×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
کلانتری: در محیط زیست دیگر امضای طلایی نداریم

به گزارش ایرنا، عیسی کلانتری روز سه شنبه در مراسم روز ملی محیط بان افزود: اگر نهادی می خواهد درباره محیط‌زیست اطلاعات جمع آوری کند نیازی نیست غیرمستقیم این کار را انجام دهد مستقیم به خودمان مراجع کند هر چه بخواهند در اختیارشان قرار می دهیم. 

وی تاکید کرد: چون در محیط زیست مسأله پنهانی نداریم، یک سازمان نظارتی نمی تواند مسأله پنهانی داشته باشد شاید خیلی مسائل از نظر قانونی قابل مطرح نیست. 

کلانتری افزود: زمانی همه بودجه سازمان محیط‌زیست دو و نیم در هزار تمام بودجه کشور بود، از این رو یک سری امضاهای طلایی شکل گرفت چون فساد وجود داشت، مثلا یک محیط بانوان در قبال دریافت مبلغی از شکار کل و بز توسط شکارچیان چشم پوشی می کرد. با افزایش اعتبار سازمان و اصلا وضعیت دریافتی و معیشتی امضای طلایی بسیار بسیار کم شده، نمی توانم بگویم کامل از بین رفته اما می دانم اگر هم باشد بسیار ناچیز است. 

ثبت روز ملی محیط زیست در تقویم رسمی کشور 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: قرار بود جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شود و در آن روز ملی محیط زیست همزمان با ولادت امام رضا (ع) در تقویم ملی کشور ثبت شود و در اولین جلسه ای که برگزار شود این اتفاق خواهد افتاد چون اعضای شورا با این کار موافق هستند.

اضافه شدن سالانه ۲۰۰ محیط بان 

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست دو بخش محیط زیست انسانی و محیط زیست طبیعی دارد که در محیط زیست طبیعی وظیفه حفاظت بر عهده محیط بانان است که بسیار هم حایز اهمیت است، در واقع طبیعت به انسان نیاز ندارد، این انسان است که به طبیعت محتاج است،‌ در راستای حفظ طبیعت باید تلاش کنیم البته در این میان افراد بد هم وجود دارند و محیط بانان هستند تا محیط زیست را از شر این افراد مصون نگه می دارند.

کلانتری ادامه داد: چندی پیش مقاله ای خواندم که در آن گفته شد که محیط بانان باید خلع سلاح شوند، نمی دانم این حرف تا چه حد درست است، در محیطی که افراد مسلح و شرور کمر به نابودی محیط زیست بسته اند این حرف تا چه حد می تواند درست باشد؛ چگونه می توان یک انسان را در مقابل این افراد شرور بی سلاح گذاشت؟ اما قطعا می دانیم که محیط  زیست بدون کار فرهنگی قابل حفاظت نیست، محیط بان زحمت می کشد اما اگر همه ملت محیط بان نباشند قطعا با ۳ تا ۴ میلیون محیط بان سازمانی نمی توان محیط زیست را حفظ کرد.

وی اظهارداشت: هر چند قرار است سالانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ محیط بان به جمع محیط بانان کشور اضافه شود، اما در مقابل سالانه ۱۱۵ محیط بان بازنشسته و از جمع محیط بانان خارج می شوند که این تعداد به جز افرادی است که شهید و یا جانباز می شوند، تعداد محیط بانان حداقل باید به پنج هزار نفر برسد که در این زمینه سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه و بودجه همکاری خوبی با سازمان محیط زیست داشت و از آنها تشکر می کنم.

افزایش ۲۳۵ درصدی دریافتی سازمان محیط زیست 

معاون رییس جمهوری گفت: در سال ۱۳۹۶ سازمان محیط زیست یکی از فقیرترین سازمان های دولتی بود اما در سه سال گذشته اعتبار سازمان افزایش خوبی داشته است. در سه سال گذشته تورم کشور ۱۲۰ درصد بود در حالی که دریافتی سازمان ۲۳۵ درصد افزایش یافت، در واقع میانگین دریافتی کارکنان سازمان ۱۱۵ درصد افزایش یافت که در این زمینه از رییس جمهوری و سازمان برنامه و بودجه بسیار تشکر می کنم.

وی اظهار داشت: وظیفه رییس سازمان محیط زیست اصلاح قوانین و مقررات و مصوبات ستادها و برنامه ریزی ها است، در واقع همه جا بد و خوب وجود دارد. در سازمان محیط زیست هم افراد بد هستند که مانع اجرای برخی کارها می شدند، در واقع یک سیب گندیده همه سیب های یک سبد را گندیده می کند، این مساله در همه جای جامعه دیده می شود اما با همه اینها روند بهبود شرایط در سازمان محیط  زیست معنی دار است و امروز دیگر امضای طلایی نداریم.

کاهش زمان ارزیابی گزارش زیست محیطی پروژه ها 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زمانی که به سازمان محیط زیست آمدم رییس جمهوری به من گفت که خسته شدم از اینکه دستگاه های اجرایی به ما مراجعه کردند و گفتند که کارهای ما در محیط زیست گیر کرده است این روند باید اصلاح شود که بر این اساس زمان جواب دادن به گزارش های ارزیابی زیست محیطی را کاهش دادیم و افراد را موظف کردیم که باید حداقل تا ۴۵ روز جواب هر گزارشی رابدهند.

کلانتری افزود: در سال ۱۳۹۶ حدود ۲۶۰ طرح بزرگ از ۱۴ تا سه سال در سازمان محیط زیست مانده بود که بدون جواب بودند و همه آنها را در مدت چهار ماه تعیین تکلیف کردیم. از این تعداد ۱۵ تا ۲۰ درصد نیز رد شدند، البته طرح های جنجال برانگیزی هم در کشور  وجود دارد که به علت نفوذ یک سری مقامات سیاسی و اقتصادی شکل می گیرند اما سعی کردیم در همه حوزه ها شفاف عمل کنیم. مسائل سیاسی و حاشیه ای به محیط زیست ربطی ندارد هر طرحی که در راستای توسعه پایدار و حفظ محیط  زیست باشد باید سازمان نسبت به گزارش ارزیابی ان در کمترین زمان پاسخگو باشد.

دولت در حد اختیار باید پاسخگو  باشد 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: نمی توانیم کشور را معطل جواب دادن به گزارش های زیست محیطی کنیم، هر کسی که مسوول است باید پاسخگو باشد، دولت هم در حد اختیارات خود باید پاسخگو باشد، دولتی که اختیاراتش محدود است در همان حد محدود باید پاسخگو باشد، اگر کسانی خواهان بیش از انجام وظیفه قانونی خود هستند جایشان در محیط زیست نیست.

دروس محیط زیستی در ۱۲ دانشگاه مادر کشور 

کلانتری اظهار داشت: محیط بانان معلمان فرهنگی در راستای حفظ محیط زیست هستند، توسعه آن نیاز به کار فرهنگی دارد که سازمان محیط زیست تا حد زیادی موفق بوده است. در این راستا بسیار تلاش کردیم تا دروس محیط زیستی در دانشگاه ها اجباری شود که امسال به صورت پایلوت در ۱۲ دانشگاه مادر کشور اجرا می شود.

وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری همواره فرموده اند که محیط زیست مربوط به این دولت و آن دولت نیست، درک این مطلب نیاز به آگاهی دارد، اگر مدیران اجرایی و تصمیم سازان کشور در حد ۱۰ درصد نظرات رهبری را داشتند امروز در زمینه محیط زیست تا این حد مشکل نداشتیم. مشکلات ناشی از عدم آگاهی است که باعث می شود قوانینی که تصویب می شود مخل محیط زیست باشند.

ادامه دارد…

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.