به گزارش تجارت گردان ، منصور پوریان در گفت و گو با ایرنا درباره وضعیت بازار دام زنده و گوشت قرمز داخلی، افزود: افزایش کاذب قیمت گوشت گوسفندی ناشی از نوسان نرخ ارز، نوسان قیمتی برخی کالاها، تاخیر در حمل و نقل به دلیل شرایط آب و هوایی و سودجویی برخی دلالها ایجاد شد که با بیرغبتی و تقاضای پایین مصرف کنندگان روبرو شد.
به گفته وی، از اواسط اسفند ماه دامهای استانهای جنوبی کشور به بازار عرضه میشود زیرا با گرم شدن هوا و خشکی شدن مراتع، نگهداری دام سخت میشود.
رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده اظهار داشت: اکنون با عرضه مویرگی گوشت قرمز منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور و گوشت گرم وارداتی، قیمت گوشت گوسفندی در برخی استانها و مناطق تهران فروکش کرده است اما در برخی مناطق نیز همچنان با قیمتهای بالا و غیرمنطقی عرضه میشود.
وی تصریح کرد: طی سالهای گذشته با استمرار خشکسالیها روبرو بودیم بنابراین دامداران به دلیل بالا بودن قیمت نهادههای دامی و نبود علوفه مرتعی، دامهای خود را زودتر از موعد به بازار عرضه میکردند اما امسال به دلیل بارشهای مناسب در اکثر استانهای کشور از جمله خوزستان، فارس، ایلام، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان زایشها نسبت به ۱۰ سال گذشته بیسابقه بوده است.
پوریان گفت: امسال به دلیل وجود مراتع خوب، دامداران تلاش کردند تا دامهایشان به وزن مناسب برای عرضه به بازار برسد بنابراین پیشبینی میشود از اواخر اسفند ماه امسال و اوایل فروردین ماه سال ۱۴۰۲ عرضه دام زنده به بازار به شکل گستردهای انجام شود که باید برای این مهم برنامهریزی لازم صورت گیرد.
وی بر این باور است که برنامهریزی تولید، ذخیرهسازی و صادرات دام زنده و گوشت قرمز باید در نیمه اول هر سال انجام شود و در نیمه دوم سال فرایند ذخیرهسازی و صادرات اگر متوقف نشود، بازار با چالش روبرو خواهد شد.
رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده افزود: اکنون گزارش وضعیت زایشهای بهاره به معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی ارایه شده است تا با وفور عرضه دام و به تعادل رسیدن قیمتها در بازار گوشت قرمز با چالش مازاد محصول روبرو نشویم، بنابراین انتظار میرود از اکنون برای نیمه اول سال ۱۴۰۲ برنامهریزی جهت تولید، خرید حمایتی مازاد دام زنده و صادرات داشته باشیم تا تولید کنندگان ما با مشکل جدی روبرو نشوند.
به گفته وی، امسال بودجه برای خرید تضمینی سال ۱۴۰۲ دام زنده مازاد در لایحه بودجه تعریف شده است که میتواند در خرید و ذخیرهسازی انبوه گوشت قرمز موثر واقع شود.
قیمت ۲۵۰ هزار تومانی گوشت گرم گوسفندی داخلی منطقی است
رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده درباره وضعیت جمعیت دامی کشور اظهار داشت: طبق آمارهای موجود جمعیت دام سبک بین ۶۵ تا ۷۱ میلیون راس، دام سنگین گوشتی حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار راس، دام سنگین شیری یک میلیون و ۳۰۰ هزار راس، گاومیش ۷۳ هزار راس و شتر ۱۳ هزار راس است که همه اینها گوشت قرمز محاسبه میشوند بنابراین با توجه به بارشهای مناسب، جمعیت دامی در همه موارد افزایش مییابد که در بازار گوشت قرمز اثرگذار است.
پوریان افزود: قیمت دام زنده سبک را براساس درجهبندی بین ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و دام سنگین درجهبندی بین ۹۰ تا ۱۰۵ هزار تومان است. بنابراین قیمت لاشه این محصول در بازار باید برای گوشت گوسفندی نر درجه یک ۲۲۰ هزار تومان و گوشت گوساله ۲۱۰ هزار تومان باشد همچنین تکههای تفکیکی گوشت گوسفندی درجه یک ۲۵۰ هزار تومان و گوساله نر درجه یک ۲۲۰ هزار تومان به دست مصرف کنندگان برسد.
وی قیمت واقعی دام زنده سبک نر درجه یک را با توجه به افزایش هزینههای تولید، ۱۲۰ هزارتومان و دام سنگین گوساله نر درجه یک را ۱۰۰ هزار تومان دانست.
گوشت گوسفندی کالای لاکچری نیست
رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده درباره ادعای برخی مبنی بر لاکچری بودن گوشت گوسفندی گفت: گوشت گوسفندی از گذشته تاکنون جز سبد پروتئینی ایرانیها بوده و البته این مهم در اکثر کشورهای دنیا به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس و خاورمیانه اینچنین است بنابراین یک کالای لوکس لاکچری به شمار نمیرود که برخی بخواهند موجب افزایش قیمت آن نسبت به سایر محصولات پروتئینی شوند.
پوریان افزود: صنعت دامپروری یکی از مزیتهای بخش کشاورزی است و در صورتی که مورد حمایت قرار گیرد ما با مشکل افزایش قیمتها در این بخش روبرو نخواهیم شد.
https://tejaratgardan.ir/?p=230586