×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳

تجارت گردان | وزیر خارجه نماینده کل ملت ایران است

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز – سه شنبه- در دیدار وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت امور خارجه اظهار داشت: سیاست خارجی ویژگی خاص و یک روابط تنگاتنگی با ملت دارد، ملت مشخصه اش در یک جا محدوده ای است که داخل را از خارج جدا می کند، مرزهای جغرافیایی و مرزهای سیاسی داخل و خارج خودی و بیگانه  ملیت ما را به همبستگی ما را کامل‌تر می کند.
 

وزیر خارجه نماینده کل ملت ایران است 

وی اظهار داشت:  وقتی می گوییم سیاست خارجی یعنی نحوه تعامل کل یک ملت و یک کشور با بیرون و دیگران، سیاست خارجی نمی تواند سیاستی باشد که مربوط به یک جناح یک حزب یک جمع باشد، سیاست خارجی مربوط به کل ملت ایران است و وزارت خارجه و شخص وزیر خارجه وقتی در سیاست بیرونی ما و خارجی ما حرف می زند و به عنوان نماینده کل ملت ایران است نه نماینده یک گروه و جناح به همین دلیل دیپلماسی و سیاست خارجی ما باید یکپارچه باشد.

روحانی تصریح کرد: اگر ملت یکپارچه را می خواهیم آن ملتی توانمند و قدرتمند است که یکپارچه باشد تکه تکه شدن و جداشدن بخش های مختلف منابع قدرت یک ملت توان ملت را می کاهد.

وزیر امروز خارجه ما یک مجتهد سیاسی است

رئیس شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه ملتی توانمند است و می‌تواند در برابر دشمن خارجی مقاومت کند که آن ملت یکپارچه باشد، اظهار داشت: سیاست خارجی دوران قبل و بعد از انقلاب را دیده‌ایم. مردم ما یک انقلاب ملی و اسلامی بزرگ را به ثمر رساندند. یکی از ویژگی‌های انقلاب ما استقلال است که به عنوان یکی از شعارهای اصلی مردم متجلی بود و اینکه وابستگی ما به قدرت‌های خارجی قطع شد.  
روحانی با بیان اینکه یکی از تحقیرهای بزرگی که قرن‌ها بر مردم ایران تحمیل شده بود و آن تحقیر در برابر قدرت‌های بیگانه و تسلیم شدن و سر فرود آوردن بود، این تحقیر را انقلاب برداشت، تصریح کرد: ملت ما مستقل شد و در همه مجامع جهانی وقتی ما حرف می‌زنیم، می‌دانند ما به عنوان نماینده ملت‌مان حرف می‌زنیم و نه نمایندگی شرق و غرب و این و آن ملت.  
وی ادامه داد: وزیر امور خارجه ما وقتی حرف می‌زند به عنوان نماینده ملت ایران حرف می‌زند ولی خیلی از کشورها وقتی در سازمان‌های بین‌المللی حرف می‌زنند، به عنوان نمایندگی یک قدرت بزرگ یا ابرقدرت حرف می‌زنند و حرف‌های آنها را به شکلی دیگر تکرار می‌کنند. شاید این افتخار نصیب خیلی از کشورها نباشند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه خیلی از کشورها مستقل هستند ولی عددشان زیاد نیست، خاطرنشان کرد: معمولا کشورها وابستگی دارند. آنچه در سیاست خارجی برای ما مهم است این است که وزارت امور خارجه به عنوان نیروهای تخصصی کارشناس در امر سیاست خارجی و روابط خارجی هستند یعنی شما، سفرا و سایر مقامات وزارت امور خارجه به عنوان کارشناسان امین نظام در سیاست خارجی هستید.  
روحانی افزود: کارشناس امین آنجایی که باید مشورت بدهد، باید آنچه می‌فهمد، تشخیص می‌دهد و تقاضای مشاور امین می‌کند، حرف خود را به صراحت بزند؛ هرچند ممکن است آن حرف که به رئیس‌جمهور می‌زند، خوشایند نباشد. اگر خوشایند این و آن باشد از امانت خارج می‌شویم.  
وی با بیان اینکه در قرآن درخصوص پیامبران مسئله «رسول امین» تاکید شده است، خاطرنشان کرد: وزارت خارجه دو جا امانت‌دار هستند. سفیر، وزیر و معاون وزیر باید در جمع نظر کارشناسی‌اش را بدهد؛ مخصوصا ظریف که یک نخبه و مجتهد سیاسی است. برخی‌ها در سیاست درس خوانده و تجربه هم دارند ولی به مقام اجتهاد نرسیدند ولی وزیر امروز خارجه ما یک مجتهد سیاسی است.

تصمیمات مهم سیاست خارجی را نظام می‌گیرد

رئیس شورای عالی امنیت ملی گفت: ما مسئولین نمایندگان مردم هستیم و در جایی که باید بحث کارشناسی شود باید با رعایت امانت صحبت کنیم. در هر سطح و جمعی هم فرقی نمی کند، چرا که آنجا از طرف مردم حرف می زنیم.
وی افزود: در همه کشورهای دنیا تصمیم‌های مهم روابط خارجی و سیاست خارجی را نظام می گیرد که وابسته به ساز و کار قانون اساسی آن کشور، در یک نظام دولت این تصمیم را می گیرد در نظامی دیگر یک شورا یا مقامات ارشد آن کشور. ما نظرمان را به صراحت می گوییم، اما تصمیم گیری ساز و کاری مشخص دارد. وقتی نظام به تصمیمی رسید ما باید آنجا هم امین باشیم و با امانت تصمیم نظام را به دنیا اعلام کنیم.
روحانی تصریح کرد: ممکن است در شورای عالی امنیت ملی – که بنده هم به عنوان نماینده مردم ایران حضور دارم – جمع تصمیمی را اخذ می کند که بنده مخالف آن باشم، اما به عنوان نماینده آن شورا آن تصمیم را امضا می‌کنم. بعضی این مسئله را درست لمس نمی کنند که اگر من به عنوان رئیس جمهور نظرم را برای مردم بیان می کنم، اما اگر لایحه ای را دادم به مجلس و مجلس آن را تغییر داد و قانونی مصوب شد که با نظر من منتفاوت است، من موظفم آن قانون را امضا و اجرا کنم. این دو گانگی نیست.
وی ادامه داد: همه ما باید نظراتمان را با قدرت و بدون و کم و کاست بیان کنیم، اما اگر ساز و کار تصمیم گیری، تصمیمی را گرفت همه ما موظف هستیم آن را اجرا کنیم.

وزیر امور خارجه با صراحت نظرات کارشناسی خود را بیان می‌کند

رئیس جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: من شهادت می دهم وزیر خارجه ما در همه جلسات در هر سطحی که برگزار شده است، نظراتش را به صراحت بیان کرده است. این امتیاز بزرگی است. ممکن است بعضی افراد لمس نکنند این امتیاز چقدر بزرگ است و چه شهامتی نیاز دارد. وزیر رو به روی رئیس جمهور است و نظرش را به صراحت بیان می کند حتی اگر می داند رئیس جمهور با نظرش مخالف است. اما وزیر امورحارجه ما چون خود را مشاور عالی نظام در امر سایست خارجی می داند، نظرات کارشناسی اش را با صراحت بیان می کند.
روحانی خاطر نشان کرد: اگر در نظام تصمیمی اتخاذ می شود، بعد از تصویب مجری هستیم و اینجا همه ما باید امانت دار باشیم و من شهادت می دهم در این مرحله هم وزیر ما رسول امین بوده. یعنی وقتی نظر جمعی را شنید ممکن است گاها نظرش متفاوت بوده اما نظر جمع را اجرا کرده چون تصمیم نظام بوده است.
وی خاطرنشان کرد: این مسئله برای دولتی که از آغاز تبلغاتش با مردم سیاست خارجی را به رای مردم گذاشته  مسئله مهمی است. در دولت های قبلی هم سیاست‌های خارجی قاعدتا در چارچوب منافع ملی اتخاذ می‌شده که من به آن ها کاری ندارم اما در دولت ما هم اول و هم دوم نظرم را در سیاست خارجی به رای مردم گذاشته ام.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.