
افزایش سرمایه تاریخی در شرکت فولاد مبارکه
مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فولاد مبارکه در روز یکشنبه، ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۳ برگزار شد. در این جلسه، با موافقت اکثریت سهامداران حقیقی و حقوقی، سرمایه این شرکت از محل سود انباشته، از ۱۰۸ هزار میلیارد تومان به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
این افزایش به میزان ۴۲ هزار میلیارد تومان، معادل ۳۸.۸۹ درصد رشد سرمایه را نشان میدهد. منابع حاصل از این افزایش سرمایه، برای تکمیل پروژه خط ورق رنگی شماره ۲، افزایش سرمایه در شرکتهای زیرمجموعه، خرید سهام، تأسیس شرکتهای سرمایهپذیر و تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز شرکت استفاده خواهد شد.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در این مجمع، اهداف برنامهریزیشده برای افزایش سرمایه ۴۲ هزار میلیارد تومانی را تشریح کرد و اظهار داشت: ما به آینده و تحقق چشمانداز سال ۱۴۱۰ نگاه داریم و هدف ما سرآمد، نوآور و موفق بودن فولاد مبارکه در سطح کشور و منطقه است.
وی همچنین رسیدن به درآمد ۱۵ میلیارد دلاری را از اهداف اصلی فولاد مبارکه در افق سال ۱۴۱۰ عنوان کرد و افزود: برای دستیابی به این هدف، ۸۰ درصد فعالیتها در حوزههای مرتبط با زنجیره فولاد و در خانواده فولاد مبارکه متمرکز خواهد بود و ۲۰ درصد باقیمانده نیز برای کسب سود بیشتر برنامهریزی شده است.
تلاش برای قرار گرفتن در میان ۲۰ شرکت برتر فولادساز جهان
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با تأکید بر هدف قرار گرفتن در میان ۲۰ شرکت برتر فولادساز جهان تا سال ۱۴۱۰، اظهار داشت: ما به دنبال بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای تولیدی، به ویژه در زمینه محصولات با ارزشافزوده بالا، به عنوان یکی از محورهای اصلی برای دستیابی به این هدف هستیم.
وی ادامه داد: تمرکز بر توسعه متوازن زنجیره ارزش و زیرساختهای موجود، همراه با نگاه نو به حوزه صادرات و ارتقای رقابتپذیری در بازارهای جهانی، از دیگر راهبردهای کلیدی شرکت فولاد مبارکه برای قرار گرفتن در جمع ۲۰ شرکت برتر فولادساز جهان است.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه همچنین به تاریخچه سرمایهگذاری این شرکت اشاره کرد و گفت: فولاد مبارکه فعالیت خود را در سال ۱۳۸۵ با سرمایهگذاری یک هزار و ۵۸۰ میلیارد تومانی در بورس آغاز کرد و طی سالهای گذشته با افزایش سرمایههای متوالی، امروز به رقم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در بورس رسیده است.
وی افزود: در این مجمع، افزایش سرمایه حدود ۳۹ درصدی از محل سود انباشته محقق خواهد شد.
در پایان این مجمع، با موافقت اکثریت سهامداران حقیقی و حقوقی، سرمایه شرکت فولاد مبارکه از ۱۰۸ هزار میلیارد تومان به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. این افزایش به میزان ۴۲ هزار میلیارد تومان، معادل ۳۸.۸۹ درصد رشد سرمایه را نشان میدهد.
بازدید مدیرعامل فولاد مبارکه از شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان
در روز چهارشنبه، ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۳، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه از خطوط تولید و طرحهای توسعه شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان بازدید کرد. در این بازدید، سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، همراه با معاون سرمایهگذاری و راهبری شرکتها، مدیر حوزه مدیرعامل، مدیر روابط عمومی و مدیر فرآوری مواد معدنی فولاد مبارکه، از روند فعالیتهای این مجموعه بازدید کردند.
وی در جلسهای با مدیران شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان تأکید کرد: مجموعه معدنی گروه فولاد مبارکه تقویت و ساختارمند خواهد شد.
یکی از دستاوردهای مهم این شرکت، عبور از ظرفیت اسمی تولید بود که همزمان با حضور مدیرعامل گروه فولاد مبارکه و هیئت همراه در این مجموعه محقق شد.
برنامهریزی برای توسعه و تقویت هلدینگ معدنی گروه فولاد مبارکه
سعید زرندی در حاشیه این بازدید بیان کرد: شرکت فولاد سنگان خراسان در حوزه تولید گندله و کنسانتره، یکی از واحدهای پیشرو و موفق گروه فولاد مبارکه محسوب میشود که ظرفیت تولید سالانه آن به ۵ میلیون تن میرسد. همچنین، شرکت اُپال که در همین منطقه واقع شده، ظرفیت مشابهی دارد و در مجموع، منطقه سنگان دارای ظرفیت سالانه ۱۰ میلیون تن تولید کنسانتره و گندله است.
وی در ادامه افزود: برنامه ما حمایت از پروژهها و چشماندازهای پیشروی شرکت فولاد سنگان در حوزه معدن است. پروژههایی که در این جلسه مطرح شدند، قطعاً در اولویت توجه و اقدام ما قرار خواهند گرفت. همچنین، سرمایهگذاری در بخش نیروگاهی و بهرهبرداری از ظرفیتهای طبیعی موجود، از اهمیت بالایی برخوردار است. بهوضوح تأکید میکنم که فولاد مبارکه آماده است تا از پروژههای فولاد سنگان حمایت کامل به عمل آورد.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه همچنین تصریح کرد: لازم است کل منطقه مجدداً مورد ارزیابی قرار گیرد و به همین دلیل، هلدینگ معدنی گروه فولاد مبارکه تقویت و ساختارمند خواهد شد. حوزه اکتشافات ما نیز بهطور رسمی ثبت شده و با جدیت در حال پیگیری اکتشافات جدید است. ما باید با مجموعه اُپال در زمینههای مشترک، به ویژه در حوزه حملونقل و خرید ماشینآلات معدنی، همکاری و سرمایهگذاری کنیم.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه و هیئت همراه در ادامه بازدیدهای خود، از کارخانه گندلهسازی و ماشینآلات استخراج معدن شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان دیدن کردند و به رسم یادبود، یک نهال در این مجموعه صنعتی کاشتند. همزمان با حضور سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در شرکت فولاد سنگان، این شرکت موفق شد از ظرفیت اسمی تولید سالانه ۵ میلیون تن گندله عبور کند.
پس از بازدید از شرکت صنعتی و معدنی اُپال پارسیان سنگان، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه و هیئت همراه برای بررسی بخشهای مختلف و طرحهای پیشروی شرکت فراوری معدنی اُپال کانی پارس، وارد این مجموعه شدند.
سعید زرندی در جریان بازدید از شرکت فراوری معدنی اُپال کانی پارس و در نشستی با مدیران این مجموعه بیان کرد: آینده بخش معدن کشور در منطقه سنگان رقم میخورد و گروه فولاد مبارکه مصمم است تا با توسعه و سرمایهگذاری بیشتر در این منطقه، نقش خود را بهخوبی ایفا کند. شرکتهای فراوری معدنی اُپال کانی پارس و صنایع معدنی فولاد سنگان، از جمله مجموعههایی هستند که برای دستیابی به ظرفیت تولید ۱۰ میلیون تن، روی آنها حساب ویژهای باز کردهایم.
وی در ادامه تأکید کرد: با توجه به وجود دو کارخانه کنسانتره در منطقه سنگان که هر یک دارای ظرفیت تولید ۵ میلیون تن هستند، برنامههای فولاد مبارکه برای سرمایهگذاری در این حوزه کاملاً جدی است. این دو مجموعه معدنی پتانسیل تبدیل شدن به یک مجتمع بزرگ معدنی را دارند تا با همافزایی و همکاری بیشتر، به اهداف مشترک دست یابند.
صرفهجویی ۱۶۰ میلیون لیتری سوخت با بهرهبرداری از لوکوموتیوهای باری / تحویل آخرین دستگاه لوکوموتیو MAP24 به فولاد مبارکه
در مراسمی که روز پنجشنبه ۲۳ اسفندماه در محل شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا برگزار شد، آخرین دستگاه از ۵۰ دستگاه لوکوموتیو باری MAP24 به شرکت فولاد مبارکه تحویل داده شد. این مراسم با حضور مدیران عامل شرکت فولاد مبارکه و گروه مپنا همراه بود. با بهرهبرداری از این ۵۰ دستگاه لوکوموتیو باری، سالانه حدود ۱۶۰ میلیون لیتر صرفهجویی در مصرف سوخت سیستم حملونقل کشور محقق میشود. این اقدام فولاد مبارکه نه تنها به توسعه زیرساختهای ریلی کشور کمک میکند، بلکه گامی مهم در راستای حفاظت از محیط زیست نیز به شمار میرود.
سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در این مراسم با اشاره به جایگاه برجسته فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای صنعتی ایران، اظهار کرد: این مجموعه برای انجام فرآیند تولید خود به سیستم پشتیبانی قدرتمندی در حوزههای مختلف نیاز دارد. تاکنون در سه بخش با گروه مپنا همکاری داشتهایم، از جمله قرارداد ۷۵ میلیون یورویی برای نیروگاه حرارتی و قرارداد ۳۶۰ میلیون یورویی برای نیروگاه خورشیدی که در مجموع ارزشی معادل ۸۵۰ میلیون یورو دارند.
وی همچنین به اهمیت تأمین انرژی برای تولید حداقل ۱۸ میلیون تن محصول فولادی اشاره کرد و افزود: برای دستیابی به این هدف، نیازمند تأمین ۳۰ میلیون تن مواد اولیه هستیم. در حال حاضر، ۶۰ درصد از ۱۵ میلیون تن مواد ورودی به مجتمع فولاد مبارکه از طریق راهآهن حمل میشود. همچنین در سطح گروه فولاد مبارکه، ۲۵ میلیون تن جابهجایی بار انجام میشود که ۵۰ درصد آن بهصورت ریلی است.
زرندی با تأکید بر لزوم افزایش سهم حملونقل ریلی، گفت: ما برنامههای جدی برای سرمایهگذاری در حوزه ریلی داریم تا سهم بار ورودی و خروجی مجتمع را افزایش داده و از ترافیک و خطرات جادهای بکاهیم. در حال حاضر، هلدینگ حملونقل ریلی فولاد مبارکه (توکاریل) با دارا بودن ۵۰۰۰ واگن و ۸۰ دستگاه لوکوموتیو، مسئول جابهجایی ۴۰ درصد بار معدنی و ۲۱ درصد بار ریلی کشور است.
محمد اولیاء، مدیرعامل گروه مپنا، در مراسم تحویل آخرین لوکوموتیو MAP24 به فولاد مبارکه، بر اهمیت همکاری موفق این مجموعه با صنعت فولاد، بهویژه شرکت فولاد مبارکه، در زمینه توسعه تولید داخلی، ساخت قطعات کلیدی و استراتژیک، و ارائه خدمات پس از فروش تخصصی در حوزه حملونقل ریلی تأکید کرد.
وی با اشاره به قراردادهای موفق گروه مپنا با صنعت فولاد، بیان کرد: ما تاکنون ۱۲ واحد دیگر نیز در این حوزه طراحی و تولید کردهایم. این قرارداد، که شامل لوکوموتیوهایی با توان ۲۴۰۰ کیلووات و ۳۰۰۰ اسب بخار است، از اردیبهشتماه سال گذشته آغاز شد و تحویل اولین لوکوموتیوها از همان زمان انجام گرفت.
https://tejaratgardan.ir/?p=343927