×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۱۰ بهمن , ۱۴۰۳
هدف منطقه آزاد دوغارون، تجارت با افغانستان و کشورهای سی ای اس است

به گزارش تجارت گردان به نقل از فرینا، رضا مسرور دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی در جلسه شورای اداری شهرستان تایباد  گفت: کارکرد مناطق آزاد، تولید ثروت و جذب سرمایه گذاری است و وجه تمایز یک منطقه آزاد با سایر پهنه های سرزمینی، وحدت فرماندهی است.
وی افزود: یعنی در مناطق مشخص شده، قانون منطقه آزاد حاکم است؛ در این منطقه نیز سازمان منطقه ازاد دوغارون به عنوان متولی مشخص شده و مدیرعامل، بالاترین مقام اجرایی منطقه به شمار می رود.
وی با اشاره به برخی مقاومت ها و تداخل ها در حوزه سازماندهی سیاسی فضایی حوزه سرزمینی در مناطق آزاد خاطرنشان ساخت: هرکجا اصل وحدت فرماندهی پیاده شده، منطقه آزاد به کارکرد اصلی خودش یعنی تولید ثروت و جذب سرمایه گذاری عمل کرده است. 
وی با اشاره به سیاست دولت در شایسته گزینی و بومی گزینی به ویژه در نقاط مرزی اظهار داشت: برای انتخاب مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره منطقه آزاد دوغارون، گزینه های زیادی مطرح بودند اما کسانی را انتخاب کردیم که بومی و متخصص باشند و مدیر عامل انتخاب شده فعالیت های سطح ملی داشته و در حوزه مناطق آزاد نیز دارای تجربه است. 
مسرور با ترسیم کشور افعانستان به عنوان هدف اقتصادی منطقه دوغارون بیان کرد: ما در دوغارون باید برای افزایش صادرات و رونق تجارت با افغانستان کار کنیم؛ کسی که میخواهد در منطقه دوغارون سرمایه گذاری کند و از معافیت ها و مزیت های این منطقه بهره مند شود، باید یکی از بازارهای هدفش افغانستان باشد. ما به دنبال تولید صادرات گرا هستیم.

**در دوغارون، سرمایه گذارانی جمع بشوند که نگاه صادراتی داشته باشند

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی با تأکید بر مطلوبیت بازار افغانستان برای صنایع صادراتی ایران گفت: امیدواریم در منطقه آزاد دوغارون، سرمایه گذارانی جمع بشوند که نگاه صادراتی داشته باشند.
وی در ادامه تحلیل مزیت های منطقه آزاد دوغارون، به ترانزیت پرداخت و افزود: یکی از مزیت های دوغارون ترانزیت است، اینجا در مسیر کریدور شمال جنوب و شرق به غرب است. این مزیت باید با مزیت های رقابتی که توسط دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد خلق خواهد شد، پیوند بخورد.
وی با اشاره به یکی از تصمیمات اخیر دبیرخانه مناطق آزاد در خلق مزیت های رقابتی گفت: اخیرا دستورالعملی را در بخش صادرات و سرمایه گذاری ابلاغ کردیم که مشوق های سرمایه گذاری در نظر کرفته شود، این همان مزیت رقابتی است و هیئت مدیره مناطق هم می توانند خلق جدیدی از مزیت های رقابتی بر اساس شرایط خودشان داشته باشند. 
مسرور با اشاره به تفاوت های مناطق ازاد ایران با کشورهای دیگر یادآور شد: مناطق آزاد کشور ما هیچ کدام نسل دومی یعنی تولید محور نبودند اما انتظار ما از مناطق تازه تأسیس مثل دوغارون، اینچه برون و سیستان، تولید محور شدن است.

**منابع منطقه آزاد دوغارون باید صرف توسعه زیرساخت بشود

دکتر مسرور با بیان اینکه دیگر تفاوت مناطق آزاد ما با دنیا مشکل زیرساخت است گفت: در کشورهای دیگر، هر منطقه ای که از زیرساخت لازم برخوردار باشد را منطقه آزاد می کنند اما در کشور ما ابتدا منطقه آزاد ایجاد می شود تا زیرساخت های لازم فراهم گردد. بنابراین در دوغارون باید برای زیرساخت کار کرد و منابع سازمان باید صرف زیرساخت بشود.
مسرور تصریح کرد: این زیرساخت ها صرفا از مناطق ازاد نباید تأمین شود و اعتبارات استان و شهرستان هم باید به کمک بیایند.
وی با اشاره سفر امروز وزیر امور خارجه به افغانستان و همچنین سفر هیئت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، بر عزم دولت در حل مشکلات مردم شرق کشور از طریق تقویت تبادلات تجاری با افغانستان و کشورهای سی ای اس، تأکید کرد.

**مدیریت واحد همه امور در معبر دوغارون را منطقه آزاد بر عهده خواهد داشت 

در ادامه این نشست، شیردل فرماندار شهرستان تایباد با بیان اینکه مدیریت واحد همه امور در معبر دوغارون را منطقه آزاد بر عهده خواهد داشت گفت:انتخاب سه نفر اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل منطقه دوغارون که همگی بومی استان هستند نویدبخش اتفاقات خوب در منطقه است.
وی افزود: معیشت، سفره مردم و اشتغال، اولویت این منطقه مرزی است و امیدواریم در آینده شاهد تحقق درامد پایدار در این خطه باشیم.

**دوغارون می تواند به عنوان نگین توسعه کشور مطرح شود

سالاری نماینده مردم تاییاد در مجلس نیز گفت: خدا را شاکریم مرز دوغارون که روزی تهدید تلقی می شد، تبدیل به فرصت شده است.
وی افزود: دوغارون می تواند به عنوان نگین توسعه کشور مطرح شود چون نقطه اتصال ما با کشورهای اسیای میانه است.
وی با بیان اینکه قدیمی ترین گمرک و مهمترین معبر شرق کشور در دوغارون است تصریح کرد: همه چیز را به کار میگیریم که مردم از این منطقه آزاد منتفع شوند. برای اتصال راهن سراسری به ترتیب جام، تایباد و دوغارون هم تلاش خواهیم کرد.

**اگر نیازها را خوب تشخیص بدهیم می توانیم برای حل مشکلات برنامه ریزی کنیم

موردودی مدیر عامل سازمان منطقه ازاد تجاری دوغارون نیز گفت: ما در طبیعت دو عنصر گرافیت و الماس داریم که هر دو کربن خالص هستند، الماس بشدت گران اما گرافیت بشدت ارزان است. تفاوت انها در نوع پیوندهای ان است.
وی با بیان اینکه هرچقدر پیوندهای ما بیشتر باشد ارزش بیشتر می شود گفت: عمق استراتژیک در توسعه اقتصادی، مردم هستند و اگر مردم دخیل نباشند، طرح های توسعه ای اثرگذار نخواهد بود، باید این پیوند را عمیق تر کنیم، نه تنها در سطح شهرستان بلکه باید این پیوند را  در سطح ملی بسط دهیم.
وی افزود: اگر یک منطقه آزاد پویا می خواهیم باید بدانیم نیازهای امروز و اینده ما و منطقه چه خواهد بود و اگر نیازها را خوب تشخیص بدهیم می توانیم برای حل مشکلات برنامه ریزی کنیم.

در ادامه این نشست مولانا توکلی امام جمعه اهل تسنن تایباد، حجت الاسلام حیدری امام جمعه موقت شهرستان تایباد و دیگر مسئولان شهرستان به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.