به گزارش تجارت گردان ، منصور پوریان در گفتوگو با ایلنا با اشاره به شرایط تولید، بازار و مصرف گوشت قرمز در سال ۹۹ اظهار کرد: سالی که پشت سر گذاشتیم همراه با فراز و نشیبهای زیادی برای بازار گوشت قرمز بود.
وی ادامه داد: تولید گوشت قرمز در سال ۹۹ رشد داشت، اما قیمتها جهش چندباره را تجربه کرد.
به گفته پوریان انتظار میرود با افزایش تولید قیمتها نیز کاهش یابد، اما اتفاقاتی که بیشتر ناشی از ضعف مدیریت بازار بود، موجب جهشهای قیمتی گوشت قرمز شد.
وی افزود: از فروردین سال ۹۹ تا تیرماه، قیمت گوشت گوساله تحت تاثیر تورم افزایش یافت و به ۶۰ هزار تومان رسید.
پوریان ادامه داد: جهش دوم قیمت گوشت گوساله از تیرماه تا مهرماه در نتیجه افزایش قیمت نهادههای دامی اتفاق افتاد و قیمت گوشت گوساله از مرز ۷۲ هزار تومان گذشت.
وی جهش سوم قیمت گوشت گوساله را تحت تاثیر تصمیم وزرات صمت برای افزایش قیمت گوشتهای واردتی دانست.
پوریان با بیان اینکه در سال ۹۹، ۱۵ میلیون رأس فقط به جمعیت دام سبک افزوده شده است، اظهار کرد: جمعیت دام سبک کشور در سال ۹۸، ۵۵ میلیون راس بود که رشد ۱۵ میلیون راسی در سال ۹۹، به ۷۰ میلیون راس رسید.
وی مرجع آمار مذکور را تعداد واکسیناسیون انجام شده توسط سازمان دامپزشکی اعلام کرد.
پوریان میزان تولید گوشت گوسفندی به صورت زنده در سال ۹۹ را ۴۵۰ هزار تن عنوان کرد که تنها ۳۵۰ هزار تن آن مصرف شده است .
وی گفت: همچنین میزان تولید گوشت گوساله به صورت زنده در سال ۹۹ ، ۵۰۰ هزار تن و میزان مصرف ۳۰۰ هزار تن بوده است.
رئیس شورای تامین دام کشور تصریح کرد: اگر وزن لاشه را در نظر بگیریم دستکم با مازاد ۵۰ هزار تن گوشت گوسفندی و۶۵ هزار تن گوشت گوساله وارد سال ۱۴۰۰ می شویم.
پوریان مازاد تولیدی که بازار مصرف برای آن تعریف نشده است را تهدید جدی برای ادامه بقای تولید دانست.