی بهبود وضعیت طبقات محروم و فقیر کشور باشد.انتهای پیام/

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.