×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
کاهش ۳۰۰میلیون دلاری واردات محصولات پتروشیمی

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی شاه میرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشستی خبری در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست اظهار داشت: امروز ۶۸ مجتمع پتروشیمی در کشور فعال هستند که ظرفیت اسمی تولید آنها بالغ بر ۹۰ میلیون تن در سال است.

وی افزود: تا پایان سال جاری ۶۵ میلیون تن محصول پتروشیمی در کشور تولید می‌شود که حدود ۲۵ میلیون تن آن خوراک‌های بین‌مجتمعی است و علت اختلاف بین ظرفیت عملی تولید و ظرفیت اسمی، نیز بخشی به خاطر مشکلات فنی و بخشی نیز ناشی از کمبود خوراک است.

شاه میرزایی با بیان اینکه از ۶۵ میلیون تن محصول تولیدی پتروشیمی کشور، حدود ۳۰ میلیون تن مازاد بر تقاضای داخلی است که به بازارهای جهانی صادر می‌شود، گفت: پیش‌بینی می‌شود درآمد صادراتی پتروشیمی ایران تا پایان سال به ۱۴ میلیارد دلار برسد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به تزریق ۱۰ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات پتروشیمی به سامانه نیما در ۱۰ ماهه نخست امسال گفت: انتظار داریم این رقم تا پایان سال جاری به ۱۲.۵ میلیارد دلار برسد.

وی افزود: همچنین سال گذشته ۱.۸ میلیارد دلار واردات محصولات پتروشیمی داشتیم که این رقم برای سال جاری به ۱.۵ میلیارد دلار کاهش یافته و سال به سال با تکمیل زنجیره ارزش، از واردات محصولات پتروشیمی کشور کاسته خواهد شد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه ۷۵ درصد خوراک صنایع پتروشیمی، گاز است و در فصل سرما با افزایش تقاضای خانگی، محدودیت‌هایی برای صنایع ایجاد می‌شود، افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده انتظار می‌رود این محدودیت‌ها کمتر شود زیرا تا پایان برنامه هشتم روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب تقاضای گاز صنایع پتروشیمی است.

وی ادامه داد: تا پایان برنامه هشتم ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به ۱۹۹ میلیون تن خواهد رسید، همچنین ظرفیت تولید متانول به ۴۰ میلیون تن در سال می‌رسد و باید به فکر تکمیل زنجیره باشیم.

شاه میرزایی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴۰ نوع محصول پتروشیمی و ۳۳۳ گرید توسط صنعتگران پتروشیمی تولید می‌شود، گفت: وزیر نفت به صنعت پتروشیمی تکلیف کرده که تا پایان دولت در زمینه تولید کاتالیست به خودکفایی برسیم و در این زمینه شرکت پژوهش و فناوری وارد عمل شده تا این برنامه پیش برود چرا که در حوزه دانش‌های فنی نیاز بیشتری داریم.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: سازندگان داخلی افزون بر ۸۰ درصد از نیازهای تجهیزاتی صنعت پتروشیمی کشور را تأمین می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص قیمت خوراک پتروشیمی‌ها گفت: در حال حاضر چند پارامتر در قیمت گذاری نرخ خوراک گاز مجتمع‌های پتروشیمی مؤثر است که بخشی هاب های اروپایی و امریکایی است که در حال بازنگری است و پیشنهاداتی ارائه شده اما تا تصمیم نهایی در این زمینه، دولت برای آسیب کمتر به مجتمع‌های پتروشیمی، سقف تعیین کرد و اگر قرار بود با قیمت هاب گازی جهان قیمت گذاری انجام شود قیمت هر متر مکعب خوراک پتروشیمی اکنون ۸ هزار تومان می‌شد، اما اکنون سقف قیمت ۵ هزار تومان گذاشته شده است.

شاهمیرزایی در پاسخ به سوالی مبنی بر حذف نام «نعمت زاده» از سالن اجتماعات ساختمان شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: این اقدام به پاسداشت نام شهدا از طرف شورای فرهنگی شرکت ملی پتروشیمی انجام شد و خود جناب نعمت زاده نیز از این کار استقبال کردند و این حذف نام ربطی به تخلفات دختر وی ندارد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه تکمیل زنجیره ارزش در اولویت شرکت ملی صنایع پتروشیمی است، گفت: در زمینه احداث واحدهای PDH و تولید پروپیلن از پروپان، با مشکل دانش فنی مواجه نیستیم و طرح PDH سلمان فارسی نیز در سال ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر میزان واردات محصولات و مواد اولیه صنایع پتروشیمی گفت: در رابطه با واردات وزارت صمت متأسفانه در صدور مجوزها و تأمین خوراک آنها هماهنگی لازم را انجام نداده بود که نتیجه آن طبیعتاً واردات مواد اولیه پتروشیمی می‌شده است. سال گذشته یک میلیارد و هشتصد میلیون دلار واردات داشتیم که خوشبختانه این میزان امسال به یک میلیارد و پانصد میلیون رسیده و این روند کاهش خواهد یافت و نیاز ما به واردات به صفر خواهد رسید.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.