×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳
وزارت جهاد کشاورزی در سهمیه‌بندی مواد اولیه تولید کود تجدید نظر کند/ رشد شرکت‌های صوری به دلیل سیاست غلط وزارت جهاد کشاورزی

به گزارش تجارت گردان ، مسعود گیل‌آبادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی امروز چهارشنبه ۵ دی ماه ۱۴۰۳ در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: مشکلات ما در تولید سم اخیرا زیاد شده است و اگر این مشکلات حل نشود تولیدکنندگان دچار بحران می‌شوند‌.
وی با بیان اینکه مشکلات ارزی در صدر این مشکلات قرار دارد، گفت: افزایش نرخ ارز نیمایی موجب کاهش قدرت خرید کشاورزان شده و مشکلات جدی به وجود آورده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی ادامه داد: سهمیه‌بندی از ابتدای سال جاری برای مواد اولیه قرار داده‌اند که اساس آن، اساس درستی نیست. از طرفی به شدت و با سرعت زیاد مجوز واردات را صادر می‌کنند بنابراین شرکت‌های قدیمی متضرر می‌شوند.
گیل‌آبادی با اشاره به آسیب‌های سهمیه‌بندی موال اولیه اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون صدور مجوز از درگاه صدور مجوزها انجام می‌شود. مشکل فعلی با توجه به سهمیه‌بندی واردات تولیدکنندگان را با چالش‌های بیشتری مواجه می‌شوند. این امر منجر به ثبت‌سفارش‌فروشی می‌شود؛ به عنوان مثال، شرکتی که سهمیه دریافت می‌کند اما نمی‌تواند واردات داشته باشد مبادرت به فروش سهمیه خود می‌کند.
وی اضافه کرد: ضمن اینکه شاهد رشد شرکت‌های صوری خواهیم بود که از این سهمیه استفاده کنند.
گیل‌آبادی با تاکید بر اینکه صدور مجوز نباید به‌راحتی انجام شود، گفت: شرکت درخواست‌کننده باید برای راه‌اندازی خط تولید باید آزمایشگاه و انبار داشته باشد، مسئول فنی آموزش دیده باشد و مباحثی دیگری از این دست.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی درباره برنامه این انجمن گفت: تولیدکنندگان این صنف به این سمت رفته‌اند که سموم پرخطر و با دوره کارنس بالا حذف و محصولات کم‌خطر تولید شود. در کنار تولید داخل برای تکمیل سبد، واردکنندگان می‌توانند آفت‌کش‌های کم‌خطری که امکان تولید در داخل ندارند، وارد کنند.

مشکلات اقتصادی تولیدکنندگان در سال‌های اخیر ادامه دارد

فرهادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان کود با اشاره به چالش‌های جدی که فعالان اقتصادی در خط مقدم تولید با آن مواجه هستند، تصریح کرد: در دو یا سه سال گذشته، تولیدکنندگان با مشکلات زیادی روبه‌رو شدند و اگر نتوانند هزینه‌های خود را کنترل کنند، دچار بحران خواهند شد.
وی به مشکلات ارزی اشاره کرد و افزود: از ابتدای فروردین تاکنون، هیچ ارزی به تولیدکنندگان تخصیص نیافته و همچنین اجازه ثبت سفارش هم به آنها داده نشده است. 
فرهادی در ادامه با بیان اینکه ایران دارای حدود هزار واحد تولیدی در زمینه کود است، تصریح کرد: این واحدها قادرند تا ۴ تا ۵ میلیون تن کود تولید کنند، در حالی که مصرف واقعی در بخش غیر یارانه‌ای حدود ۲٫۵ میلیون تن است.

عدم برنامه‌ریزی برای تامین کودهای آلی در کشور

محمدی، رئیس انجمن فرآورده‌های آلی و زیستی همچنین با اشاره به اهمیت تأمین کودهای ازوته و آلی بیولوژیکی در کشاورزی، گفت: کودهای آلی یکی از ارکان اصلی تغذیه و عامل حاصل‌خیزی در کشاورزی هستند. با توجه به نیاز کشور، موسسه آب و خاک باید سالانه یک میلیون تن کود آلی مصرف کند، اما متأسفانه به این موضوع توجه لازم نشده است.

گفتنی است، یازدهمین نمایشگاه نهاده‌های کشاورزی از تاریخ ۱۳ تا ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد. 
انجمن‌های تولیدکنندگان سموم و کودهای کشاورزی از وزیر جهاد کشاورزی و مسئولان حوزه مربوطه دعوت کرد تا از این رویداد بازدید کنند و ضمن آشنایی با مشکلات و چالش‌های موجود در صنعت کشاورزی، از واردات بی‌رویه کودها جلوگیری کنند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.