×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

چند رسانه

اخبار ویژه

ضرورت همکاری همه‌جانبه برای مدیریت مصرف سوخت زمستانی با محوریت استانداران

به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی در حاشیه نشست ستاد مدیریت بحران استان مازندران، در گفت‌وگو با واحد خبر صداوسیما، با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای مدیریت سوخت زمستانی اظهار کرد: از روز نخست حوادث جنگ، به‌ویژه از ۲۷ اسفندماه، با تأکید وزیر نفت، همه سناریوهای مرتبط با شرایط اضطراری در شرکت ملی گاز بررسی و تدوین شده و بخشی از این سناریوها نیز مورد آزمایش و آزمون قرار گرفته است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط سخت‌تر امسال نسبت به سال‌های گذشته، باید همکاری همه‌جانبه‌ای میان دستگاه‌های ذیربط شکل بگیرد تا همه بخش‌های تولیدکننده و مصرف‌کننده انرژی برای مدیریت سوخت زمستانی پای کار باشند.

توکلی با تأکید بر اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفت: شدت مصرف انرژی در کشور بالاست و این مسئله، ضرورت توجه جدی‌تر به مدیریت و بهینه‌سازی مصرف را نشان می‌دهد؛ موضوعی که طی سال‌های اخیر اقدامات متعددی برای آن انجام شده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یکی از این اقدامات را توسعه سازوکار شرکت‌های کارور عنوان کرد و گفت: موضوع کارورهای انرژی در قانون برنامه هفتم مورد توجه قرار گرفته و با محوریت شرکت ملی گاز ایران، سند مربوط به آن تدوین و ابلاغ شده است.

به گفته توکلی، در حال حاضر ۱۰۳ قرارداد با شرکت‌های کارور در استان‌های مختلف کشور به امضاء رسیده که به ایجاد یک رابط میان شرکت ملی گاز و مشترکان برای تحقق صرفه‌جویی و بازگرداندن گاز صرفه‌جویی‌شده به چرخه مولد کشور کمک می‌کند.

توکلی در ادامه، افزود: در کنار این اقدامات، پروژه‌های مختلف بهینه‌سازی و به‌سازی در زنجیره تأمین گاز تعریف شده و آمادگی تأسیسات تقویت فشار، فرآورش و تولید و توزیع گاز نیز در دستور کار قرار دارد. همچنین تعمیرات اساسی تأسیسات با وجود محدودیت‌های مختلف، به‌موقع انجام می‌شود تا پس از پایان تعمیرات، پایداری مطلوبی در شبکه گاز کشور داشته باشیم.

مدیریت مصرف گاز؛ پشتوانه عبور از زمستان

معاون وزیر نفت در امور گاز با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف گاز در فصل سرد سال، اظهار کرد: برای حفظ پایداری شبکه گاز و جلوگیری از قطع گاز مشترکان خانگی، همه مشترکان اعم از خانگی، تجاری و صنعتی باید نسبت به رعایت الگوی صحیح مصرف اقدام کنند.

وی با بیان این‌که پایداری شبکه گاز نیازمند همکاری همه بخش‌های مصرف‌کننده است، افزود: مدیریت مصرف به معنای کاهش سطح رفاه مردم نیست، بلکه باید با رعایت الگوی مصرف و جلوگیری از مصارف غیرضروری، زمینه استفاده بهینه از این انرژی فراهم شود؛ در واقع، در شرایطی که بخش قابل توجهی از سبد انرژی کشور به گاز اختصاص دارد، نحوه مصرف مشترکان نقش مهمی در مدیریت شبکه و تأمین پایدار گاز در روزهای سرد سال دارد.

توکلی با اشاره به شدت مصرف انرژی در کشور افزود: بر اساس تحقیقی که شاخص مصرف انرژی ۱۷۰ کشور را طی ۲۰ سال بررسی کرده، تنها ۶ کشور روند افزایشی مصرف داشته‌اند که ایران متأسفانه در رتبه‌های نخست این فهرست قرار دارد.

وی در پایان، خاطرنشان کرد: کشوری که می‌تواند انرژی را به فرصت تبدیل کند، حیف است انرژی را به این شکل مصرف کند؛ هدف اصلی شرکت ملی گاز ایران، تأمین پایدار گاز و استمرار خدمت‌رسانی به مشترکان است و تحقق این هدف در کنار آمادگی و اقدامات صنعت گاز، به همکاری و همراهی همه مشترکان در رعایت الگوی صحیح مصرف وابسته است.

برای مطالعه جدیدترین تحلیل‌ها و رویدادهای اقتصادی، به سایت تجارت گردان مراجعه کنید.