×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۲ خرداد , ۱۴۰۳
ظریف: معیار آمریکا برای تنظیم فهرست حامیان تروریسم را شناختیم

 به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ظریف در صفحه توئیتر خود با الصاق خبر خبرگزاری رویترز درخصوص سفر اخیر پمپئو به سوادن، با این تیتر که «نخست وزیر سوادن می گوید اجازه و اختیار عادی سازی روابط با اسرائیل را ندارد»،  به طعنه نوشت: از پمپئو متشکریم! حالا دیگر ما معیارهای قرار گرفتن نام کشورها در فهرست سیاست حامیان تروریسم یا معیارهای خارج شدن نام آنها از این فهرست را شناختیم: «روابط با اسرائیل» که تهدید هسته ای شماره یک جهان، ناقض حقوق بشر و اشغالگری غیرقانونی است و ماهیتی تروریستی دارد.

ظریف در ادامه نوشت: جهان چگونه می تواند هنوز هم سیاست خارجی آمریکا را جدی بگیرد؟

پمپئو با هدف اصلی متقاعد کرده دولت انتقالی سودان باری عادی سازی روابط با اسرائیل ، روز گذشته به خارطوم سفر کرد.

روز گذشته یک کارشناس حوزه آفریقا به شبکه خبری فرانس ۲۴ در پاسخ به این سوال که “آمریکا چه اهرمی برای متقاعد کردن سودان به ایجاد روابط عمیق با اسرائیل دارد؟” گفت: «نام سودان در لیست آمریکایی حامیان تروریسم قرار دارد. بنا بر این سودان خواستار حمایت حمایت آمریکا برای خارج شدن نامش از این لیست سیاه است زیرا در این صورت می تواند از کمک های مالی بین المللی برخوردار شود.»

اما گویا پمپئو در سودان به دربهای بسته خورده است. عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان به پمپئو گفته است که دولت انتقالی او  اجازه و اختیار عادی سازی روابط کشور با اسرائیل را ندارد و آمریکا نباید این موضوع را به بحث خروج سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم گره بزند.

حمدوک گفته است که هرگونه تصمیم درخصوص روابط با اسرائیل باید بعد از اعلام نظر همه احزاب و گروه های تشکیل دهنده دولت انتقالی اتخاذ شود.

روز گذشته و همزمان با سفر وزیر امور خارجه آمریکا به سودان، مردم این کشور آفریقایی در اعتراض به این سفر و اهداف آن از جمله اعمال فشار بر سودان برای عادی سازی روابط با اسرائیل تظاهرات کردند.

این کارشناس همچنین درباره هدف پمپئو از تلاش برای عادی سازی روابط میان اسرائیل و سودان گفت: زمانی که عمرالبشیر در سودان در راس قدرت بود، ایران روابطی محکمی با سودان داشت. و برخی ها معتقدند که هنوز نفوذ عمیق ایران بر سودان وجود دارد.  حالا آمریکا با قراردادن سودان در کانون توجه خود، امیدوار است تا مانع ادامه روابط عمیق ایران با سودان در دوره دولت انتقالی خارطوم شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.