×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

رئیس جمهور پیشین کرواسی:جهان نباید به سلطه یک جانبه یک ابرقدرت بازگردد


یوسیپوویچ در این مصاحبه ابراز امیدواری کرد که اروپا به اصطلاح «نگرانی های» خود درباره چین پایان دهد و افزود: چین شریکی بسیار خوب است و کنار گذاشتن نگرانی های بی اساس درباره چین بسیار مهم است.
وی همچنین از چهار ابتکار جهانی شی‌ جین پینگ، رئیس جمهور چین، تمجید کرد و گفت: به باور من، این ابتکارها تأثیری عمیق خواهند داشت.
در ادامه گزیده‌ای از این مصاحبه را ملاحظه می‌کنید:
خبرنگار: شما پیشتر گفته‌اید که ابتکار کمربند و جاده (BRI) مسیر خوبی برای همکاری گشوده است. اهمیت پل پلژشاک – یک پروژه بزرگ زیرساختی که توسط یک شرکت چینی اجرا شده – را برای توسعه کشورتان چگونه ارزیابی می‌کنید؟

یوسیپوویچ: این پروژه از اهمیت اقتصادی و سیاسی قابل توجهی برای کرواسی برخوردار است. همچنین برای شرکت های چینی به همان اندازه مهم است، زیرا به طور کامل نشان می‌دهد که شرکت های چینی قادرند ساخت وساز مهندسی را با کیفیت بالا در مدتی بسیار کوتاه به پایان برسانند. به باور من، این پروژه الگویی برای همکاری‌های آینده خواهد بود.
خبرنگار: به نظر شما، چرا نگاه واقع بینانه به چین و توسعه آن این قدر اهمیت دارد؟
یوسیپوویچ: این موضوع بسیار مهم است. ممکن است برخی از سیاستمداران نگران باشند که موقعیت مطلوب توسعه ای چین و محصولات کیفی چینی بر اقتصاد اروپا تأثیر بگذارد. اما تا زمانی که همه طرف‌ها از قوانین پیروی کنند، من معتقدم که نتیجه نهایی هم برای اتحادیه اروپا و هم برای چین مثبت خواهد بود. دلیلش این است که چین در برخی زمینه‌ها برتری دارد، در حالی که اتحادیه اروپا در برخی دیگر. هر دو طرف می‌توانند از نقاط قوت یکدیگر بیاموزند و همکاری حتی نزدیک‌تر از حال حاضر ایجاد کنند.
خبرنگار: نقش چین را در مواجهه با چالش‌های جهانی، مانند بی ثباتی منطقه ای، منازعات و ناپایداری اقتصادی، چگونه می‌بینید؟
یوسیپوویچ: نخست، من به شدت از سیاست خارجی صلح آمیزی که جمهوری خلق چین دنبال می کند، سپاسگزارم؛ این مهم ترین نکته است. چین درگیر جنگ‌های سراسر جهان نشده و کودتای نظامی در سطح جهانی ترتیب نداده است. از این رو، چین تصویری بسیار مثبت در جامعه بین‌المللی ایجاد کرده است؛ که دلیل اصلی توجه گسترده رسانه ها به ابتکارهای رئیس جمهور شی جین‌پینگ و استقبال مردم از آنهاست. دوم، گسترش مداوم سیاست گشایش چین نه فقط به توسعه اقتصادی کمک می‌کند، بلکه سهمی مثبت در ثبات سیاسی و صلح جهانی دارد. عمیقاً با سیاست مسالمت آمیز چین موافقم و امیدوارم کشورهای بیشتری چنین رویکردی را در پیش بگیرند و از شرکت در جنگ‌ها و ایجاد منازعه در سراسر جهان خودداری کنند.
خبرنگار: ارزیابی شما از اهمیت این ابتکارها چگونه است؟ همان طور که اشاره کردید، آقای شی ابتکار توسعه جهانی، ابتکار امنیت جهانی، ابتکار تمدن جهانی و ابتکار حکمرانی جهانی را مطرح کرده است. به نظر شما، این ابتکارها چه نقشی در ارتقای صلح و رفاه جهانی ایفا می‌کنند؟
یوسیپوویچ: از نگاه من، این ابتکارها با مواضع دیرینه سیاسی چین هماهنگ است و همچنین ارتباط نزدیکی با نقش و عملکرد سازمان ملل متحد در نظم بین المللی کنونی، به ویژه تمرکز این سازمان بر صلح و توسعه، دارد؛ که بسیار حائز اهمیت است. این ابتکارها بسیار عملی هستند و هدفشان هدایت کشورها و رهبران سیاسی به سوی تمرکز اقدامات خود بر همکاری و توسعه و رسیدگی به مسائلی از قبیل تغییرات اقلیمی جهانی تا روند صلح است. این ابتکارها دامنه وسیعی از حوزه ها را پوشش می دهند و بسیار مثبت هستند. معتقدم این ابتکارها تأثیری عمیق بر جای خواهند گذاشت. چین کشوری صبور است. تا زمانی که چین به اجرای این ابتکارها ادامه دهد، ابتکارهای رئیس جمهور شی جین‌پینگ و دیگر سیاست‌های مبتنی بر مفهوم صلح، تأثیری قابل توجه بر وضعیت جهانی خواهند داشت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.