×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
عملکرد هماهنگ؛ حلقه اتصال تاب‌آوری اقتصادی و بهبود معیشت

محمدرضا بهزادیان کارشناس اقتصاد می گوید: مردم در سخت ترین دوران اقتصادی، شرایط را تحمل کردند و اقتصاد بی جان را تاب آور کردند و آنهایی که می خواستند ما را در فشار سخت قرار دهند تصور می کردند در دوره تحریم از پا در می آییم اما مردم نه تنها شرایط تحریم را تحمل کردند، بلکه شرایط کرونا همراه با تحریم را نیز تحمل کردند. اینها نتیجه صبر و تحمل مردم و تلاشی که در مجموعه نظام شکل گرفت، بوده است.
بهزادیان در گفت و گو با ایبِنا درباره چگونگی تقویت قدرت معیشت مردم و جبران کسری ها در اقتصاد و نقش بانک مرکزی در این میان، اظهار کرد: اصلی ترین موضوعی که می تواند به تاب آوری اقتصادی کمک کند و قدرت معیشت مردم را بالا ببرد و به پشتیبانی از تولید و مانع زدایی منجر شود، هماهنگی درست در بخش اقتصادی دولت است که باید بهتر از سال گذشته و سال های گذشته باشد.  
وی ادامه داد: هر چند بنده متوجه این هستم که دولت در پایان راه است و بسیاری افراد تغییر خواهند کرد و … اما به هر حال ما بر لبه پرتگاه خطرناک قرار گرفتیم که هر روز باید نهایت تلاش خود را داشته باشیم.  
این کارشناس اقتصادی و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: بدون تعارف و پرده پوشی باید گفت بانک مرکزی در مسیر بحران اقتصادی، راهی را بر اساس کمربندهای محکم تر می رفت اما خیلی مواقع وزارتخانه ها مانند صمت و… شاید قائل به این موضوع نبودند که در نتیجه شاهد هماهنگی درست نبوده ایم.  
بهزادیان با اشاره به اینکه البته بانک مرکزی در برخی مواقع هم به دلیل فقدان منابع یا مشکلات دیگر نتوانسته است رسالت خود را انجام دهد، افزود: اما باید بتوانیم اینها را ترمیم کنیم. وی تصریح کرد: اگرچه از نقش بخش داخلی موضوع مثلا توزیع در پشتیبانی تولید نمی گذرم، اما روند تامین ارز بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی مانند نهاده های دامی که زیربنای تولید بهتر است بی مشکل نبوده است. به هر حال هیچ تولیدی بدون مواد اولیه پا نمی گیرد و اگر مواد اولیه تولید نباشد، پشتیبانی هم وجود ندارد و به دنبال آن مانع زدایی هم معنی نمی دهد.  
به گفته این کارشناس اقتصادی، بخش خصوصی همواره به دنبال ارز تک نرخی و معتقد است ارزهای رانتی تقلب را بالا می برد و باعث سوءاستفاده عده ای خواهد شد. اما به هر حال وقتی سیاست کلان دولت یا ممکلت این است که باید ارز ارزان قیمت ارائه دهد؛ بنابراین توقع این است که به میزان مصرف و لازم هم تامین شود.  
او افزود: امیدوارم روزی را ببینیم که براساس برنامه هایی که در گذشته مطرح می شد، مانند اینکه سوبسید را به معنای نرخ متفاوت ارز نداشته باشیم یا اینکه سوبسید را از مصرف به تولید منتقل و در تولید هزینه کنیم، پیش برویم. شاید لازم باشد که دوباره به این فکر کنیم که سوبسید را در هر شکل ارزی، کالایی و ریالی و … برداریم و کاری کنیم هزینه تمام شده تولید کاهش یابد.
بهزادیان گفت: با بیان اینکه به طور قطع بانک مرکزی و سیاست های بانکی تاثیر به سزایی در چگونگی تقویت قدرت معیشت مردم و جبران کسری ها در اقتصاد خواهد داشت، تصریح کرد: سال هاست در بخش تسهیلات و تولید و نظام بانکی خلل های بزرگی داریم که باید اصلاح شود. متاسفانه امروز موانع بخش تولید ما یا توسعه صنعتی ما بعضا بانک های خصوصی هستند که سعی می کنند مقررات و آیین نامه تکلیفی بانک مرکزی را انجام ندهند و آنها را دور بزنند و بعد به مشتری و تولید و … فشار وارد کنند. متاسفانه در تشکل های بخش خصوصی نیز، نظام حمایتی که بتواند از مشتری بانک ها حمایت کند و حرفش را با قامت ایستاده در مقابل سیاست های نادرست یا خلاف آیین نامه های برخی بانک ها بگوید، نداریم. 
این فعال اقتصادی در پایان گفت: امیدواریم در سال جاری بتوانیم در سیاست های بانکی به این سمت برویم که بانک در خدمت تولید، پشتیبانی و مانع زدایی باشد و نه اینکه متولی تولید باشد و بخش تجارتی خود را پشتیبانی کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.