×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
۹۵ درصد کشور تحت پوشش شبکه گاز قرار دارد

به گزارش تجارت گردان به نقل از  مهر، بیژن زنگنه در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال جلال محمودزاده درباره دلیل کمبود گاز مایع در سطح کشور، علی الخصوص در روستاهای فاقد پروژه‌های گازرسانی، گفت: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تعداد روستاهایی که بهره‌مند از گاز طبیعی شدند، ۲.۵ برابر شد به نحوی که از ۱۴ هزار روستا به ۳۵ هزار روستا رسیدیم.

وی تصریح کرد: بیش از ۹۵ درصد جمعیت کشور تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار گرفتند. البته استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان از متوسط کشوری عقب مانده‌اند اما بیش از ۹۰ درصد روستاهای استان‌های کرمان، فارس و خراسان گازرسانی شده است.

وزیر نفت افزود: برای توزیع گازرسانی ۴۳ هزار میلیارد تومان و همچنین ۴۰ هزار میلیارد تومان هم برای خطوط انتقال گاز هزینه شده است. در استان آذربایجان غربی از ۷۸ درصد روستاها در سال ۹۲ به ۹۲ درصد روستاها در زمینه گازرسانی پیشرفت داشته‌ایم. در منطقه سردشت ۳۴ درصد و در پیرانشهر نیز ۷۴ درصد روستاها گازرسانی شده است.

زنگنه بیان کرد: ۴.۵ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت شبکه گازرسانی کشور نیستند. پالایشگاه‌های نفتی کشور ۷ هزار تن گاز تولید می‌کنند که ۵ هزار تن آن در کشور توزیع می‌شود.

وی افزود: مردم و خانوارها بیش از مصرف متوسط از گاز استفاده می‌کنند. باید گفت که در این مسیر قاچاق گاز صورت نمی‌گیرد بلکه از گاز مایع برای سوخت اتومبیل‌های فرسوده به روشی غیر استاندارد استفاده می‌شود.

وزیر نفت تاکید کرد: ما علاقه‌ای به صادرات گاز نداریم اما اگر صادراتی صورت گیرد، درآمد آن به سازمان هدفمندی یارانه‌ها می‌رسد نه وزارت نفت. از سوی دیگر مخالف توزیع گاز در داخل نیستیم اما ترجیح ما این است که اولویت با CNG باشد و گاز مایع به دلیل درآمد ارزی بیشتر صادر شود.

زنگنه اظهار داشت: روند گازرسانی کند نیست و ۹۵ درصد جمعیت کشور تحت پوشش شبکه گازرسانی قرارگرفته اند. البته برخی مناطق آذربایجان غربی عقب ماندگی دارند که باید در این مسیر اقداماتی صورت گیرد.

محمودزاده: وزارت نفت از تامین حداقل سوخت گاز مایع هم کوتاهی می‌کند

در ادامه جلسه، جلال محمودزاده در تشریح سوال خود از وزیر نفت مبنی بر دلایل کمبود گاز مایع و نفت سفید در سطح کشور خصوصاً روستاها و مناطق محروم، گفت: انرژی به عنوان یکی از مهمترین ارکان فعالیت‌های اقتصادی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. بر اساس آخرین آمارهای ارائه شده، ایران با ۳۴ تریلیون مترمکعب ذخیره گاز به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گازی شناخته می‌شود.

وی بیان کرد: وجود ذخایر بزرگ گاز نیازمند برنامه‌ریزی دقیق در زمینه تولید، انتقال، ذخیره سازی و توزیع عادلانه است. غفلت‌های صورت گرفته در زمینه برداشت از میادین مشترک از دریای خزر باعث شده است که برداشت از این میادین به کندی انجام شود.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با وجود دارا بودن بیشترین ذخایر نفت و گاز، چرا مردم باید در شهرهای محروم و روستاها در صف‌های طولانی نفت سفید و گاز مایع انتظار بکشند؟ چه کسی مسئول این بی‌برنامگی‌هاست؟ زمانی که وزارت نفت و شرکت گاز در گازرسانی به روستاها و مناطق محروم کم کاری می‌کنند، مردم مجبورند از نفت سفید و گاز مایع استفاده کنند. وزارت نفت از تامین حداقل سوخت گاز مایع نیز کوتاهی می‌کند.

محمودزاده گفت: وزیر نفت به خوبی می‌داند گازرسانی به روستاها علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی باعث کاهش مصرف گاز مایع نیز می‌شود و از مهاجرت به شهرها و تخریب جنگل‌ها و مراتع جلوگیری می‌کند.

در نهایت این نماینده، با شرط تشکیل کارگروه مشترک برای بررسی این موضوع از پاسخ‌های وزیر نفت قانع شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.