گروه : اصناف و کشاورزی
تجارتگردان – عبدالرحمن حسینی فرد، در گفتگو با ایلنا در حاشیه چهارمین نمایشگاه کشاورزی آیفارم با اشاره به لزوم توسعه کشت گلخانهای در کشور، گفت: ایران کشور کم آب است از این رو کشت و توسعه فضای گلخانهای، باید به یک الزام تبدیل شود.
وی با اشاره به انواع گلخانهها در کشور، بیان کرد: گلخانهها در ایران به ۲ دسته تقسیم میشوند. نخست، گلخانههایی که تابع اقلیم هستند و دوم گلخانههایی که به وسیله سیستمهای گرمایشی آنها را گرم میکنند. در گلخانههای تابع اقلیم با توجه به فصول مختلف سال تولید صورت میگیرند در این گلخانهها نیازی به سیستمهای حرارتی وجود ندارد.
حسینی فرد ادامه داد: اما در گلخانههای نوع دوم ( یا گلخانههایی که تابع اقلیم نیستند) این گلخانهدار است که باید سرمایش و گرمایش گلخانهها را فراهم کند. به همین دلیل گلخانهدار نیازمند گاز است و اگر در فصل سرما گاز گلخانهای تمام شود محصولات آنها از بین میرود.
رییس انجمن ملی گلخانه سازان کشور، بابیان اینکه شرایط اقلیمی کشور امکان تولید محصولات مختلف را فراهم میکند، افزود: طرحی در وزارت جهاد کشاورزی در دست اجرا است که مطابق آن در سواحل مکران چابهار قرار است تولید موز صورت بگیرد تا ما بتوانیم با تولید موز در این منطقه نیاز کشور را تامین کنیم.
به گفته وی، ترکیه برای خودکفایی در زمینه تولید موز در شهر آلانیا گلخانههای زیادی برای تولید موز احداث کرده و مانع ورود موز به این کشور شده است. هم اکنون تمام موزهای مصرفی در این کشور تولید خودشان است. امیدواریم ما نیز در ایران بینیاز از واردات موز و انبه شویم.
این فعال اقتصادی در پایان خاطر نشان کرد: فعالان بخش خصوصی با همکاری معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ستاد رفع موانع گلخانه را تاسیس کردهاند تا موانع و مشکلات پیش پای کسانی که قصد تاسیس گلخانه دارند و یا در حال احداث هستند را رفع و رجوع کنند. هدف این ستاد رفع مشکلات در راستای توسعه گلخانههای کشور است.
بنا بر این گزارش، چهارمین نمایشگاه بین المللی آی فارم ( باغبانی، صنعت گلخانه سازی، تجهیزات جانبی، سیستم های آبیاری، ادوات و ماشین آلات کشاورزی)، تا ۱۴ آبان در نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب دایر است.
https://tejaratgardan.ir/?p=154330