×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

موفقیت‌هایی برای بازگرداندن پول نفت از تراستی‌ها حاصل شده است/ با محاصره دریایی هم نفت صادر کردیم

غلامرضا دهقان ناصرآبادی، نماینده مردم کازرون و کوه‌چنار در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با بیان اینکه در جنگ ۱۲ روزه خبرنگاران پابه‌پای رزمندگان جنگیدند، گفت: امروز، روز جنگ رسانه‌ها در دنیاست. شبکه‌های معاند با انتشار گزارش‌های نادرست باعث تاثر خاطر مردم می‌شوند که ممکن است باعث انشقاق یک جامعه شود، اما حضور خبرنگاران متعهد می‌تواند زمینه‌ساز رشد و توسعه کشور باشد. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: رسانه‌های جمهوری اسلامی با حضور افراد پاکدست توانسته‌اند جایگاه مهمی در دنیا پیدا کنند. بحث ناترازی مربوط به امروز و دیروز نیست، چون در قبل جنگ ۱۲ روزه معضل ناترازی داشتیم و با وقوع جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان بخشی از صنایع آسیب دیدند و یک سوم گاز تولیدی در عسلویه را از دست دادیم.

دهقان اضافه کرد: دولت در راستای قانون برنامه هفتم اقداماتی انجام داده، از جمله ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر و انرژی‌های سبز و نو که کمیسیون انرژی مجلس چندین جلسه در راستای وظیفه نظارتی خود برگزار و دولت را مکلف به احداث نیروگاه‌های خورشیدی کرد. 

نماینده مردم کازرون و کوه‌چنار در مجلس تصریح کرد: برای بهینه‌سازی سوخت مجلس به دولت تکلیف کرد سازمان بهینه‌سازی مدیریت و مصرف را تشکیل کند و با پیگیری‌های وزارت نفت و شرکت ملی گاز در ترمیم صنایع آسیب دیده از جنگ، عملیات اجرایی و آواربرداری‌ها شروع شده و هم وزارت نیرو و هم وزارت نفت توانمندی‌های خود را گذاشتند تا آن را ترمیم و به شبکه توزیع برگردانند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: در خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر با وزیر نیرو در کمیسیون انرژی در قبل از جنگ چندین جلسه برای جبران ناترازی داشتیم. در برنامه هفتم پیش‌بینی شده که دولت بتواند ناترازی را جبران کند و شبکه‌های بانکی باید در این خصوص با کسانی که قصد سرمایه‌گزاری دارند تعامل کنند و عملیات اجرایی‌سازی این پروژه‌ها شروع شده، البته هنوز آمار دقیقی از سوی دولت داده نشده و هنوز تکمیل و تجهیز نشده‌اند و نیمه‌کاره هستند.

دهقان در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره قیمت‌های بالای پنل‌های خورشیدی و مشکل مردم برای تهیه آن‌ها گفت: در خصوص نیروگاه‌ها و تجهیزات نیروگاه‌ها به واسطه نوسانات ارزی گرانی‌هایی ایجاد شده؛ بخش عمده آنها از چین وارد می‌شود. بخشی از این تجهیزات با افزایش قیمت مواجه شدند البته مراحل قانونی صدور مجوز و تامین زمین طی شد، اما درخصوص تجهیزات باقی مانده و دولت تا الان برنامه خاصی ارائه نکرده که آیا می‌تواند یارانه دهد و یا با ارز دولتی آن را تامین کند و با توجه به رهاسازی ارز هنوز وضعیت آن مشخص نیست.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت پتروشیمی کازرون اظهار کرد: پتروشیمی کازرون هنوز به بهره‌برداری نرسیده است. کار افتتاح پتروشیمی کازرون در سال ۸۹ شروع شد، اما در بستر زمان متوقف شد و با پیگیری‌هایی که شد خطوط انتقال خوراک باید از گچساران انجام و آب آن باید از سد نرگسی تامین می‌شد که عملیات اجرایی آن شروع نشده البته یک سرمایه‌گذاری برای آن مذاکره کرده و جلساتی با پترول به‌عنوان هلدینگ خلیج فارس مذاکره شد و با حمایتی که از سرمایه‌گذار شد این پروژه مسیر تکمیل خود را طی کند.

عضو فراکسیون کارآفرینی، رفع موانع تولید و اشتغال درخصوص قیمت بنزین تاکید کرد: هزینه بنزینی که مصرف می‌کنیم از جیب خودمان پرداخت می‌شود و از هزینه‌های عمرانی کم می‌کنیم و سالی ۱۰ میلیارد دلار وارد می‌کنیم و مصرف ما بی‌رویه است البته افزایش قیمت بهای کالا نمی‌تواند باعث کاهش مصرف شود و باید سیاست‌های مصرف را اجرا کنیم مثلا ماشین‌های کم مصرف خارجی وارد شوند، چون وقتی خودروی داخلی که چندبرابر خودرو‌های خارجی مصرف می‌کند دولت باید مصرف آن را تامین کند. 

عضو فراکسیون امنیت پایدار و روابط بین‌الملل پویا گفت: جایگاه تنگه هرمز هم از لحاظ ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک بسیار مهم است، چون ۲۰ درصد نفت دنیا، معیانات گازی و کود‌های کشاورزی از تنگه هرمز عبور می‌کند و امروز دنیا به این موضوع پی برده است و باید از آن به عنوان توان مضاعف در جهت منافع ملی خودمان استفاده کنیم. 

وی عنوان کرد: انتظاراتی که از کمیسیون انرژی می‌رفت برآورده نشده است و باید نقش بهتری ایفا می‌کرد. وقتی وضعیت انرژی و ناترازی، کیفیت بنزین و فروش نفت را بررسی می‌کنید کمیسیون انرژی نتوانست به خوبی نقش ایفا کند همچنین در حوزه بازنگشتن پول‌های صادرات نفت نتوانسته به خوبی نقش ایفا کند و امیدواریم در آینده تفویت شود.

دهقان تاکید کرد: با محاصره دریایی توانستیم آن مقدار نفتی که را می‌خواستیم صادر کنیم.

عضو فراکسیون امنیت پایدار و روابط بین‌الملل پویا گفت: در برنامه هفتم، شصت درصد صادرات نفت برای توسعه زیرساخت‌ها تخصیص داده شده و مجلس باید بر آن نظارت کند تا اجرایی شود، چون سهم خوبی به توسعه زیرساخت‌ها اختصاص داده شده است.

عضو فراکسیون کارآفرینی، رفع موانع تولید و اشتغال گفت: در خصوص صادرات غیرنفتی سال‌های سال است که در دستورکار حاکمیت است و در شعار امسال رهبر انقلاب به اقتصاد مقاومتی اشاره شده است؛ آسیب‌هایی که در کشور خوردیم به‌دلیل وابستگی به نفت بوده، لذا راه نجات کشور کاهش وابستگی به نفت است و در کشور ما همه منابع آن مثل منابع انسانی وجود دارد. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: به لحاظ تحریم‌هایی که ایجاد شد برای اینکه منابع مالی را به دست بیاوریم به سوی شرکت‌های تراستی روی آوردیم، اما نظارت صحیح برای بازگشت وجوه نفت وجود نداشت و مشکلاتی ایجاد شد که الان دستگاه قضایی و سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی تهران این موضوع را دنبال می‌کنند و موفقیت‌هایی در برگرداندن آن داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.