×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
مبادله برق بین ایران و ترکیه از سر گرفته شد

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر نیرو در حاشیه بازدید و افتتاح نمایشگاه محصولات نوآورانه و فناورانه گفت: امیدواریم این نمایشگاه مقدمه‌ای باشد برای معرفی آخرین فناوری‌های صنعت برق به ویژه در حوزه هوشمند سازی برق، سیاست حاکم بر برق کشور برای رفع نا ترازی در دو بخش تقسیم بندی می‌شود، بخش اول اجرای طرح‌های توسعه صنعت برق و ارتقا نیروگاه‌های موجود برای حداکثر استفاده از ظرفیت تولید و همچنین طرح‌های توسعه در نیروگاه‌های حرارتی و نیروگاه‌های تجدید پذیر که از سیاست‌های مهم و راهبردی وزارت نیرو محسوب می‌شود.

وی افزود: سیاستی که همواره مورد توجه باید قرار گیرد مدیریت مصرف برای افزایش راندمان و افزایش بهره‌وری صنعت برق است که در این رابطه ما باید از ابزارهای روز آمد و آخرین فناوری‌های موجود در دنیا و کشور استفاده کنیم.

وزیر نیرو در پاسخ به خبرنگار مهر با اشاره به سفر اخیرش به ترکیه گفت: در سفر ترکیه دو مساله در دستور کار قرار داشت یکی مذاکره با وزارت انرژی ترکیه برای مبادلات برق که اخیراً در مرز ترکیه سیستم بک تو بک نصب شده است و از طریق این سیستم امکان مبادله برق را فراهم شده است. این مبادله از روزهای گذشته شروع شده و تا ۶۰۰ مگاوات مبادله برق انجام شده یعنی مبادله برق ظرفیت ۶۰۰ مگاواتی دارد.

وی افزود در این سفر با وزیر انرژی ترکیه مذاکرات و گفت و گو هایی انجام شده و به توافق رسیده ایم که مبادلات برق را بین ایران و ترکیه از سر بگیریم. زیرا متأسفانه سالیان زیادی است که این مبادله قطع شده بود و از این طریق بتوانیم زمان‌هایی که برق مازاد داریم، برق را صادر کینم.

این عضو کابینه دولت سیزدهم اضافه کرد: از طریق ترکیه و به کشورهای همسایه صادرات برق خواهیم داشت و در زمان‌هایی که نیاز به مصرف بیشتری داشته باشیم امکان دریافت برق از آن مسیر برقرار خواهد بود. این موارد از جمله توافقاتی بوده که با وزارت انرژی ترکیه داشته ایم.

محرابیان با اشاره به اینکه نا ترازی برق دلیل بر عدم صادرات نمی‌شود در این زمینه توضیح داد: در ۲۰ درصد اوقات نیاز به واردات مضاعف داریم. که این نیاز در تابستان و فصل گرما که اوج مصرف است تا بتوانیم اوج مصرف را مدیریت کنیم در غیر این ایام به دلیل برق مازادی که وجود دارد می‌توانیم برق را صادر کنیم.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد؛ در تمامی سال به یک میزان مصرف نداریم. در چنین شرایطی تنها راه موجود یا خاموش کردن نیروگاه است که صرف اقتصادی ندارد و یا باید کار کند و برق را به سایر کشورها بفروشیم. بنابر این این سیاست را به صورت جدی دنبال می‌کنیم و با کشورهای همسایه مانند روسیه، قطر، ترکیه و از طریق کشور ترکیه با اتحادیه اروپا این عملیات در حال انجام است و شبکه‌ها در حال اتصال است که خوشبختانه با روش بک تو بک این اتصال انجام شده است. که در روزهای اخیر آزمایش‌هایی را انجام داده ایم. البته برای ارسال برق به ترکیه روش‌های دیگری وجود دارد که در دستور کار قرار دارد.

محرابیان افزود: در کنار این موارد طی سفر رئیس جمهور ترکیه با هیأت همراه به ایران در اجلاسی که در تهران برگزار شده است مذاکراتی بین هیأت‌ها در خصوص اقدامات ترکیه در حوزه ارس انجام شد و ما نگرانی‌های خود را به طرف ترکیه‌ای در رابطه با اقداماتی که صورت می‌گیرد مانند، سد سازی و دیگر اقدامات اعلام کردیم در بین روئسای جمهور توافقی مبنی بر مذاکرات در این زمینه صورت گرفت که از طرف جمهوری اسلام بنده و از طرف کشور ترکیه وزیر کشاورزی و جنگلبانی و امور آب انتخاب شد.

وی افزود: در این سفر بخش مهمی مذاکره با وزیر مربوطه بود که هر دو هیأت به صورت کاملاً تفضیلی و مشروح مسائل، نگرانی‌ها، اقدامات و سیاست‌های خود را با یکدیگر به اشتراک گذاشتند. البته طرف ترک اظهاراتی در رابطه با اقدامات داشت و ما هم نگرانی‌هایی داشتیم و در این چهار چوب ما توافق کردیم که به یک کمیته دائمی برسی طرح‌های آبی و امور آبی بین دو کشور تشکیل شود که از طرف ما معاون وزیر نیرو و از طرف ترکیه معاون وزیر مسئولیت این کار را بر عهده گرفتند. برای ماه آینده اولین اجلاس پیش بینی شد که در تهران برگزار شود تا کمیته‌های مربوطه طرح‌های دو کشور را برسی کنند که پنج وظیفه برای این کمیته سیاست گذاری شده است. که پس از جلسه در تهران با بررسی این نگرانی‌ها به یک نقطه مشترک دست پیدا می‌کنیم. که می‌توانیم هم برای تأمین آب و هم برای طرح‌هایی که در پایین دست داریم شاهد رفع نگرانی‌ها باشیم.

وزیر نیرو در رابطه با اهداف برگزاری این نمایشگاه گفت: با توجه به تجربه‌ای که در سال گذشته داشتیم و توانستیم از ظرفیت‌های مدیریت مصرف استفاده کنیم، تصمیم گرفتیم آخرین فناوری‌های موجود را در یک نمایشگاه گرد هم آوریم و این فناوری‌ها را به مدیران و کارشناسان صنعت برق کشور معرفی کنیم و همینطور سیاست‌های وزارت نیرو را به فناوران و کارشناسان که در این حوزه فعال هستند را معرفی کنیم. نمایشگاه فعلی کوچک است، اما بسیار پرمحتواست.

به گفته محرابیان نزدیک به ۶۵ فناوری روز جهان و کشور در این نمایشگاه جمع شده اند و تمامی مدیران، فعالان و کارشناسان صنعت برق را به این نمایشگاه دعوت کردیم. البته محرابیان متذکر شد که نمایشگاه عمومی نبوده و اختصاصی است، اما با استفاده از فناوری‌های این نمایشگاه‌ها هدف مدیریت مصرف هوشمند را دنبال می‌شود.

محرابیان می‌گوید: هوشمندسازی هم در بخش تولید، هم در بخش توزیع و هم در بخش انتقال و به خصوص در حوزه مشترکان و مصرف کنندگان اعمال می‌شود. محصولات معرفی شده در نمایشگاه هرکدام کارکردی دارد که در بخش‌های مختلف استفاده می‌شود. برای سال ۱۴۰۲ همکاران ما برنامه‌ای تدوین کردند در چهارچوب ۱۴۰ برنامه سیاست گذاری و اقدامی که بخشی از این اقدامات در مدیریت مصرف پروژه‌هایی را تعریف کرده که بخش قابل توجهی از این پروژها باید در روزها و ماه‌های آتی آغاز شود که به دوران اوج مصرف سال آینده برسیم.

وزیر نیرو ادامه داد: سیاست گذاری کردیم در سال آینده ۱۰ هزار مگاوات مدیریت مصرف در صنعت برق کشور حاکم شود. امسال در اوج مصرف حدود ۷۰ هزار مگاوات مصرف داشتیم طبیعتاً در سال ۱۴۰۲ باید بپیشبینی رشد را داشته باشیم، اما ۱۰ هزارمگاوات در چهارچوب مدیریت مصرف و به بخشی هم باید در زمینه مدیریت مصرف برسیم.

محرابیان ضمن اشاره به فاز اول هوشمندسازی در مورد افق پروژه هوشمندسازی برق تا پایان دولت گفت: هم در رؤیت پذیری و هم در کنترل پذیری در مشترکین صنعتی تقریباً به طول کامل این کار انجام شده است. در بخش چاه‌های کشاورزی و مصارف عمومی مثل تجاری و اداری این سیاست را ادامه می‌دهیم و در کنار این بخش‌ها امسال عملیات نصب کنتورهای هوشمند مشترکین پرمصرف خانگی هم آغاز می‌شود. با مصوبه مجلس که در روزهای آتی وضعیت آن مشخص می‌شود، نصب کنتورهای هوشمند برای بخش خانگی هم در تکلیف‌های ما خواهد بود و با نصب کنتورها ظرفیت خوبی برای مدیریت مصرف فراهم می‌شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.