×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

چند رسانه

اخبار ویژه

مهار نوسانات ارزی با اجرای سیاست تثبیت و ایجاد مرکز مبادله/ دیپلماسی ارزی گسترش یافت

مصطفی صفاری؛ کارشناس مسائل اقتصادی در رابطه با عملکرد بانک مرکزی طی یک سال گذشته به خبرنگار ایبنا گفت: در زمان روی کار آمدن رئیس جدید بانک مرکزی نرخ ارز نوسان زیادی داشت؛ اما فرزین از ابتدای کار خود کنترل نرخ ارز و ثبات بخشی به آن را مورد توجه قرار داد.


اجرای سیاست تثبیت 


وی افزود: رئیس کل بانک مرکزی توانست از اردیبهشت امسال که صادرات نفت افزایش پیدا کرد و آرامش سیاسی برقرار شد نرخ ارز را در محدوده ۵۰ هزار تومان کنترل کند و ثبات در نرخ ارز باعث بهبود شرایط کلان اقتصادی شد.


این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: اقدامات رئیس کل بانک مرکزی از آغاز به کار تاکنون قابل ستایش است؛ اما ما هنوز در اقتصاد با ناترازی بانک‌ها و بودجه مواجه هستیم؛ ولی این مسئله کاملا در اختیار بانک مرکزی نیست و به سایر دستگاه‌ها نیز مربوط می‌‌شود.


صفاری با بیان اینکه برای مشخص شدن آثار سیاست‌های پولی و مالی زمان نیاز است، گفت: اثر سیاست‌های اتخاذی پولی و مالی توسط رئیس کل در سال آینده مشخص می‌شود؛ بنابراین برای ارزیابی عملکرد باید تا سال آینده منتظر بمانیم.


ایجاد مرکز مبادله ارز و طلای ایران 


وی در رابطه با ایجاد مرکز مبادله ایران توسط رئیس کل بانک مرکزی گفت: این مرکز در تامین نیاز‌های ارزی نقش موثری دارد و همین طور می‌تواند به عنوان مرجع قیمت گذاری بین مردم شناخته شود.


صفاری با اشاره به این موضوع که فرآیند عرضه و تقاضا در مرکز مبادله ایران شفاف است، تاکید کرد: در این مرکز می‌توان از ابزار‌های جدید در معاملات ارز استفاده کرد به نوعی که اشخاص حقوقی و حقیقی بتوانند ریسک خود را با این ابزار‌ها پوشش دهند.


گسترش دیپلماسی ارزی 


این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد:عملکرد دولت سیزدهم و بانک مرکزی با وجود تحریم‌ها قابل قبول است؛ چون در حوزه سیاست خارجی، دیپلماسی ارزی و اقتصادی مدیریت خوبی رقم خورده به طوری که بر پایه دیپلماسی قوی ارزی، منابع مسدود شده ایران در کره جنوبی آزاد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *